2 Mayıs 2026 Cumartesi

09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’  
 
     
   

CHP MİLLETVEKİLLERİ KAYIP ÇOCUKLAR İÇİN AİLE BAKANLIĞI`NA GİTTİ. GÜLİZAR BİÇER KARACA: "İHBAR HATTIMIZA KAYIP 39 ÇOCUK BİLGİSİ GELDİ"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve hukukçu CHP milletvekilleri, depremde kurtarılan çocukların tarikat ve cemaatlere teslim edildiği iddialarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Bakanlık`tan istedikleri randevu talebine bir haftadır yanıt alamadıklarını belirten Karaca, “Eğer randevumuz gerçekleşebilseydi sayın Bakan`a şunu da soracaktık, ‘Bakanlığın açıklamasında 82 çocuğun kimliğinin belirlenemediği, yine 104 çocuğun da kuruluş bakımında olduğunu ifade etti. Kamuoyunda bu çocukların tarikatlara ve cemaatlere teslim edildiği bilgileri var. Bu iddiaların doğru olup olmadığı doğru ise nereye teslim edildiği, nerelerde olduğuna ilişkin bu bilgilerin kamuoyundaki kaygıları da ortadan kaldıracak şekilde aydınlığa kavuşturulmasını isteyecektik” dedi. Karaca, kurdukları ihbar hattına 39 kayıp çocuk bilgisi geldiğini söyledi.

 

Tarih : 1 Mart 2023 Çarşamba 13:30   Okunma : 485

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve hukukçu CHP milletvekilleri, depremde kurtarılan çocukların tarikat ve cemaatlere teslim edildiği iddialarına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Bakanlık`tan istedikleri randevu talebine bir haftadır yanıt alamadıklarını belirten Karaca, “Eğer randevumuz gerçekleşebilseydi sayın Bakan`a şunu da soracaktık, ‘Bakanlığın açıklamasında 82 çocuğun kimliğinin belirlenemediği, yine 104 çocuğun da kuruluş bakımında olduğunu ifade etti. Kamuoyunda bu çocukların tarikatlara ve cemaatlere teslim edildiği bilgileri var. Bu iddiaların doğru olup olmadığı doğru ise nereye teslim edildiği, nerelerde olduğuna ilişkin bu bilgilerin kamuoyundaki kaygıları da ortadan kaldıracak şekilde aydınlığa kavuşturulmasını isteyecektik” dedi. Karaca, kurdukları ihbar hattına 39 kayıp çocuk bilgisi geldiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, ve Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile birlikte bugün Ankara`da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`na giderek kayıp çocukların tarikat ve cemaatlere teslim edildiği iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

"18 YAŞ ALTI 39 ÇOCUK KAYIP, 34`Ü 15 YAŞ ALTINDA"

Karaca, depremden sonra kayıp ve refakatsiz çocukların araştırılması için komisyon kurduklarını bir ihbar hattı oluşturduklarını söyledi. Karaca, “Oluşturulan komisyonumuzda genel merkezimizde bir ihbar hattı oluşturduk. Bu hatta gelen ihbarları değerlendirdik. Görüşmeler gerçekleştirildi ve özellikle kayıp ihbarları ve kayıp çocuk ihbarlarıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı. Şu an itibariyle 18 yaş altı kayıp 39 çocuğun 34`ü 15 yaş altı” dedi.

Karaca konuşmasına şöyle devam etti:

“Aileler, yakınları bunlara hiç ulaşamamışlar. Sayın Aile Bakanlığı`ndan randevu alarak Aile Bakanlığı`na elimizdeki bu dosyadaki bilgileri paylaşmak Aile Bakanlığı`nın çalışmaları hakkında bilgi edinmek için arkadaşlarımız Meclis`ten yazılı olarak resmi randevu talep ettiler. Ama bugün itibariyle sayın Bakan da dahil olmak üzere Bakanlık`tan herhangi bir şekilde olumlu ya da olumsuz bir dönüş alınmadı. Takdir edersiniz ki olayın vahameti, üzerine düşülerek şeffaf bir şekilde kamuoyundaki kaygıları sona erdirecek şekilde açıklığa kavuşturulması gerekir. Bugün 7. gün ama Bakanlık`tan bir dönüş gerçekleştirilmedi. Komisyon üyesi arkadaşlarımızla birlikte sayın Bakan`ın burada olması durumunda sayın Bakan ile yüz yüze görüşerek bu konu hakkında karşılıklı bilgi paylaşımında bulunmak istedik.

“ÇOCUKLARIN TARİKAT VE CEMAATLERE TESLİM EDİLDİĞİ İDDİALARININ AYDINLIĞA KAVUŞTURULMASINI İSTEYECEKTİK”

Eğer bugün randevumuz gerçekleşebilseydi sayın Bakan`a şunu da soracaktık, ‘Bakanlığın açıklamasında 82 çocuğun kimliğinin belirlenemediği, yine 104 çocuğun da kuruluş bakımında olduğunu ifade etti. Kamuoyunda bu çocukların tarikatlara ve cemaatlere teslim edildiği bilgileri var. Bu iddiaların doğru olup olmadığı doğru ise nereye teslim edildiği, nerelerde olduğuna ilişkin bu bilgilerin kamuoyundaki kaygıları da ortadan kaldıracak şekilde aydınlığa kavuşturulmasını isteyecektik.

Bizim elimize gelen ihbarlarda aileler, yakınlar erişemedikleri, deprem bölgesinde ulaşılamayan kayıp olan çocukların bilgisi. Bakanlığın elindekiler kimliği belirlenemeyen ya da aileleri belirlenemeyen çocuklar olabilir ama bizdekiler deprem felaketinin yaşandığı illerde enkazdan çıkarılan ya da enkazda bulunamayan ama orada olduğu teyit edilen kayıp olan vatandaşlarımız ve çocuklarımız. Çok vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak kayıp vatandaşlarımızın ve vatandaşlarımızın durumlarının araştırılması ve bir an önce bu çocukların kimliklerinin belirlenmesi ve ailelerin tespiti ve eğer aileler ölmüşse de devletin koruması altında olduğu iddia edilen ancak kamuoyunda tarikat ve cemaatlere teslim edildiği iddiaları bulunan bu çocukların nerede olduğunu şeffaf bir şekilde kamuoyunu bilgilendirecek şekilde aydınlatmakla görevliyiz."

 “KAYIP İHBAR HATTI”

Karaca, yakınları bulunamayan tespit edilemeyen yurttaşların 0312 2074131 numaralı CHP Kayıp İhbar Hattı`nı aramalarını da istedi.

 “BAKAN TEAMÜLLERİ BİLMİYOR”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise, “5 milletvekiliyiz. Burası bakanlık. Bakan parlamento üyesi değil, parlamentonun teamüllerini de bilmiyor. Eğer bilseydi nezaketen bir telefonla geri dönerdi. Bugün buraya geldik yine kendisi yok. Eğer bizler milletvekilleri olarak bu konuda bakanla görüşemiyorsak vatandaşa nasıl ulaşacaklar” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA