13 Kasım 2025 Perşembe

14:01   YENIŞEHIR ULUSLARARASı ÖYKÜ GÜNLERI YARıN BAŞLıYOR   13:59   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SANAYICI VE İŞ İNSANLARıYLA BULUŞTU   13:55   ALI MAHIR BAŞARıR: "BU BIR MUHTıRADıR, IDDIANAME DEĞILDIR. MILLETI PARTIMIZE, IRADEMIZE SAHIP ÇıKMAYA DAVET EDIYORUZ"   13:54   İSTANBUL ŞEHIT ANALARı DAYANıŞMA VE YARDıMLAŞMA DERNEĞI BAŞKANı AKBABA: "ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURIYET MECLISI’NE PKK DAVET EDILIYOR. BÖYLE GÜNLERE MI ŞEHIT VERDIM?   13:53   KKTC CUMHURBAŞKANı ERHÜRMAN ATA’NıN HUZURUNDA...   13:51   PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA CHP’LI VEKILLERDEN BAKAN BAK’A KıRMıZı KARTLı PROTESTO...   09:03   MERSIN’DE EMEKLILER SAHILDE SPORLA HAYATA ENERJI KATıYOR   02:05   “DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN’E SOSYAL HIZMET ÇAĞRıSı”   01:49   TÜRK SANAT MÜZIĞININ EFSANE SESI MUAZZEZ ABACı, 78. YAŞ GÜNÜNDE HAYATA VEDA ETTI   16:10   “ZAFER PARTISI: YERLI SANAYI VE TARıMı İTHALATA TESLIM ETMEYECEĞIZ”   15:51   MAHMUDIYE’DEN BAŞLAYAN HIJYEN HAREKETI TÜM AKDENIZ’E YAYıLıYOR   15:47   ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ KıRSALDA KALKıNMAYı YENIDEN YAZıYOR   15:36   BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER’IN TENSIPLE TAHLIYE EDILMESINE KARAR VERILDI   14:15   TOROSLAR BELEDIYESI YAYLA YOLLARıNı YENILIYOR   14:13   MERSIN BAROSU KOŞU TAKıMıNDAN GURUR VEREN BAŞARı   14:11   TSK’YA AIT C130 KARGO UÇAĞı DÜŞTÜ... 20 ŞEHIDIN KIMLIKLERININ BELLI OLDUĞU KAZAYLA ILGILI INCELEMELER SÜRÜYOR, AKıNCı TİHA DESTEK IÇIN GÖNDERILDI   14:09   GÜLCAN KıŞ: BIR YANDA SARAYıN ıŞıKLARı HIÇ SÖNMÜYOR, DIĞER YANDA VATANDAŞ MUM ıŞıĞıNDA BORÇ HESAPLıYOR   09:30   AKDENIZ BELEDIYESI’NDE VERGI ÖDEMELERINDE İKINCI DÖNEM BAŞLADı   09:22   MERSIN’DE GÜNE SıCAK BAŞLANGıÇ: ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ 2,5 MILYON VATANDAŞA ULAŞTı   09:03   TARSUS’TAN ANKARA’YA DUYGU DOLU ANLAR: MINIK YÜREKLER ATATÜRK’E MINNETLE  
 
     
   

MEZİTLİ`DE BİNALARIN RİSK DURUMUYLA İLGİLİ ENVANTER ÇALIŞMASI YAPILACAK


Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan tüm yapıların depreme dayanıklılık durumuyla ilgili geniş bir araştırma yapılması için önemli bir adım attı. Mezitli Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi arasında imzalanan ön protokol ile mevcut binaların durumuyla ilgili envanter raporu hazırlanacak.

 

Tarih : 2 Mart 2023 Perşembe 11:35   Okunma : 400

Mezitli Belediyesi, ilçede bulunan tüm yapıların depreme dayanıklılık durumuyla ilgili geniş bir araştırma yapılması için önemli bir adım attı. Mezitli Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi arasında imzalanan ön protokol ile mevcut binaların durumuyla ilgili envanter raporu hazırlanacak.

Mevcut yapı stoku envanterinin oluşturulması ve yapı güvenliğinin deprem riski açısından değerlendirilmesi ortak hizmet projesi ön protokolü; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin Barbaros Ak arasında imzalandı.

T.C. Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (UDSEP 2023) kapsamında; depremlerin neden olabilecekleri fiziksel, ekonomik, sosyal, çevresel ve politik zarar ve kayıpları önlemek veya etkilerini azaltmak ve depreme dirençli, güvenli, hazırlıklı ve sürdürülebilir yeni yaşam çevreleri oluşturmak amacıyla düzenlenen protokol ile Mezitli`de mevcut yapı stoku envanterinin oluşturulması ve yapı güvenliğinin deprem riski açısından değerlendirilmesi yapılacak. Mezitli`de deprem risk haritasının parsel bazlı oluşturulması temin edilecek.

İMO, ilçeye ait deprem tarihçesi ile ilgili yer alan resmi bilgi-belgeleri, akademik yayınları, arşiv kayıtlarını derleyerek İdarenin belirlediği bir yöntem ile (yayın, kitapçık, kongre, sempozyum vb.) kamuoyunu bilgilendirecek. Başta depremler olmak üzere sel, yangın vb. afetler durumunda yaşanabilecek bilgi kirliliğini önlemek ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi sağlamak adına ortak projeler gerçekleştirilecek.

Depreme dayanıklı binaların tasarımı, standartların doğru şekilde ortaya konulması, malzeme seçimlerinin ne şekilde yapılması gerektiği, uygulamada yaşanan problemlerin belirlenmesi adına gereken çalışmalar da yapılacak.

Ön protokol imza töreninde konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Gülçin Barbaros Ak, “Protokol ile Mezitli`de riskli yapıların belirlenmesi amacıyla ilk adımı atmış bulunuyoruz. Riskli yapıların belirlenmesi, depreme dayanıklı yapıların oluşturulması açısından büyük önem taşımaktadır. Hayırlı olmasını diliyorum. Umarım diğer ilçelere de örnek teşkil eder” dedi.

Bugün ilk adımı attıklarını belirten Başkan Tarhan da “Yaşadığımız bu acı süreç her kesim için ders çıkarılması gereken bir durumdur. Bizim de bu konuda bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Özellikle Mezitli`de depreme karşı ne gibi önlemler alınabilir diye ilk adımı atmış bulunuyoruz. Bunun diğer belediyelere de örnek olmasını diliyoruz. Gelecekte ilçemizde, ilimizde ve ülkemizde can kaybı olmadan depremi atlatmaktır. Bu tek başına İnşaat Mühendisleri Odasının yapabileceği bir iş değil. İlgili diğer odalarımızın da hep birlikte çalışması gerekiyor. Bu ön protokolümüzün örnek olmasını diliyorum. Buradan başlattığımız adım dalga dalga büyüyerek tüm ülkemiz genelinde örnek oluşturur. İnşaat Mühendisleri Odamıza gösterdikleri bu duyarlılık için teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA