2 Eylül 2026 Çarşamba

18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR  
 
     
   

HACER FOGGO, MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN KENTTE AĞIRLADIĞI DEPREMZEDELERİ ZİYARET EDEREK ÇALIŞMALARI İNCELEDİ


CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kentte ağırladığı depremzedeler için oluşturduğu yaşam alanlarını ziyaret etti. Depremzedelerle bir araya gelen Foggo, çalışmaları da yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

 

Tarih : 24 Şubat 2023 Cuma 15:13   Okunma : 683

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kentte ağırladığı depremzedeler için oluşturduğu yaşam alanlarını ziyaret etti. Depremzedelerle bir araya gelen Foggo, çalışmaları da yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin daveti üzerine kente gelen CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo, Büyükşehir`in deprem sonrası atılacak adımlar ve yapılacak çalışmalar için sivil toplum kuruluşları, yöre dernekleri, odalar, sendikalar ve iş insanlarıyla düzenlediği buluşmalara katıldı. Ardından Büyükşehir`in kentte ağırladığı depremzedeler için hayata geçirdiği çalışmaları da yerinde inceleyen Foggo, yetkililerden bilgi aldı. Büyükşehir tarafından depremzedeler için yaşam alanına dönüştürülen Tarsus Gençlik Kampı, Berdan Konuk Evi, Yenişehir Fuar Alanı ve Davultepe Öğrenci Yurdu`nu ziyaret eden Foggo, depremzedelerle sohbet etti, alanları gezerek incelemelerde bulundu. Büyükşehir`in koordinesinde depremzedeler için ekmek yapan ve örgü ören kadınlarla da bir araya gelen Foggo, bu eylemin, dayanışmanın en büyük örneği olduğunu vurguladı.

Büyükşehir tarafından oluşturulan yaşam alanlarında depremzedeler için psikologların bulunmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Foggo, şöyle konuştu:

“Çok acı bir olay yaşadık ve bu acı hepimizde devam ediyor. 400 binin üzerinde depremzedenin burada olması, ‘Nasıl olacak, acaba belediye ne yapacak, biz ne yapabiliriz` düşüncesiyle Mersin`e geldim, ama belediye inanılmaz biçimde örgütlenmiş. Hemen depremzedeleri yerleştirecek alanlar yaratılmış. Mesela Fuar Alanı`na gittim. Fuar Alanı hemen odalara bölünmüş ve depremzedelerin rahat edebileceği bir şekle çevrilmiş. Ama sadece onunla da kalmamışlar. Çocuklar için alanlar yapmışlar. Orada görev yapan psikologlar var, sağlık odası var. İnsanların kaydı alınıyor; gıda, sağlık, ilaç gibi ihtiyaçları gideriliyor.”

Berdan Konuk Evi ve Tarsus Gençlik Kampı`na da gittiğini belirten Foggo, insanların rahat edebilecekleri yaşam alanlarının oluşturulmasının kendisini çok memnun ettiğini söyleyerek, şöyle devam etti:

“Tarsus`ta da insanlara rahat edebilecekleri alanlar yaratılmış. Ama en önemlisi, deprem sonrası oluşan travmaya ilişkin psikologlar destek veriyor. Orada da çocuklar için alanlar yaratılmış. Tarsus`ta da kadınlar ekmek yapıp depremzedelere dağıtıyorlar. Çocuklara kazak, atkı ve şapka örüyorlar. Bunu da dayanışma ruhuyla yapıyorlar. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Davultepe Öğrenci Yurdu`ndaki gözlemlerini de aktaran Foggo, özellikle depremden daha fazla etkilenen çocuklar için oyun alanları ve psikologların olmasının çok önemli olduğuna işaret etti. Foggo, sözlerini şöyle tamamladı:

“Burada odaları gördüm. Aileler için rahat ve geniş odalar mevcut. Çocuklar için bir oyun parkı da yapılıyor bahçeye. Yukarıda da bir oyun alanı var. 12 yaş üstü çocuklar için bilgisayar odası ve kütüphane var. İnsanların dinlenilecekleri bir alan da yaratılmaya başlanmış. Tabii en önemlisi burada da yine bir psikoloğun olması, sağlık odasının olması, sağlık durumu kötü olan insanların hastanelere yönlendirilmesi çok önemli. İnsanlar elbette burada geçici olarak kalıyorlar. O travmayı atlatmak onlar için gerçekten çok zor. Kendileriyle konuştuğum zaman, kafalarında ‘Ne olacağız, tekrar geri dönebilecek miyiz? Burada bizi nasıl bir yaşam bekliyor` şeklinde bir belirsizlik var. Kolay değil; sevdiklerini kaybettiler, işlerini kaybettiler, evlerini kaybettiler. Ama o belirsizliği ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu da devletin görevi. Devlet bunu bir an önce açık ve şeffaf bir şekilde bu insanlara anlatmalı. Ben ayrıca buradan Sayın Vahap Seçer`e, depremzedeler ve bütün çocuklar adına teşekkür ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA