18 Ocak 2026 Pazar

13:55   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:44   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:40   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:25   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:04   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK  
 
     
   

ÇAKIRÖZER: GERÇEK HABERE, BİLGİYE HER ŞEYDEN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ BU SÜREÇTE GAZETECİLERİN ÖDÜLÜ YİNE SANSÜR, TEHDİT VE YASAKLAR OLDU


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Gerçek habere, bilgiye her şeyden çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte gazetecilerin ödülü yine sansür, tehdit ve yasaklar oldu. On binlerce yurttaşımız enkaz altında kurtarılmayı beklerken o bölgeden kesintisiz yayın yapan bir televizyon kanalı tam üç gün karartıldı. Böyle bir zamanda sırası mıydı Tele1`i kapatmanın” dedi.

 

Tarih : 2 Mart 2023 Perşembe 15:33   Okunma : 634

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Gerçek habere, bilgiye her şeyden çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte gazetecilerin ödülü yine sansür, tehdit ve yasaklar oldu. On binlerce yurttaşımız enkaz altında kurtarılmayı beklerken o bölgeden kesintisiz yayın yapan bir televizyon kanalı tam üç gün karartıldı. Böyle bir zamanda sırası mıydı Tele1`i kapatmanın” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, dün TBMM Genel Kurulu`nda Şubat ayı Basın Özgürlüğü raporunu paylaştı. Çakırözer, şunları söyledi:

“Deprem bölgesinde 26 basın emekçisi yaşamını yitirdi. Bu büyük felaket karşısında iki gün boyunca hareketsiz kalarak kayıpların artmasında sorumlu olan iktidar, ilk günden itibaren kalkıp 85 milyonunun gerçeklerden haberdar olması için çalışan gazetecileri hedef aldı. Gerçek habere, bilgiye her şeyden çok ihtiyaç duyduğumuz bu süreçte gazetecilerin ödülü yine sansür, tehdit ve yasaklar oldu. On binlerce yurttaşımız enkaz altında kurtarılmayı beklerken o bölgeden kesintisiz yayın yapan bir televizyon kanalı tam üç gün karartıldı. Böyle bir zamanda sırası mıydı Tele1`i kapatmanın?

“YAPTIRDIĞINIZ REKLAM HABERLERİNİZDEN BİZ UTANDIK, SİZİN HİÇ Mİ YÜZÜNÜZ KIZARMIYOR”

Cumhurbaşkanı bile iki günlük gecikmeyi itiraf ederek af diliyor ama o gecikme nedeniyle yaşanan can kayıplarını eleştiren kanallara en ağır cezaları vermekten geri durmadınız. Halk TV, Fox TV ve Tele1`e 7 milyon lira para ve yayın durdurma cezaları kestiniz. Şimdi bir özür bile dilemeyecek misiniz o kanallardan? Soğuktan donarken ‘Çadır yok` diye feryat edenlerin sesini duyuran kanallara ceza yağdırırken diğer taraftan dağıtmadığınız ama stok yapıp sattığınız çadırlar için ‘Kileri de varmış, antresi de varmış` diye yaptırdığınız reklam haberlerinizden biz utandık, sizin hiç mi yüzünüz kızarmıyor?

“İHMALLERİNİZ NEDENİYLE BÖLGEDEN YÜKSELEN TEPKİLER DUYULMASIN DİYE BASINI SANSÜRLEDİNİZ”

İhmalleriniz nedeniyle bölgeden yükselen tepkiler duyulmasın diye basını sansürlediniz. 20`den fazla gazeteci gözaltı ve engellemelerle haber yapmaktan alıkonuldu. Fatih Altaylı, Enver Aysever, Merdan Yanardağ, Seyhan Avşar, Mir Ali Koçer`i soruşturmalarla susturmak istendiler. 250 yurttaşımıza mezar olan Ebrar Sitesi önünde Maraş Belediye Başkanına soru soran Fox TV muhabiri Gülşah İnce; Maraş`ta T24`ten Gökçer Tahincioğlu, Malatya`da Halk TV`den Ferit Demir, Hatay`da Anıl Olcan; Diyarbakır`da Ahmet Kanbal, Adıyaman`da Rabia Çetin korumalarla, güvenlik güçlerince engellendiler. Adana`da hastanede çekim yapan Evrensel muhabiri Volkan Pekal`ı, Urfa Birecik`te yıkılan binayı çeken gazeteciler Mahmut Altıntaş ve Sema Çağlak`ı gözaltına alındı.

“DEPREM BÖLGESİYLE KALMADI UZAKTAN EĞİTİM KARARINI PROTESTO EDEN ÖĞRENCİLERE UYGULANAN POLİS MÜDAHALESİNİ GÖRÜNTÜLEYEN GAZETECİLER DE ENGELLENDİ”

Enkaz başında haber takibindeki onlarca gazeteciyi OHAL gerekçesiyle engellendi. Deprem yardımlarını haberleştiren Deutsche Welle muhabiri Alican Uludağ`ı troller tarafından hedef gösterilip, ajanlıkla suçlandı. Böyle bir felakette dahi hedefte gazeteciler vardı. İçişleri Bakanı koordinasyonun yetersizliğini haberleştiren yayın kuruluşlarını hedef alırken küçük ortağı da zamanını gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunmak için harcadı. Deprem bölgesiyle de kalmadı, üniversitelerde uzaktan eğitim kararını protesto eden öğrenciler ve onlara yönelik orantısız polis müdahalelerini görüntüleyen gazeteciler engellendi.

“ELEŞTİRİLERE KATLANAMADIĞINIZ İÇİN GEREKÇE DAHİ GÖSTERMEDEN EKŞİ SÖZLÜK`Ü KARARTTINIZ”

Basını engellemekle yetinilmedi. Bölgede artçı depremler sürerken daha arama kurtarma çalışmaları bitmemişken hiç utanmadan televizyonlara ‘Aman rutine dönün, depremzedeleri konuşturmayın` diye talimat verildi. Enkaz altındaki yüz binlerce depremzede sosyal medya aracılığıyla yardım çığlığı atarken, siz onlara arama kurtarma ekibi göndereceğiniz yerde seslerini kısmanın derdine düştünüz. Twitter`ı TikTok`u saatlerce, hukuksuzca ve vicdansızca sansürlediniz. Eleştirilere katlanamadığınız için gerekçe dahi göstermeden Ekşi Sözlük`ü kararttınız.

“ŞU EN KISA AYDA 31 GAZETECİ, HÂKİM KARŞISINA ÇIKTI”

Tam 340 haber ve internet sitesine erişimi engellediniz. Ülkenin tek gündemi dayanışmayken sizin önceliğiniz sansür oldu, baskı oldu. Şu en kısa ayda 31 gazeteci, hâkim karşısına çıktı. Diyarbakır`da, Ankara`da davalarda 25 gazeteci hâlâ tutuklu. Metin Uca ifadesi yüzünden gözaltına alındı, Emin Çapa 2 tweet`i nedeniyle ifadeye çağrıldı. Biz anbean ekran karşısında haber beklerken sırası mıydı gazetecilerle uğraşmanın, soruyorum sizlere.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA