30 Nisan 2026 Perşembe

09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”  
 
     
   

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SENDİKASI HATAY İL TEMSİLCİSİ DAŞKIN: “DEPREMDE YIKILAN İSKENDERUN DEVLET HASTANESİ`NİN 2012 YILINDA DEPREM DAYANIKLILIK TESTİNİN OLUMSUZ GELDİĞİ İDDİA EDİLİYOR. BAKANLIĞA YAZDIK, BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”


Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Burhan Daşkın, depremde yıkılan ve birçok sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği İskenderun Devlet Hastanesi`yle ilgili 2012 yılında ‘depreme dayanıklılık testinin olumsuz geldiği” iddiaları olduğunu belirterek, konuyla ilgili ihmali olanların yargılanması ve kamu davası açılması için Bakanlığa başvurduklarını söyledi. Daşkın, “İddia odur ki 2012 yılında deprem dayanıklılık testi olumsuz geliyor buranın, iddia ediliyor. Bu iddia ile ilgili biz zaten Sağlık Çalışanları Sendikası olarak Bakanlığa dün de bu konuyla ilgili yazı yazdık. Biz bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

Tarih : 3 Mart 2023 Cuma 11:38   Okunma : 495

Haber: EMRE SERCAN İKE / Kamera: ÜNAL AYDIN

Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Burhan Daşkın, depremde yıkılan ve birçok sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği İskenderun Devlet Hastanesi`yle ilgili 2012 yılında ‘depreme dayanıklılık testinin olumsuz geldiği” iddiaları olduğunu belirterek, konuyla ilgili ihmali olanların yargılanması ve kamu davası açılması için Bakanlığa başvurduklarını söyledi. Daşkın, “İddia odur ki 2012 yılında deprem dayanıklılık testi olumsuz geliyor buranın, iddia ediliyor. Bu iddia ile ilgili biz zaten Sağlık Çalışanları Sendikası olarak Bakanlığa dün de bu konuyla ilgili yazı yazdık. Biz bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

Sağlık Çalışanları Sendikası Hatay İl Temsilcisi Burhan Daşkın Kahramanmaraş`ta 6 Şubat`ta meydana gelen depremlerde büyük bir kısmı yıkılan İskenderun Devlet Hastanesi`nin 2012 yılında ‘deprem dayanıklılık testinin olumsuz geldiği` iddiaları bulunduğunu söyledi. Daşkın, şöyle konuştu:

"ARKADAŞLARIMIZ CAN KURTARMAK İÇİN BURADAYDI AMA MAALESEF BU ÇÜRÜK BİNADA HAYATINI KAYBETMİŞ BULUNMAKTA"

"Evet şu an İskenderun Devlet Hastanesi, A blok önündeyiz. Burası yataklı servisler kısmı. İddia odur ki internette de görmüşsünüzdür. 2012 yılında deprem dayanıklılık testi olumsuz geliyor buranın, iddia ediliyor. Bu iddia ile ilgili biz zaten Sağlık Çalışanları Sendikası olarak Bakanlığa dün de bu konuyla ilgili yazı yazdık. İhmalleri olan kimse, kamu davası açılması ve cezalandırılması ile ilgili Bakanlığa yazı yazdık. Onunla ilgili cevap bekliyoruz. Bu hastanede 2012 yılında deprem dayanıklılık testi olumsuz gelmesine rağmen 11 yıldır burada sağlık personelleri çalışmaktaydı. Zaten deprem günü de sağlık çalışanları bu yıkıntının, bu enkazın altında kalarak hayatlarını kaybettiler. Birçok sağlık şehidimiz var. Biz bu konuda ihmali olanları, bu hastaneyi dayanıksız raporuna rağmen, bu iddiaya göre, bu rapora göre hala işletmeye devam eden her kimse, Bakanlık olur ya da İl Sağlık Müdürlüğü`nden olur. Her kimse bu insanların canına mal olduğu için biz bu konunun takipçisi olacağız. Hiçbir şekilde de bu konuyu örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz. Burada birçok arkadaşımız hayatını kaybetti. Bu arkadaşlarımız can kurtarmak için buradaydı. Hayatlara dokunmak için buradaydı ama maalesef arkadaşlarımız bu çürük binada hayatını kaybetmiş bulunmakta.

"BUGÜN HATAY`DA BİRÇOK HASTANE YA YIKILDI YA DA KULLANILAMAZ HALDE"

İşin acı tarafı da şu, Türkiye`de bir kez daha görmüş olduk ki en başta ayakta kalması gereken kamu binalarından en önemlisi hastanelerdir. O halde dahi bugün Hatay`da birçok hastane ya yıkıldı ya kullanılamaz halde. Yani onlardan sadece birini görüyorsunuz şu an, İskenderun Devlet Hastanesi`nin ek binası A bloku görüyorsunuz. Onun haricinde özel hastaneler, Hatay Defne Hastanesi kullanılamaz halde, Hatay Akademi Hastanesi kullanılamaz halde, Antakya Devlet Hastanesi şu görüntünün aynısı, o da eski bir hastaneydi. Onda da arkadaşlarımız hayatlarını kaybettiler. Nöbetteyken deprem sırasında çıkamadılar, kaçamadılar. Hastalar, hasta yakınları ve sağlık personelleri hayatlarını kaybetti.

"AYAKTA KALAN DÖRTYOL DEVLET HASTANESİ SİSMİK İZOLATÖRLÜ AVRUPA BİRLİĞİ`NİN FİNANSESİNDE YAPILMIŞTI. ŞU AN SAPASAĞLAM AYAKTA DURUYOR"

Şu an ayakta kalan Dörtyol Devlet Hastanesi sismik izolatörlü, yani o zaten yeni yapılmıştı. Avrupa Birliği`nin finansesinde, Fransa Kalkınma Ajansı`nın da galiba katkısıyla 300 küsur tane sismik izolatörü olan bir hastane, şu an sapasağlam ayakta duruyor. Ama görüyorsunuz burada yıkıntı var, enkaz var. Hatay`ın birçok hastanesinde bu var. Yıkılmayanlar ağır hasarlı durumda, sahra çadırları kurulmuş durumda hemen bir bakanlığımızın müdahalesi var tabii ki hizmet akışı aksatılmayacak şekilde sahra çadırları kurulmuş durumda, keşke hepsi sağlam olsaydı sahra çadırlarına gerek kalmasaydı. Hepsi sağlam olsaydı sağlık personeli meslektaşlarımız hayatlarını kaybetmeseydi. Bu konudan Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, yurttaşlar olarak çok büyük bir ders almalıyız. Kamu binalarının zemin etüdüne uygun bir şekilde yapılmasını ve deprem dayanıklık testinde en ufak bir dayanıklık raporunda bir sıkıntı varsa hemen acilen o binayı yeni bile yapılmış olsa boşaltılıp hizmet vermemesi lazım. Dediğimiz gibi buradaki hayatını kaybeden yurttaşlarımız, meslektaşlarımızın ruhları şad olsun ve yakınları şunu çok iyi bilsin ki biz Sağlık Çalışanları Sendikası olarak bu konunun peşini bırakmayacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA