2 Eylül 2026 Çarşamba

18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR  
 
     
   

BURAK ERBAY, BAKAN SOYLU VE AKAR`A SORDU: “AFAD, KIZILAY GİBİ KURUMLARA NE KADAR PARA AKTARDINIZ? NE KADAR ÇADIR ALDINIZ? DEPREM ANINDA BU ÇADIRLAR NEREDEYDİ?”


CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, deprem bölgesinde çadır temininde yaşanan sorunları; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Erbay; “Bugüne kadar depremle ilgili nasıl bir hazırlık yaptınız? AFAD, Kızılay gibi kurumlara ne kadar para aktardınız? Nasıl ihaleler yaptınız? Ne kadar çadır aldınız? Deprem anında bu çadırlar neredeydi? 350 bin tane çadır dağıtıldığından bahsediliyor. Eğer bu deprem İstanbul`da olsaydı nasıl bu krizi yönetecektiniz?” sorularını yöneltti.

 

Tarih : 1 Mart 2023 Çarşamba 17:03   Okunma : 712

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, deprem bölgesinde çadır temininde yaşanan sorunları; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Erbay; “Bugüne kadar depremle ilgili nasıl bir hazırlık yaptınız? AFAD, Kızılay gibi kurumlara ne kadar para aktardınız? Nasıl ihaleler yaptınız? Ne kadar çadır aldınız? Deprem anında bu çadırlar neredeydi? 350 bin tane çadır dağıtıldığından bahsediliyor. Eğer bu deprem İstanbul`da olsaydı nasıl bu krizi yönetecektiniz?” sorularını yöneltti.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, depremzede yurttaşların barınma sorununun çözümünde ve çadır tedariki konusunda yaşanan aksaklıkları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Konuya ilişkin açıklama yapan Erbay, şunları söyledi:

“Maalesef depremin ilk gününden beri birçok eksiklikle karşı karşıya kaldık. Bugün depremin 24`üncü günü olmasına rağmen hala deprem bölgesinden konteyner ve çadır taleplerini duymaya devam ediyoruz. İstanbul depremine hazırlıklı olduğunu söyleyen Sayın İçişleri Bakanı`na buradan sormak istiyorum. Bugüne kadar depremle ilgili nasıl bir hazırlık yaptınız? AFAD, Kızılay gibi kurumlara ne kadar para aktardınız? Nasıl ihaleler yaptınız? Ne kadar çadır aldınız? Deprem anında bu çadırlar neredeydi? 350 bin tane çadır dağıtıldığından bahsediliyor. Eğer bu deprem İstanbul`da olsaydı nasıl bu krizi yönetecektiniz? Türk milleti adına bir kez daha buradan bu soruyu sormak istiyorum. Muğla`mızda yaşadığımız yangınlarda da şu anda yaşadığımız deprem felaketinde de gördüğümüz gibi mevcut siyasi iktidar hiçbir hazırlık yapmamış. İktidar olduğumuzda hem bunun hesabını soracağız hem de Millet İttifakı olarak vatandaşımızın daha güvenli ve huzur içinde yaşaması için gerekli ortamı biz hazırlayacağız.”

Erbay, soru önergesinde ise şu değerlendirmeleri yaptı:

Deprem felaketinin ilk gününden bu yana genel başkan yardımcılarımız, yüzden fazla milletvekilimiz, yerel yönetimlerimiz ve gönüllülerle birlikte deprem bölgesinde çalışmalara katılarak, yurttaşlarımızın dertlerine çare olmaya çalıştık. Deprem bölgesinde çadır temininde büyük eksiklikler yaşandığını tespit ettik. Doğal afetlerde yurttaşlara yardım götürmesi gereken kurumlar ve kuruluşlar deprem öncesi ve sonrası gerekli hazırlıkları yapmamışlar. Bugüne kadar depreme hazırlık yapılası gerekirken hiçbir hazırlık yapılmamış.

“TOPLANAN DEPREM VERGİLERİNİ BETONA GÖMDÜLER AMA YURTTAŞLARIN GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE YAŞAYABİLECEKLERİ BİNALAR YAPMADILAR”

Depreme yönelik gerekli hazırlıkların yapılması konusunda defalarca uyarıda bulunduk. Ancak 20 yıldır iktidarda olan AKP, gerekli tedbirleri almadı. Depreme hazırlık için ayrılması gereken kaynakları, lükse, şatafata, yandaşlara ve beşli çeteye aktardı. Toplanan deprem vergilerini betona gömdüler ama yurttaşların güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri binalar yapmadılar.

“BU HALKA BUNLARI YAŞATAN HERKES HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEK”

Biz, dayanışmayla bu felaketi de atlatacağız. Yaralarımızı saracağız. Ancak yaşananları asla unutmayacağız. Bu halka bunları yaşatan herkes hukuk önünde hesap verecek. Sonuna kadar takipçisi olacağız.”

“DEPREMİN MEYDANA GELDİĞİ TARİHTEN BU YANA, YURTTAŞLARA TOPLAM KAÇ ÇADIR DAĞITILMIŞTIR”

Erbay, bakanlara şu soruları yöneltti:

“Bu tür bir afet durumunda felaketten etkilenen vatandaşların barınmak için kullanacağı çadırlar hangi kurum ve kuruluşların envanterinde bulunmaktadır? 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketi öncesinde Bakanlığınıza bağlı tüm kurum ve kuruluşların stoklarında toplam kaç adet çadır bulunmaktaydı? Depremin meydana geldiği tarihten bu yana, yurttaşlara toplam kaç çadır dağıtılmıştır? Bakanlığınıza bağlı tüm kurum ve kuruluşlar çadırları nereden ve hangi yöntemle temin etmektedir? Bu çadırlar yurt içinde mi imal edilmektedir yoksa yurt dışından mı temin edilmektedir? Yurt içinde imal edilmekteyse hangi kurum ve kuruluşlar imal etmektedir? Bu kurum ve kuruluşlar son 5 yıl içerisinde kaç adet çadır imal etmişlerdir? Çadırlar yurt dışından temin edilmekteyse son 5 yıl içerisinde nereden ve kaç adet alınmıştır? Bakanlığınıza bağlı tüm kurum ve kuruluşlar temin edilen çadırlar için ne kadar ödeme yapılmıştır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA