2 Eylül 2026 Çarşamba

18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR  
 
     
   

MÜZEYYEN ŞEVKİN: JEOTEKNİK ETÜTLERİ YAPILMADAN ORMAN VE MERALARDA YAPILAŞMAYA GİDİLMESİ AKLA, MANTIĞA VE BİLİME UYGUN DEĞİL. DERHAL BU KARARINIZDAN VAZGEÇİN


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, deprem bölgesinde ormanların ve meraların imara açılabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`na yetki veren kanun hükmünde kararnameyi (KHK) eleştirdi. Şevkin, “Buraların jeolojik, jeoteknik etütleri yapılmadan ve bir yıl boyunca artçı depremlerin devam edeceği bilinmesine rağmen hemen buralarda yapılaşmaya gidilmesi, ‘Bir yıl içinde binaları biz size teslim edeceğiz` denilmesi gerçekten akla, mantığa ve bilime uygun değildir. Derhal bu kararınızdan vazgeçin” dedi.

 

Tarih : 26 Şubat 2023 Pazar 11:29   Okunma : 447

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, deprem bölgesinde ormanların ve meraların imara açılabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`na yetki veren kanun hükmünde kararnameyi (KHK) eleştirdi. Şevkin, “Buraların jeolojik, jeoteknik etütleri yapılmadan ve bir yıl boyunca artçı depremlerin devam edeceği bilinmesine rağmen hemen buralarda yapılaşmaya gidilmesi, ‘Bir yıl içinde binaları biz size teslim edeceğiz` denilmesi gerçekten akla, mantığa ve bilime uygun değildir. Derhal bu kararınızdan vazgeçin” dedi.

Müzeyyen Şevkin, bugün yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde orman arazilerinin ve mera alanlarının imara açılması konusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`na yetkiler veren KHK`nın geri çekilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın “Bir yıl içinde konutları teslim edeceğiz” söyleminin akla, mantığa ve bilime uygun olmadığını da belirten Şevkin, şunları söyledi:

“CUMHURBAŞKANI; ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI`NA İNANILMAZ YETKİLER VEREN BİR KHK ÇIKARDI”

“6 Şubat 2023`te Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Olağanüstü Hal ilan edilmişti. Üzerinden 18 gün geçmeden bir gece yarısı kararnamesiyle Sayın Cumhurbaşkanı, bu kez mera alanlarını ve orman alanlarını yapılaşmaya açabilecek; Çevre, Şehircilik Bakanlığı`na inanılmaz yetkiler veren bir kanun hükmünde kararname çıkardı. Köy alanları, yapılaşmaya açılacak alanlar, resen Çevre, Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açılabilecek. Bunlar askıya çıkamayacak, herhangi bir sorgulama olamayacak. Takas yapma yetkisi de yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın emrine verilmiş durumda.

“‘BİR YIL İÇİNDE BİNALARI BİZ SİZE TESLİM EDECEĞİZ` DENİLMESİ AKLA, MANTIĞA VE BİLİME UYGUN DEĞİLDİR”

Üç tane çadırı depremin üzerinden geçen 23 günde götüremeyen devlet; alelacele, apar topar ne yazık ki bu orman alanlarına ve mera alanlarına sanki bir fırsatçılık yaparak buraları yapılaşmaya açma gibi derdi var izlenimi yaratıyor. Buraların jeolojik, jeoteknik etütleri yapılmadan ve bir yıl boyunca artçı depremlerin devam edeceği bilinmesine rağmen hemen buralarda yapılaşmaya gidilmesi, ‘Bir yıl içinde binaları biz size teslim edeceğiz` denilmesi gerçekten akla, mantığa ve bilime uygun değildir.

Derhal bu karardan vazgeçilmesi gerekmektedir. Hem insanların hak gaspı açısından hem de en önemli hak olan yaşam hakkı açsından bu incelemeler yapılmalıdır. Sadece Çevre, Şehircilik Bakanlığı değil, ilgili tüm kurumların yetkili olduğu, belediyelerinde bunun içerisinde olduğu bir yapılanma mutlaka hayata geçirilmelidir.

“AKLIMIZA ‘HÜKÜMET YENİDEN BİR FIRSATÇILIK MI YAPIYOR` SORUSUNU GETİRMEKTEDİR”

Yine benzer şekilde, Bebeli köyünde 207 bin 789 metrekare alan, 30 milyon 400 bin liraya birilerine peşkeş çekilmiştir. Bir taraftan Hazine arazileri bir taraftan orman arazileri ve mera alanları… Ne yazık ki aklımıza, ‘Hükümet yeniden bir fırsatçılık mı yapıyor sorusunu` getirmektedir. Derhal bu kararınızdan vazgeçin.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA