2 Eylül 2026 Çarşamba

18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN İKİ BİN DEPREMZEDE AİLEYE GIDA KOLİSİ DESTEĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin deprem bölgesinden kente gelen depremzedeler için başlattığı gıda kolisi desteği bugüne dek 2 bin aileye ulaştı. 

 

Tarih : 23 Şubat 2023 Perşembe 11:41   Okunma : 534

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin deprem bölgesinden kente gelen depremzedeler için başlattığı gıda kolisi desteği bugüne dek 2 bin aileye ulaştı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kente gelerek Mersinlilere misafir olan ya da ev kiralayıp konaklayan depremzedeler için gıda kolisi desteği başlatıldı. Destek çerçevesinde bugüne kadar toplam iki bin aileye gıda kolisi desteği verildi. Gıda kolilerinin içerisinde pirinç, bulgur, mercimek, kuru fasulye, nohut, makarna, şehriye, irmik, un, çay, zeytin, salça, yağ, reçel, şeker ve tuz olmak üzere toplam 16 temel ihtiyaç malzemesi yer alıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

TALEPLER, ‘185` ÜZERİNDEN ALINIYOR 

“Büyükşehir Belediyesi olarak 6 Şubat depremlerinden sonra hem ilimizde hem de deprem bölgesinde aktif çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehir merkezimizde başlattığımız ve yürüttüğümüz bir koli hizmetimiz var. Depremden etkilenip Mersin`e gelen, bir tanıdığının yanına sığınmış olan ya da kendisi ev kiralamış olan depremzedelere koli ulaştırıyoruz. Bunun için de ‘185` üzerinden talep oluşturmalarını istiyoruz. Talep oluşturan herkese gıda kolimizi ulaştırıyoruz.”

Yaşar, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem deprem bölgesine hem de Mersin`e gelen depremzedelere verdikleri hizmetler hakkında şunları kaydetti:

“7 NOKTADA GÜNLÜK YAKLAŞIK 22 BİN KAP YEMEK ÜRETİYORUZ”

“Sosyal Hizmetler Dairesi olarak depremin ilk saatlerinden itibaren Mersin`de çorba ikram ederek başladık. Çorbamız hazırdaydı, ilimizde depremden etkilenenlere çorba ikram ettik. Hemen ertesi gün Mobil Mutfak TIR`ımız Samandağ`da hizmete başladı. Burada günde 5 bin çorba, 4 bin 400 civarında yemek üretiyoruz. Oradaki depremzedelere hizmet veriyoruz. Mersin ve Tarsus aşhanemiz hizmetteydi, buna ek olarak Silifke, Anamur ve Erdemli`de mutfaklar oluşturduk, orada da yemek üretiyoruz. Günlük yaklaşık 22 bin kap yemek üretiyoruz ve depremzedelere ulaştırıyoruz. Silifke, Kızkalesi, Erdemli, Mersin ve Tarsus olmak üzere yedi noktada. Bu noktalarda hem bağış kabul ediyoruz hem de ihtiyaç sahiplerine mama, bez, ıslak mendil, hijyen malzemeleri, giysi olmak üzere temel ihtiyaçlarını elden teslim ediyoruz.”

Koli desteğinden faydalanan depremzedelerden Sabahat Kadı ise şunları söyledi:

“Gerçekten bir travma yaşadık. Zor attık kendimizi dışarı. Ondan sonra baktık olacak gibi değil, çektik kızımızın yanına geldik ama bütün eşyalarımız enkaz altında kaldı. Hiçbir şey çıkaramadık. Zaman ne gösterir onu da bilmiyorum, kızımın yanında kalmayı düşünüyoruz. Kızımın da durumu yok ama başka gidecek yerimiz yok. Bir tanıdığımız, bir ahbabımız bizi yönlendirdi size ulaştık. Ama 185`ten de Büyükşehir Belediyesi aranabiliyor, her türlü yardımı yapabiliyor. İsteyenlerin başvuru yapmalarını rica ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA