22 Haziran 2026 Pazartesi

19:24   BAKAN GÜRLEK: ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTLERIYLE MÜCADELE IÇIN BAŞSAVCıLıKLARA GENELGE GÖNDERILDI   18:22   ZEYNEL EMRE: "PM’NIN DÜŞTÜĞÜNÜN MAHKEME TARAFıNDAN TESPITI AÇıSıNDAN BU HAFTA BAŞVURU YAPACAĞıZ"   16:21   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN KATıLDıĞı CENAZE TÖRENI: "ÖZGÜR ÖZEL GENEL BAŞKAN" ISIMLIĞI SÖKÜLDÜ   15:13   AZIZ İHSAN AKTAŞ: "İNANıYORUM KI MAHKEMENIZ ETKIN PIŞMANLıK IFADEMIN ALEYHIME KULLANıLMASıNA IZIN VERMEYECEKTIR"   14:10   BIRLEŞIK EMEKLILER SENDIKASı’NDAN “MUTLAK BUTLAN” TEPKISI: “DEMOKRASIYE VURULMUŞ BIR DARBEDIR”   13:53   ÖZGÜR ÖZEL MYK’Yı TOPLADı: GRUP TOPLANTıSı YAPıLıP YAPıLMAYACAĞıNA KARAR VERILECEK   13:52   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI: “ÖZGÜR ÖZEL VE EKREM İMAMOĞLU’NUN YANıNDAYıZ”   13:37   İBB DAVASı’NDA 54’ÜNCÜ GÜN: İMAMOĞLU’NUN "BENIM IÇIN TOPLAYıN" DEDIĞI KOMAR ÇIÇEĞI SALONA GETIRILDI   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ LGS VE YKS HAZıRLıK KURSLARı IÇIN ÖN KAYıTLAR SÜRÜYOR   18:10   CHP GRUP BAŞKANı ÖZEL DENIZLI’DE... ÖZEL’DEN TEKSTIL IŞÇILERINE ZIYARET: SEKTÖRDEKI ÜCRETLER ALANLAR IÇIN ÇOK DÜŞÜK, VERENLER IÇIN ÇOK YÜKSEK   16:08   TANJU ÖZCAN: SIYASI CUNTA BITINCEYE KADAR CHP ÜYELIĞINDEN ISTIFA EDIYORUM   15:07   ÖZEL’DEN, ISTIFA ETMEK ISTEYEN CHP’LIYE: BEKLEYIN, ÇARE KALMAZSA BIRLIKTE KARAR VERIRIZ   14:06   ÖZGÜR ÖZEL: NASıL 30 YıL SONRA DENIZLI’YI ALDıYSAK, ILK SEÇIMLERDE DE TÜRKIYE’YI KAZANACAĞıZ   13:04   WASHINGTON’A TEPKI GÖSTEREN İSRAIL YÖNETIMINE ABD BAŞKAN YARDıMCıSı VANCE’TAN TEPKI: "TRUMP, İSRAIL’IN DÜNYADAKI TEK GÜÇLÜ MÜTTEFIKI"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL, HALKLA DOĞRUDAN TEMAS KURACAK: ESNAF, PAZAR ZIYARETLERINE AĞıRLıK VERECEK   11:13   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU’NDAN CHP’LI MILLETVEKILLERINE MEKTUP: YOLUMUZ AÇıK OLSUN   10:45   ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETE SORACAĞıM, ONLAR BANA BIR YOL GÖSTERECEKLER"   10:16   MERSINLI ÜRETICILER COĞRAFI IŞARETLERIN GÜCÜNÜ KONUŞTU   14:52   ASU KAYA: KURULTAY DELEGELERININ TERCIHLERINI, UCUZ DARBE GIRIŞIMLERIYLE TASFIYE EDEMEZSINIZ   14:50   ZEYDAN KARALAR’DAN ANıL TANBUROĞLU’NUN GÖREVDEN ALıNMASıNA TEPKI  
 
     
   

CHP MİLLETVEKİLLERİ, DEPREMDE TARIM ALETLERİ ENKAZ ALTINDA KALAN ÇİFTÇİLERİ ZİYARET ETTİ… GAYTANCIOĞLU: “BİR AN ÖNCE HASAR TESPİTLERİ YAPILSIN”


CHP Tarım Komisyonu üyesi milletvekilleri, Gaziantep Nurdağı Gedikli köyünde; depremlerde tarım aletleri zarar gören çiftçileri ziyaret etti. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Daha borcu, kredisi vardır. Kullanılmaz halde, sigortası varmış. Üreticilerimizin bir an önce hasar tespitleri yapılsın. Sigortaları ödensin. Bir an önce bu traktörün tarlaya gitmesi lazım" dedi. 

 

Tarih : 24 Şubat 2023 Cuma 17:54   Okunma : 779

CHP Tarım Komisyonu üyesi milletvekilleri, Gaziantep Nurdağı Gedikli köyünde; depremlerde tarım aletleri zarar gören çiftçileri ziyaret etti. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Daha borcu, kredisi vardır. Kullanılmaz halde, sigortası varmış. Üreticilerimizin bir an önce hasar tespitleri yapılsın. Sigortaları ödensin. Bir an önce bu traktörün tarlaya gitmesi lazım" dedi. 

CHP Tarım Komisyonu üyesi milletvekilleri, deprem bölgesindeki incelemelerini sürdürüyor. Komisyon üyesi CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun; Gaziantep Nurdağı Gedikli köyünde tarım aletleri enkaz altında kalan çiftçilerin sorunlarını dinledi.

"TRAKTÖRÜN TARLAYA GİTMESİ LAZIM"

Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

"Öğrendiğimiz kadarıyla bu traktör yeni. Lastikleri bile yeni. Daha borcu, kredisi vardır. Kullanılmaz halde, sigortası varmış. Üreticilerimizin bir an önce hasar tespitleri yapılsın. Sigortaları ödensin. Bir an önce bu traktörün tarlaya gitmesi lazım.” 

"TARIMSAL ÜRETİMDE KALIP ÜRETİM YAPMAK İSTİYORLAR"

Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, şöyle konuştu:

"Mazotu hazır, yeni de bir traktör almış daha araziye girmemiş traktör, kendi hayatlarını da kaybetmişler ama geriye kalan çocukları üretim yapacaklar işte traktörün hali bu. Alet, ekipman göçüğün altında, çiftçimiz zorda. Gördüğümüz manzara bizi fazlasıyla üzdü. Köyümüzde çok fazla yıkılmış ev var. Tabi çok sayıda can kaybı var. Bugün depremin üzerinden 18 gün geçti. İnsanlar yeniden hayata tutunmaya çalışıyorlar. Tarımsal üretimde kalıp üretim yapmak istiyorlar. Ama gördüğümüz kadarıyla tarımsal üretim yapacak, tarlasını sürecek traktörü yok artık çiftçimizin."

"NASIL EKİP, DİKECEKLER? NASIL ÜRETİMDE KALACAKLAR?"

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise şunları söyledi:

"İlk ekimini yapacakmış, ekim yapmadan enkazın altında kalmış. Bu vatandaşlar ne yapacaklar. Nasıl ekip, dikecekler? Nasıl üretimde kalacaklar? Tablo bu… Bu mibzer ekim yapacaktı. Mibzer tarlaya değil hiçbir yere girmez. Tohum ekeceklerdi, tohum ekme mibzerinin hali."

"ÇİFTÇİLERİMİZ BENDEN SU GÜVENCESİ BEKLİYOR"

Sulama Kooperatifi Başkanı da, şunları kaydetti:

“Bu yıl ne olacağını bilemiyoruz. 8-10 tane trafomuz hepsi yerde. Ben TEDAŞ ekibiyle görüştüm. Ne zaman yapılacağını da bilmiyoruz. Suyu yer altından çekiyorduk. Kuyuların ne olduğunu bilmiyoruz. Biz dedik ki, ‘Kuyularımızı bir an önce faaliyete geçirin, biz bir çalıştıralım, ona göre göçük mü oldu, su mu bitti?` bilemiyoruz. Çiftçilerimiz benden su güvencesi bekliyor. Eğer olmayacaksa biz ekim yaptıramayacağız.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA