22 Haziran 2026 Pazartesi

19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI   18:22   ZEYNEL EMRE: "PM’NIN DÜŞTÜĞÜNÜN MAHKEME TARAFıNDAN TESPITI AÇıSıNDAN BU HAFTA BAŞVURU YAPACAĞıZ"   16:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN KATıLDıĞı CENAZE TÖRENI: "ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN" ISIMLIĞI SÖKÜLDÜ   15:13   AZIZ İHSAN AKTAŞ: "İNANıYORUM KI MAHKEMENIZ ETKIN PIŞMANLıK IFADEMIN ALEYHIME KULLANıLMASıNA IZIN VERMEYECEKTIR"   14:10   BIRLEŞIK EMEKLILER SENDIKASı’NDAN “MUTLAK BUTLAN” TEPKISI: “DEMOKRASIYE VURULMUŞ BIR DARBEDIR”   13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN İKİ BİN DEPREMZEDE AİLEYE GIDA KOLİSİ DESTEĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin deprem bölgesinden kente gelen depremzedeler için başlattığı gıda kolisi desteği bugüne dek 2 bin aileye ulaştı. 

 

Tarih : 23 Şubat 2023 Perşembe 11:41   Okunma : 522

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin deprem bölgesinden kente gelen depremzedeler için başlattığı gıda kolisi desteği bugüne dek 2 bin aileye ulaştı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından kente gelerek Mersinlilere misafir olan ya da ev kiralayıp konaklayan depremzedeler için gıda kolisi desteği başlatıldı. Destek çerçevesinde bugüne kadar toplam iki bin aileye gıda kolisi desteği verildi. Gıda kolilerinin içerisinde pirinç, bulgur, mercimek, kuru fasulye, nohut, makarna, şehriye, irmik, un, çay, zeytin, salça, yağ, reçel, şeker ve tuz olmak üzere toplam 16 temel ihtiyaç malzemesi yer alıyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

TALEPLER, ‘185` ÜZERİNDEN ALINIYOR 

“Büyükşehir Belediyesi olarak 6 Şubat depremlerinden sonra hem ilimizde hem de deprem bölgesinde aktif çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehir merkezimizde başlattığımız ve yürüttüğümüz bir koli hizmetimiz var. Depremden etkilenip Mersin`e gelen, bir tanıdığının yanına sığınmış olan ya da kendisi ev kiralamış olan depremzedelere koli ulaştırıyoruz. Bunun için de ‘185` üzerinden talep oluşturmalarını istiyoruz. Talep oluşturan herkese gıda kolimizi ulaştırıyoruz.”

Yaşar, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem deprem bölgesine hem de Mersin`e gelen depremzedelere verdikleri hizmetler hakkında şunları kaydetti:

“7 NOKTADA GÜNLÜK YAKLAŞIK 22 BİN KAP YEMEK ÜRETİYORUZ”

“Sosyal Hizmetler Dairesi olarak depremin ilk saatlerinden itibaren Mersin`de çorba ikram ederek başladık. Çorbamız hazırdaydı, ilimizde depremden etkilenenlere çorba ikram ettik. Hemen ertesi gün Mobil Mutfak TIR`ımız Samandağ`da hizmete başladı. Burada günde 5 bin çorba, 4 bin 400 civarında yemek üretiyoruz. Oradaki depremzedelere hizmet veriyoruz. Mersin ve Tarsus aşhanemiz hizmetteydi, buna ek olarak Silifke, Anamur ve Erdemli`de mutfaklar oluşturduk, orada da yemek üretiyoruz. Günlük yaklaşık 22 bin kap yemek üretiyoruz ve depremzedelere ulaştırıyoruz. Silifke, Kızkalesi, Erdemli, Mersin ve Tarsus olmak üzere yedi noktada. Bu noktalarda hem bağış kabul ediyoruz hem de ihtiyaç sahiplerine mama, bez, ıslak mendil, hijyen malzemeleri, giysi olmak üzere temel ihtiyaçlarını elden teslim ediyoruz.”

Koli desteğinden faydalanan depremzedelerden Sabahat Kadı ise şunları söyledi:

“Gerçekten bir travma yaşadık. Zor attık kendimizi dışarı. Ondan sonra baktık olacak gibi değil, çektik kızımızın yanına geldik ama bütün eşyalarımız enkaz altında kaldı. Hiçbir şey çıkaramadık. Zaman ne gösterir onu da bilmiyorum, kızımın yanında kalmayı düşünüyoruz. Kızımın da durumu yok ama başka gidecek yerimiz yok. Bir tanıdığımız, bir ahbabımız bizi yönlendirdi size ulaştık. Ama 185`ten de Büyükşehir Belediyesi aranabiliyor, her türlü yardımı yapabiliyor. İsteyenlerin başvuru yapmalarını rica ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA