22 Haziran 2026 Pazartesi

13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   14:49   İBB KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜR YARDıMCıSı ERHAN KARAAL KAÇıRıLDı   14:47   İBB DAVASı’NDA 53’ÜNCÜ GÜN... EKREM İMAMOĞLU: “BU ÜLKEDE NAMUSLU INSANLAR, NAMUSSUZLAR KADAR DEĞIL; ONLARDAN BIN KAT DAHA CESUR OLMAK ZORUNDADıR”   13:20   CHP MUĞLA İL KADıN KOLLARı BAŞKANı GENÇOĞLU’NDAN ASU KAYA’NıN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI   13:20   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı... OYA TEKIN: “EĞER SUÇ IŞLEDIĞIMI GÖSTEREN DELIL VARSA SONUCUNA HAZıRıM”   13:18   CHP’LI SEVDA ERDAN KıLıÇ: “ÖĞRETMENI GÖRMEZDEN GELEN BIR SISTEMLE GELECEK INŞA EDILEMEZ”  
 
     
   

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI NAZMİ BİLGİN: SANSÜR KURULU RTÜK, DEPREM BÖLGESİNDE HALKIN ÇİLESİNİ EKRANA TAŞIYAN TELEVİZYON KANALLARINI CEZALANDIRARAK GERÇEKLERİ GİZLEMEYİ BAŞARAMAYACAK


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) Halk TV, Fox TV ve Tele 1 TV`ye afet yayınları için üst sınırdan verdiği para ve program durdurma cezalarına tepki gösterdi. Bilgin, “Sansür kurulu RTÜK, deprem bölgesinde halkın çilesini ekrana taşıyan televizyon kanallarını cezalandırarak gerçekleri gizlemeyi başaramayacak. Bu cezalarla halkın haber alma hakkını da depremzedenin haber olma hakkını da hiçe sayan RTÜK`ün cezacı üyeleri büyük bir suç işliyor. Onlar adına artık biz utanıyoruz, bu utançtan kurtulmak boynumuzun borcudur” dedi.

 

Tarih : 22 Şubat 2023 Çarşamba 18:09   Okunma : 496

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) Halk TV, Fox TV ve Tele 1 TV`ye afet yayınları için üst sınırdan verdiği para ve program durdurma cezalarına tepki gösterdi. Bilgin, “Sansür kurulu RTÜK, deprem bölgesinde halkın çilesini ekrana taşıyan televizyon kanallarını cezalandırarak gerçekleri gizlemeyi başaramayacak. Bu cezalarla halkın haber alma hakkını da depremzedenin haber olma hakkını da hiçe sayan RTÜK`ün cezacı üyeleri büyük bir suç işliyor. Onlar adına artık biz utanıyoruz, bu utançtan kurtulmak boynumuzun borcudur” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, RTÜK`ün Halk TV, Fox TV ve Tele 1 TV`ye deprem yayınları nedeniyle verdiği cezalarla ilgili yazılı açıklama yaptı. “Habere en çok ihtiyacımız olan bu dönemde, her ne kadar iktidarın beceriksizliğini gösterse de bölge gerçeklerini herkes görmek, buna göre önlem almak zorundadır” diyen Bilgin, şunları kaydetti:

“Tek bir haberden, tek bir yorumdan bile korkan iktidar üyeleri ve yetkililer bugüne kadar belli ki depremden bile bu kadar korkmamış. Sansürle, hakaretle, dezenformasyonla gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyorlar. Üstelik tüm Türkiye`nin yüreğini dağlayan bu afette hepimizin bölgeden çok çeşitli kaynaklardan gerçekleri öğrenmeye, haber almaya en çok hakkımız olan dönemdeyiz. Sadece halkın haber alma hakkı değil, bölgede afetin yakıcı acısını en derinden yaşayan halkımızın da ‘haber olma hakkı` vardır. Feryatlarının duyulmasını sağlayan bu haklarını Ankara`daki bir grup bürokratın gasp etmesi kabul edilemez.

“BU KARANLIK VE SANSÜRE BOĞULMUŞ MEDYA ORTAMINDAN KURTULMAK HEPİMİZİN ÖDEVİDİR”

RTÜK`ün televizyon kanallarına son cezaları işte bu nedenle halka karşı suç işlemek, onların hak ve hukuklarını hiçe saymak demektir. Artık kınamaktan yorulduk. Utanıyoruz, onlar adına artık biz gazeteciler utanıyoruz, hicap duyuyoruz. Tüm depremzedelerden, acı içinde televizyon başında gerçeklere ulaşmak isteyen halkımızdan, bir grup kendinden menkul bürokrat adına biz özür diliyoruz. Bu karanlık ve sansüre boğulmuş medya ortamından kurtulmak hepimizin ödevidir. Gerçekleri karartamayacaklar ve bu yarayı da hep birlikte saracağız. Bir kez daha tüm halkımızın başı sağ olsun.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA