2 Eylül 2026 Çarşamba

18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR  
 
     
   

ÖNCEKİ CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL İÇİN TÖREN… KILIÇDAROĞLU: “1 MART TEZKERESİ DOLAYISIYLA PARLAMENTODA YAPTIĞI KONUŞMA SON DERECE DEĞERLİYDİ”


Önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için Devlet Mezarlığı`nda tören düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada; “Rahmetli Deniz Baykal`ın 1 Mart Tezkeresi dolayısıyla parlamentoda yaptığı konuşma son derece değerliydi… Bu tutanaklar bir gün kamuoyuna yansıyacaktır elbette… Tezkereye evet denmesi halinde bunun Türkiye için yaratacağı bütün sonuçlar orada dillendirildi” dedi.

 

Tarih : 1 Mart 2023 Çarşamba 18:03   Okunma : 843

Önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için Devlet Mezarlığı`nda tören düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada; “Rahmetli Deniz Baykal`ın 1 Mart Tezkeresi dolayısıyla parlamentoda yaptığı konuşma son derece değerliydi… Bu tutanaklar bir gün kamuoyuna yansıyacaktır elbette… Tezkereye evet denmesi halinde bunun Türkiye için yaratacağı bütün sonuçlar orada dillendirildi” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Devlet Mezarlığı`nda önceki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için düzenlenen anma törenine katıldı.

Törene, Deniz Baykal`ın oğlu Ataç Baykal`ın yanı sıra; önceki CHP Genel Başkanı Onur Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Gamze Taşcıer, Nihat Yeşil; Antalya Milletvekilleri Aydın Özer ve Çetin Osman Budak; eski CHP Milletvekili Yılmaz Ateş ve Mehmet Sevigen katıldı.

ONUR ÖYMEN: “SAYIN BAYKAL`I TARİHE GEÇİREN BELKİ EN ÖNEMLİ OLAY, 1 MART TEZKERESİ`NİN REDDEDİLMESİDİR”

Önceki CHP Genel Başkanı Onur Öymen, törende şunları söyledim:

“Çok eski yıllara dayanan bir dostluğumuz vardı. O, Mülkiye`de asistan olduğu zaman biz de Mülkiye`de öğrenciydik. Ve onunla çok yakın bağlarımız oldu. Sonra Dışişleri Bakanı olduğu zaman da ben Dışişleri müsteşarıydım. Orada da Sayın Baykal`ı daha yakından tanıma fırsatı buldum. Kardak krizinin çözümlenmesinde, Türkiye`nin çıkarlarına uygun bir biçimde çözümlenmesinde gerçekten olağanüstü bir rolü olmuştur.

Fakat Sayın Baykal`ı tarihe geçiren belki en önemli olay, 1 Mart Tezkeresi`nin reddedilmesidir. Birgün, umarım ki bu seçimlerden sonra çoğunluk değişir ve 1 Mart Tezkeresi`nin görüşüldüğü Meclis zabıtlarının kamuoyuna açıklanması kararlaştırılır. O zaman herkes daha iyi anlayacaktır, Sayın Baykal`ın orada oynadığı rolü. Benim kanaatimce, 1 Mart; kader değiştiren bir olaydır, Türkiye açısından. Eğer o tezkere geçseydi, bugün başka bir Türkiye`de yaşıyor olacaktık. Onun için Sayın Baykal`ı hem cumhuriyet ilkeleri hem Atatürk ilkeleri; laiklik, çağdaşlık alanında sarfettiği üstün çabaların yanı sıra bu söylediğim olaylarla da anıyoruz hatırlıyoruz. Kendisini örnek olarak gösteren Sayın Genel Başkanımıza da ilk yaptığı konuşmada seçilirken; ayrıca teşekkür ediyorum.”

KILIÇDAROĞLU: “TEZKEREYE EVET DENMESİ HALİNDE BUNUN TÜRKİYE İÇİN YARATACAĞI BÜTÜN SONUÇLAR ORADA DİLLENDİRİLDİ”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Sayın Deniz Baykal ile tanışmam, emekli olduktan sonra Merkez Yönetim Kurulu toplantısına davet ederek, belli konularda düşüncemi alması oldu. Bunun bir bölümü sosyal güvenlik ile ilgiliydi, bir bölümü o dönem Türkiye`de çok yaygın olarak dillendirilen, eleştirilen yolsuzluklarla ilgiliydi.

Daha sonra Sayın Baykal`ın daveti üzerine siyasete girdim. Merkez Yönetim Kurulu`na seçildim. Merkez Yönetim Kurulu`ndaki konuşmalar, ki Sayın Baykal; günlük siyasal olayların analizini yapardı, bu toplantılarda; siyaset konusunda en büyük birikimim o toplantılarda Sayın Baykal`ın yaptığı açıklamalardı. Onlar, daha sonraki siyasal yaşamımda hep hatırladığım, belli olayların nasıl analiz edilmesi gerektiğini kendisinden öğrendiğim toplantılardı. Kendisine şükran borçluyum.

Teşekkür ederiz, kendisine ve bugün hayatta olan arkadaşlarına. Çünkü, o dönem Merkez Yönetim Kurulu`nda görev alan arkadaşlar da kendi düşüncelerini belli bir disiplin içinde özgürce dile getirirlerdi.

Bugün, rahmetli Deniz Baykal`ın Türk siyaset hayatına 1 Mart Tezkeresi dolayısıyla parlamentoda yaptığı konuşma ve o dönemin Genel Sekreteri`nin parlamentoda yaptığı konuşma son derece değerliydi. Sayın Öymen`in de ifade ettiği gibi bu tutanaklar bir gün kamuoyuna yansıyacaktır elbette. Ve orada CHP`nin kararlı duruşu, onurlu duruşu; tarihine olan saygısı, Milli Kurtuluş Savaşı`na ve bu ülkeyi kuranlara karşı olan saygısı ve tezkereye evet denmesi halinde bunun Türkiye için yaratacağı bütün sonuçlar orada dillendirildi. O günün tanığı olmaktan da mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Çünkü, her olay siyasetçiye belli bir deneyim kazandırıyor. Elbette ki o deneyimlerden geçmek, süzülmek ve daha sonraki olayların daha sağlıklı analiz edilmesine de yol açıyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA