13 Kasım 2025 Perşembe

14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”   15:51   MAHMUDIYE’DEN BAŞLAYAN HIJYEN HAREKETI TÜM AKDENIZ’E YAYıLıYOR   15:47   ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ KıRSALDA KALKıNMAYı YENIDEN YAZıYOR   15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı   09:22   MERSIN’DE GÜNE SıCAK BAŞLANGıÇ: ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ 2,5 MILYON VATANDAŞA ULAŞTı   09:03   TARSUS’TAN ANKARA’YA DUYGU DOLU ANLAR: MINIK YÜREKLER ATATÜRK’E MINNETLE  
 
     
   

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ: "BÜTÜN KIZILAY YÖNETİCİLERİ DERHAL GÖREVDEN ALINMALI, KIZILAY VE AFAD AKP ELİNDEN KURTARILMALIDIR"


Türkiye Komünist Hareketi (TKH), “‘Türkiye`yi bir holding gibi yöneteceğiz` diyerek devlet kurumlarını şirkete dönüştüren AKP rejimiyle vücut bulan halk düşmanı yağma ve rant düzeni yıkılmalıdır. Bütün Kızılay yöneticileri derhal görevden alınmalı, Kızılay ve AFAD AKP elinden kurtarılmalıdır. Piyasa zihniyetinin uzantısından başka bir şey olmayan sivil toplumculuk değil kamucu bir devlet örgütlenmesinin ne kadar yaşamsal olduğu ortadadır. Bunun için bütün yurttaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 26 Şubat 2023 Pazar 17:33   Okunma : 440

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), “‘Türkiye`yi bir holding gibi yöneteceğiz` diyerek devlet kurumlarını şirkete dönüştüren AKP rejimiyle vücut bulan halk düşmanı yağma ve rant düzeni yıkılmalıdır. Bütün Kızılay yöneticileri derhal görevden alınmalı, Kızılay ve AFAD AKP elinden kurtarılmalıdır. Piyasa zihniyetinin uzantısından başka bir şey olmayan sivil toplumculuk değil kamucu bir devlet örgütlenmesinin ne kadar yaşamsal olduğu ortadadır. Bunun için bütün yurttaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

TKH, Kızılay`ın iştiraki olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş üzerinden Ahbap Derneği`ne 2050 çadırı depremin 3. gününde 46 milyon TL`ye satmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“AKP`NİN, HALK CAN DERDİNDEYKEN, RANT PEŞİNE DÜŞMESİ YALAN DOLANLA ÖRTMEYE ÇALIŞTIĞI KİMLİĞİNİN AÇIK İSPATIDIR”

“Kızılay`ın iştiraki olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş`nin elindeki 2050 adet çadırı Ahbap Derneği`ne satması büyük bir skandaldır. Bir kamu kurumu olması gereken Kızılay`ın, kendi sorumluluğundaki çadır gibi en temel ihtiyaç malzemesini deprem bölgesine sevk etmek yerine ve üstelik bunu bir yardım derneğine parayla satması kabul edilemez. Kızılay`ı bir kamu ve sosyal kurum olmaktan çıkarıp bir şirkete dönüştüren AKP`nin, halk can derdindeyken, rant peşine düşmesi yalan dolanla örtmeye çalıştığı kimliğinin açık ispatıdır. Bu durum AKP`nin karakteri açısından şaşırtıcı değildir. Bir yandan ‘tüm kaynaklar seferber edilmiştir` derken öte yandan Kızılay çadırlarının kar kalemi olarak satılması AKP`nin yalan dolan siyasetinin somut bir örneğidir.

“DERNEK VE VAKIF ADIYLA FAALİYET YÜRÜTEN TARİKAT VE CEMAATLER, AFAD VE KIZILAY MALZEMELERİNİ KENDİ ADLARINA HALKA MI DAĞITMIŞLARDIR”

Ancak bu skandalın parçası olan AHBAP Derneği`nin satışın olduğunu teyit etmesi, işin bir başka skandal boyutudur. Halkın parasıyla zaten halka ait olan çadırların satın alınması tam bir garabettir. Bu garabete sebep olan düzen sorgulanmalıdır! Halkımız depremzede yurttaşlar için bağış yaparken, AKP Kızılay üzerinden bu bağışlara ‘çadır satışı` üzerinden el koymuştur. Bu durum Kızılay`ın halka çadır dağıtmadığının, AFAD`ın sınıfta kaldığının da bir başka göstergesidir. Kızılay`ın depremden yıllar önce 90 bin çadır stokuna sahip olduğu, bu sayıyı 120 binlere çıkaracaklarını beyan etmesine rağmen ellerinde deprem sırasında 40 bin çadır bulunduğunu resmi olarak açıklaması ise bir başka skandaldır. Dernek ve vakıf adıyla faaliyet yürüten tarikat ve cemaatler, AFAD ve Kızılay malzemelerini kendi adlarına halka mı dağıtmışlardır?

“AHBAP`IN HALKIN MALI OLAN ÇADIRLARI HALKIN PARASIYLA SATIN ALMASI İSE SORGULANMASI GEREKEN BİR BAŞKA KONUDUR”

Başta AKP ve MHP olmak üzere, enkazın asıl sorumlusu olan iktidarın ‘devletin aciz gösterilmesi` gibi bir gerekçe ile AHBAP`a ilişkin tahammülsüzlüğünün arkasında yatan bu satışla da birlikte yalan dolan siyasetinin bir diğer göstergesidir. AHBAP`ın halkın malı olan çadırları halkın parasıyla satın alması ise sorgulanması gereken bir başka konudur. Bu durum “deprem telaşı ve acil durum” gerekçe gösterilerek yapılan ‘iyi niyetli bir açıklama` ile meşrulaştırılamaz.

“SÖZLEŞME İMZALAMANIN PEŞİNDE KOŞMAK, ÇADIRLARIN EN KISA SÜREDE BÖLGEYE SEVK EDİLMESİNİ ENGELLEMİŞTİR”

Halkın malı olan çadırları satın almış olmak ile açık bir hukuksuzluğa ortak olunmuştur. Bu çadırların varlığıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekirken, sözleşme imzalamanın peşinde koşmak, çadırların en kısa sürede bölgeye sevk edilmesini engellemiştir. Bu durum ise en hafif tabirle iyi niyetin olabilecek en kötü sonucunu doğurmuştur. On binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği, milyonlarca yurttaşımızın evsiz kaldığı bir zamanda yardımları ve dayanışmayı bir ticaret, kar ve rant konusu haline dönüştüren bu garabet, bir rejim ve sistem sorunudur.

“BÜTÜN KIZILAY YÖNETİCİLERİ DERHAL GÖREVDEN ALINMALI, KIZILAY VE AFAD AKP ELİNDEN KURTARILMALIDIR”

‘Türkiye`yi bir holding gibi yöneteceğiz` diyerek devlet kurumlarını şirkete dönüştüren AKP rejimiyle vücut bulan halk düşmanı yağma ve rant düzeni yıkılmalıdır. Bütün Kızılay yöneticileri derhal görevden alınmalı, Kızılay ve AFAD, AKP elinden kurtarılmalıdır. Piyasa zihniyetinin uzantısından başka bir şey olmayan sivil toplumculuk değil kamucu bir devlet örgütlenmesinin ne kadar yaşamsal olduğu ortadadır. Bunun için bütün yurttaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA