16 Nisan 2024 Salı

17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK  
 
     
   

ARSLANKÖY’ÜN KURTULUŞUNUN 103. YIL DÖNÜMÜNDE MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU


Anadolu’da yazılan kurtuluş destanında imzası bulunan ve Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün Düşman İşgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

 

Tarih : 1 Mart 2023 Çarşamba 22:22   Okunma : 388

Anadolu’da yazılan kurtuluş destanında imzası bulunan ve Mersin’de Kuvayi Milliye mücadelesinin başladığı yer olarak tarihe geçen Arslanköy’ün Düşman İşgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Arslanköy, milli mücadele döneminde adına yakışır bir kahramanlık örneği göstermiştir. 103 yıl önce Arslanköy’de yaşanan ve hissedilen milli mücadele ruhuyla bugün de milletimiz, ülkemizi derinden sarsan depremin ardından omuz omuza yaraları sarmak için mücadele etmektedir. Çok şükür ki milletimiz, kahramanlar çıkarmaya devam ediyor” dedi.

Arslanköy Mahallesi Cumhuriyet alanında düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda depremde hayatını kaybeden vatandaşlar ve kuvayi milliye kahramanları dualarla yad edildi. Tören alanında Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara lokma ikramı yapılırken, milli mücadelenin simgesi kalpak da hediye edildi.

Programın açılış konuşmasını Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz yaparak Arslanköy'de verilen kahramanlık destanını anlattı.  Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen muhtar Cengiz;  “Bugün al bayrağımızın altında Arslanköyümüzün kurtuluşunu kutlayabiliyorsak, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz, kahraman gazilerimiz, kadını ve erkeğiyle kahramanlık destanı yazan köylümüz sayesindedir.  Saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

 “Arslanköy’deki Zafer Anadolu’daki Kuvayi Milliye Hareketinin Özetidir”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise, Arslanköy'de yazılan destanın ve verilen mücadelenin, Anadolu’daki kuvayi milliye hareketinin bir özeti olduğunu söyledi.

“Burada Arslanköylü hemşehrilerimizin vatan, millet, bayrak ve bağımsızlık sevgisi öne çıkmaktadır” diyen Başkan Yılmaz; “1 Mart Çete Bayramı. Yıllarca Arslanköy’de böyle anlaşılır. Kuvayi Milliye ateşi, Çukurova’da ilk Arslanköy’de yakılmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İngilizlerin Mersin’i işgalinden yaklaşık 1 ay önce 5 Kasım 1918’da Mersin’e gelmesi ve özellikle dağ köylerimizi teşkilatlandırması, bu yönde kararlar alması, işgale karşı hazırlıkların gerçekleştirilmesini sağlamasıyla, kahraman Arslanköylü’nün bunu görmesi, anlaması, algılaması ve organize olmasıyla bu zafer kazanılmıştır.  Arslanköy’ün kurtuluşundan sonra Arslanköylülerin her yıl buraya gelmesi, kalpaklarını giymesi, madalyalarını takması kendi içinde bir halk bayramı olarak kutlaması da son derece kıymetlidir. Tek başına Anadolu’daki Kuvayi Milliye Hareketinin özetidir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kan veren, can veren, alın teri akıtan tüm büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bugün de yine aynı şartlar ve benzer bir hadise yaşasak Arslanköylü, Mersinli aynı şevkle, aynı heyecanla, aynı mili şuurla hareket edecektir ve etmeye devam edecektir. Milletimizin en önemli gücü de budur” diye konuştu.

“Devlet Millet El Ele, Gönül Gönüle Yaralarımızı Saracağız”

6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 ili vuran deprem felaketinin ardından Türk Milleti’nin büyük bir şekilde kenetlendiğini ve bununla da gurur duyduklarını ifade eden Başkan Yılmaz; “Son bir aydır ülkemizde deprem felaketi yaşıyoruz. Kayıplarımız ve acılarımız büyük. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Çok şükür ki milletimiz kahramanlar çıkarmaya devam ediyor. 103 yıl önce silahını alıp, kalpağını giyen ve vatanımız için mücadele eden, can veren, kan veren büyüklerimizin torunları bugün de aynı şevkle mücadele etmeye devam ediyor. Depremin ardından gece yarısı yol kenarında bedava sıcak çorba, çocuk bezi ve erzak vererek arabaların önüne geçen kıymetli gençlerimizin gözlerinden öpüyorum. 85 yaşında odununu sırtına alıp deprem bölgesine gönderen kıymetli teyzemizin ellerinden öpüyorum. Ellerinde ne imkan varsa hızlı bir şekilde depremin ilk anından itibaren belediyemize getiren kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu hepimizin aynı heyecanla mücadele verdiğimizin göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle Çukurova’da bir bayrak ve kale gibi duran Arslanköyümüzün düşman İşgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıl dönümü kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Kaymakam Çenet; “Burada Büyük Bir Milli Şuur ve Kenetlenme Var”

Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet de Arslanköy’ün, Akdeniz coğrafyasında çok önemli bir yeri olduğunu söyleyerek; “Arslanköy’ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103. Yıl dönümü kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için can veren şehitlerimizi, Kuvayi Milliye kahramanlarını rahmetle anıyorum. Burada büyük bir milli şuur, kenetlenme ve vatanına sahip çıkmak var. Bu irade yüzyıllarca devam ediyor. Akdeniz bölgesini saran deprem nedeniyle on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyorum. Bir taraftan milli şuuru yaşatırken, bir taraftan da acımızı böylesi bir günde paylaşmanın bizlerin millet olma bilincini daha da güçlendireceğine inanıyoruz. Çocuklarımızın bu bilinçle yaşamasını, milli birlik, milli kimlik ve milli benlik kazanmalarını temin ederek geleceğimizi daha emin adımlarla tesis edeceğiz inşallah” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Kaymakam İbrahim Çenet, askeri erkan ve kent protokolüyle birlikte Arslanköylü vatandaşlarla köy kahvesinde bir araya geldi.

Başkan Yılmaz, Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz’e, Türk dili, kültürü ve tarihinin en değerli anıtlarından olan Orhun Yazıtları'nın minyatür örneğini vererek, teşekkür etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA