1 Mayıs 2026 Cuma

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

GÜRSEL EROL: “BİNGÖL BİR AN ÖNCE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLEREK ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMALI, VATANDAŞLARIMIZIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ SAĞLANMALIDIR”


CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bingöl`deki binaların yüzde 50`sinin ağır hasarlı ve riskli olduğunu belirterek, “Bingöl bir an önce afet bölgesi ilan edilerek önleyici tedbirler alınmalı, ağır hasarlı binalar yıkılarak yerine TOKİ tarafından yeni konutlar yapılmalı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır” dedi.

 

Tarih : 23 Şubat 2023 Perşembe 16:39   Okunma : 474

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bingöl`deki binaların yüzde 50`sinin ağır hasarlı ve riskli olduğunu belirterek, “Bingöl bir an önce afet bölgesi ilan edilerek önleyici tedbirler alınmalı, ağır hasarlı binalar yıkılarak yerine TOKİ tarafından yeni konutlar yapılmalı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Bingöl`de 6 Şubat depremlerinin ardından 11 ilde afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bu kapsama Bingöl ve Tunceli`nin de dahil edilmesi gerektiğini belirten Erol, şunları söyledi:

“İNSANLARIMIZ ATA, DEDE TOPRAKLARINDAN OLDULAR”

“Kahramanmaraş`ta bir deprem yaşadık. Canlarımızı kaybettik, insanlarımızı, yurttaşlarımızı kaybettik. İnsanlarımız evlerinden, barklarından, ata, dede topraklarından oldular. Akrabalarından, evlatlarından, analarından, babalarından oldular. Yerlerinden, yurtlarından oldular. İnsanlar çaresizlik içerisinde yaşamlarını devam ettirmek için, yeni bir mücadelenin içine girdiler. Biz bu tabloya alışığız. 1971 yılında Bingöl`de yaşanan deprem, Ovacık`ta yaşanan deprem, Erzincan`da yaşanan deprem, Tunceli`de yaşanan deprem bu alışkanlığımızı, geçmişte yaşanan acılarla ilgili bize deneyimler getirdi. Bu bölgelerde yaşanan depremlerde de aynı şekilde hayatlarını kaybeden, canlarını kaybeden, analarını, babalarını, evlatlarını kaybeden bir sürü hemşerimiz yaşadı. Yaşamlarını devam ettirmek için buradan çevre illere göç geldi. Mesela Elazığ`da yaklaşık 60 bin Bingöllü hemşerimiz yaşar. Bu 60 bin Bingöllü hemşerilerimizin Elazığ`a ilk yerleşimleri 1971 depreminden sonra başlar. Bu önümüzdeki süreçte bilim adamlarının yaptığı yorumlar, değerlendirmeler Karlıova, Ovacık, Nazmiye fay hattı, Palu fay hattının harekete geçebileceği, bu bölgede yeni bir deprem beklentisi var. Bunu sizleri korkutmak, ürkütmek, endişelendirmek için söylemiyoruz. Bunu niye anlatıyoruz? Burada devleti deprem olmadan, devlet olma varlığıyla, sorunların önlemini alarak, önleyici tedbirler alarak, bölgede can ve mal güvenliğini yurttaşlarımızın sağlayarak deprem risklerinin düşürülmesi için söylüyoruz.

“BİNGÖL`DEKİ BİNALARIN YÜZDE 50`Sİ AĞIR HASARLI VE RİSKLİ”

Türkiye geneline yaşanan deprem 11 ilde afet bölgesi ilan edildi ama sonuç itibarıyla bu bölgelerde de depremin etkisinden kaynaklanan yaşanan sorunlar ve endişeler var. Bugün buraya gelirken arabada il başkanımızdan aldığımız bilgiye göre, yaklaşık 550 binada hasar tespiti yapılmış bunun 220 tanesi ağır hasarlı çıkmış. Yani neredeyse Bingöl`deki binaların yüzde 50`si ağır hasarlı ve riskli. Bizim talebimiz şu; biz sizleri bilgilendirirken diğer taraftan da iktidar partisinin milletvekillerini bilgilendirerek buraya geldik. Ben buraya gelirken, AK Parti Milletvekili Cevdet Bey`i ve Fevzi Bey`i arayarak geldim. Konuyla ilgili onların da bilgisi var. Çünkü bu süreçte Bingöl`ün afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili de bölge milletvekillerinin de iradesi ve desteği olacak ki bu sorunu el birliğiyle çözelim. Burada amacımız bir şeyleri sorgulamak, kötülemek, karşıtlık üzerinden bir dil geliştirmek değil. Buradaki amacımız bu konuyu siyaset malzemesi yapmadan iktidarı ve muhalefetiyle insanların siyasi düşünceleri, inançları, değerleri ne olursa olsun Bingöl`ün evinde rahat uyuması için, Bingöllülerin sorun yaşamaması için, Bingöl`ün bir an önce afet bölgesi ilan edilerek önleyici tedbirler alınmalı, ağır hasarlı binalar yıkılarak yerine TOKİ tarafından yeni konutlar yapılmalı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanmalıdır. Bu konuyla ilgili biz Bingöl`ü Elazığ`dan ayrı görmeyiz. Biz Tunceli`yi Elazığ`dan ayrı görmeyiz. Elâzığ milletvekili olarak, Elazığ`ın afet bölgesi ilan edilmesiyle ilgili talebimizi gündeme getirirken dedik ki, yalnızca Elâzığ değil, Bingöl`ü ve Tunceli`yi de afet bölgesi ilan edin. Çünkü bu ilin de mutlaka ve mutlaka afet bölgesi ilan edilerek önleyici tedbirlerin alınması lazım.

“ELİMİZDEN GELEN BÜTÜN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRECEĞİZ”

Ayrıca 2003 ve 2005 yıllarında yaşanan depremler sonrasında, burada 3 bin, 3 bin 500 civarında hasarlı bina tespit edildiği halde, daha sonra bürokratların devreye girmesiyle bu hasarlı binaların yapımından vazgeçilmiş. Bununla ilgili de Meclis`te soru önergesi vereceğiz ve konuşmalar yapacağız. Yani Bingöl`deki tüm yurttaşlarımızın, can güvenliğiyle, mal güvenliğiyle, çocuğunuzla, eşinizle, dostunuzla huzur içinde evlerinizde oturabilmeniz için, kaygı, endişe yaşamamanız için yeni bir Maraş`ı, yeni bir Hatay`ı, yeni bir Malatya`yı, yeni bir Adıyaman`ı yaşamamanız için biz elimizden gelen bütün desteği vereceğiz. CHP olarak yanınızda olacağız. Bunu bir siyasi malzeme yapmadan, ilimizin milletvekilleriyle görüşerek, onların da bu konudaki duyarlılığını biliyorum. Onlar da doğal olarak isterler ki, kendi illerinde böyle bir sorun yaşanmasın, can kaybı yaşanmasın, mal kaybı yaşanmasın. Bu arkadaşlarımızla da görüşerek, süreci de takip ederek, Bingöl`ün ve Tunceli`nin afet bölgesi ilan edilmesi, önleyici tedbirlerin alınması, vatandaşımızın can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik devletin varlığını buraya getirmek için elimizden gelen bütün sorumluluğu yerine getireceğiz. Bize inanın, bize güvenin. Bingöl`den CHP`nin milletvekili olmayabilir ama ben Elâzığ milletvekili olarak Meclis`te sizin sesiniz olacağım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA