13 Kasım 2025 Perşembe

14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”   15:51   MAHMUDIYE’DEN BAŞLAYAN HIJYEN HAREKETI TÜM AKDENIZ’E YAYıLıYOR   15:47   ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ KıRSALDA KALKıNMAYı YENIDEN YAZıYOR   15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı   09:22   MERSIN’DE GÜNE SıCAK BAŞLANGıÇ: ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ 2,5 MILYON VATANDAŞA ULAŞTı   09:03   TARSUS’TAN ANKARA’YA DUYGU DOLU ANLAR: MINIK YÜREKLER ATATÜRK’E MINNETLE  
 
     
   

FOÇA`DA 2 BİN 500 YILLIK PERS MEZAR ANITI`NIN BULUNDUĞU ALANA KURULMAK İSTENEN TAŞ OCAĞI PROJESİ İPTAL EDİLDİ


İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Foça`da üzerinde 2 bin 500 yıllık Pers Mezar Anıtı`nın da bulunduğu tarihi ve doğal sit alanında kurulmak istenen Taş Ocağı Projesi`nin bakanlık tarafından iptal edilmesi üzerine ÇED sürecinin sonlandırıldığını ilgili kurumlara bildirdi. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Bundan sonra yapacağımız alanın tamamen maden faaliyetine kapatılmasını sağlamak olacaktır” dedi.

 

Tarih : 1 Mart 2023 Çarşamba 10:35   Okunma : 583

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Foça`da üzerinde 2 bin 500 yıllık Pers Mezar Anıtı`nın da bulunduğu tarihi ve doğal sit alanında kurulmak istenen Taş Ocağı Projesi`nin bakanlık tarafından iptal edilmesi üzerine ÇED sürecinin sonlandırıldığını ilgili kurumlara bildirdi. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, “Bundan sonra yapacağımız alanın tamamen maden faaliyetine kapatılmasını sağlamak olacaktır” dedi.

İzmir`in Foça ilçesinde 2 bin 500 yıllık Pers Mezar Anıtı`nın da bulunduğu tarihi ve doğal sit alanına kurulmak istenen Taş Ocağı Projesi`nin ÇED süreci, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`nın projeyi iptal etmesiyle sonlandırıldı.

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, söz konusu kararı ilgili kurumlara iletti. Müdürlüğün yazısında; Foça`da açılması planlanan Doğaltaş (Tüf) Ocağı Projesi`nin faaliyete geçmesinin sakıncalı olduğu belirtilerek, bölgenin doğal karakteri korunması gereken henüz bozulmaya uğramamış orman ve makilik alanlardan oluşmasının yanı sıra üzerinde arkeoloji ve sanat tarihi açısından büyük önemi bulunan ve bugüne kadar oldukça iyi korunmuş 2500 yıllık Pers Mezar Anıtı`nın bulunması nedeni ile taş ocağı projesinin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu`na aykırı olduğu, zeytin yetiştiricileri, zeytin bitkisi ve doğa açısından da tehdit oluşturduğu görüşlerine yer verildi.

Verilen kararla ilgili konuşan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, ‘‘Bu aşamadan sonra yapacağımız, bu alana verilen işyeri maden ruhsatının iptali davamızda işbu ÇED sonlandırma kararını da sunarak alanın tamamen maden faaliyetine kapatılmasını sağlamak olacaktır. İptal davamıza dilekçeleri ile destek veren tüm vatandaşlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Foça`da kurulmak istenen Taş Ocağı projesinin iptali için 21 Ocak Cumartesi günü Pers Mezar Anıtı ve 2 Şubat Perşembe günü İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binası önünde basın açıklamaları yapılmıştı. Foça`da Doğa ve Tarih Talanına Hayır Platformu öncülüğünde “Doğana, Tarihine, Zeytinine Sahip Çık” sloganıyla imza kampanyasında toplanan 5 bin imza Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı`na iletilmişti.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

FOÇA HALKI TARAFINDAN TAŞ OCAĞINA KARŞI YAPILAN EYLEMDEN ARŞİV GÖRÜNTÜLER

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA