28 Aralık 2025 Pazar

12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"   09:20   MERSIN’DE KıRSALA ŞEHIR KONFORU: ESENLI–HEBILLI YOLU YENILENDI   23:29   MERSIN, KADıN SINEMASıNıN BAŞKENTI OLDU: UÇAN SÜPÜRGE FESTIVALI 2. KEZ ŞEHIRDE   21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR  
 
     
   

OSMANİYELİ DEPREMZEDE: ÇADIRIMIZI KENDİMİZ KURDUK. FISTIK FABRİKASINDAN PALET BULDUK, ÇADIRIN İÇİNE DÖŞEYECEĞİZ. TOPRAK SOĞUK. SOLUCAN, SÜMÜKLÜ BÖCEK ÇIKIYOR


Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye`de çadır sorunu yaşayan depremzedeler, kendi çadırını kendisi yapmaya çalışıyor. Evleri depremden ağır hasar alan Melek Yorulmaz, "18 yıllık emeğimiz gitti, yok oldu. Çadırımızı kendimiz kurduk. Gittik, fıstık fabrikasından paletleri bulduk, tamir edip çadırın içine döşeyeceğiz. Toprak soğuk. Haliyle solucanlar çıkıyor, sümüklü böcekler çıkıyor" dedi.

 

Tarih : 28 Şubat 2023 Salı 11:26   Okunma : 409

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye`de çadır sorunu yaşayan depremzedeler, kendi çadırını kendisi yapmaya çalışıyor. Evleri depremden ağır hasar alan Melek Yorulmaz, "18 yıllık emeğimiz gitti, yok oldu. Çadırımızı kendimiz kurduk. Gittik, fıstık fabrikasından paletleri bulduk, tamir edip çadırın içine döşeyeceğiz. Toprak soğuk. Haliyle solucanlar çıkıyor, sümüklü böcekler çıkıyor" dedi.

Yeni Mahalle`deki evi Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar 3 çocuk annesi Melek Yorulmaz, deprem sonrası yaşadıkları sorunları ANKA Haber Ajansı`na anlattı. Yorulmaz, şunları söyledi:

"TAM İYİ OLACAK DERKEN BUNLAR OLDU"

"18 yıllık evliyim. 18 yıllık evliliğimin 6 yılı kirada geçti. Eşim yurt dışlarına gitti, buralarda şirketlerde çalışarak evimizi yaptırdık. Arabamızı aldık. İkizlerim var, bir kız bir oğlan, bir de 1,5 yaşında oğlum var. Tam rahata kavuştuk, iyi olacak her şey iyi olacak derken işte bu durumla karşılaştık. Yüce Rabbime çok şükür, çocuklarım sağ diyorum, sağlığımız yerinde diyorum ama bütün emeğimiz gitti. 18 yıllık emeğimiz gitti, yok oldu. Çadırımızı kendimiz kurduk, belimizi ağrıttık. Gittik, fıstık fabrikasından paletleri bulduk, tamir edip çadırın içine döşeyeceğiz. Toprak soğuk. Haliyle solucanlar çıkıyor, sümüklü böcekler çıkıyor. Öyle götürüp çadırın içine döşeyeceğiz bunları.

"NE BELEDİYE BAŞKANI NE MUHTAR GÖRDÜK"

Derneklerden yardımları bir nebze de olsa temin edebildik ama ne belediye başkanımızı gördük ne muhtarımızı gördük. Kesinlikle onlardan ben hiçbir şekilde yardım almadım. Caminin imamı, sağ olsun, bir paket yardımda bulundu. Diğer dernekler, ama isimleri şu an aklıma gelmiyor, o şekilde yardımlarda bulunuldu. Sağ olsunlar ama çadır yardımı, işte diğer yardımlar kesinlikle olmadı. Muhtarımızla görüştük. O da `Elimizde çadır yok` dedi. Yani işte, ‘Yakınlarına sığınan, yakınlarına sığınsın` dedi. ‘Çok mağdur kalanları da çadırkente götürüyoruz` dedi. Evimiz ağır hasarlı, yıkılacak. Ondan dolayı evimizi de bırakıp gidemiyoruz. Biz de kenarlarına çadırları kurup kendi halimizle ne yapabilirsek yani... Yani bu şekilde. Depremzede mağdurlarında ne yapılması gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Sonuçta benim 17 yıllık emeğim vardı. 17 yıl boyunca yemedik, içmedik, giymedik, gezdirmedik. Evimiz olsun dedik. O da bu şartlarda yok oldu. Arabamız ağır hasarlı, damdan üstüne enerji düştü. 

"KENDİ ŞARTLARIMIZLA EŞYALARIMIZI ÇIKARTTIK"

Belediye başkanımızı zaten hiç göremedik. Belediye başkanımız istese mahalle mahalle gezerdi, bizim sıkıntılarımızı dinleyebilirdi ama kesinlikle ne belediye başkanı ne muhtarı gördüm. Ben, muhtarı 13 gün sonra gördüm, tepkimi de gösterdim. ‘Muhtarım` dedim, 13 gün geçti, sizi ilk defa görüyorum.` `Hayır, ben geldim` dedi. Geldiysen bizim ev hasarlıydı, buradakilerin sahipleri nerede? Yardımcı ola bari ağır hasarlı olanlara, yıkılması gerekenlere yardımcı ol. Kendi şartlarımızla eşyalarımızı çıkarttık, çıkarabildiklerimizi. Orada, çoğu hasarlı zaten. Şu an kendi şartlarımızda çadırın içinde ne yapabilirsek yapmaya çalışıyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA