20 Aralık 2025 Cumartesi

22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: İKTİDAR PARTİSİ, DEPREMDEN ETKİLENEN 11 İL ARASINDA KİLİS`E ÜVET EVLAT MUAMELESİ YAPIYOR


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Depremin ardından arama-kurtarmada yetersiz kalan, organizasyonu beceremeyen iktidar partisi, bu 11 il arasında Kilis`e üvey evlat muamelesi yapıyor. Bu konuda Kilis`ten çok sayıda şikayet alıyoruz… Kilis`ten gelen bir başka şikayet de depremden etkilenen illerde banka borçlarının 6 ay süreyle ertelenmesine yönelik karar alınmış olmasına karşın, Kilis ilinde özel bankaların 6 ay süreyle erteleme yapmadığı ve yalnızca borçları bir ay ötelediği yönündedir. Kamu bankalarının 6 ay süreyle erteleme kararına Kilis ilinde özel bankalarca da uyulmasının sağlanması yönünde adım atılması gerekmektedir” dedi.

 

Tarih : 3 Mart 2023 Cuma 11:51   Okunma : 383

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Depremin ardından arama-kurtarmada yetersiz kalan, organizasyonu beceremeyen iktidar partisi, bu 11 il arasında Kilis`e üvey evlat muamelesi yapıyor. Bu konuda Kilis`ten çok sayıda şikayet alıyoruz… Kilis`ten gelen bir başka şikayet de depremden etkilenen illerde banka borçlarının 6 ay süreyle ertelenmesine yönelik karar alınmış olmasına karşın, Kilis ilinde özel bankaların 6 ay süreyle erteleme yapmadığı ve yalnızca borçları bir ay ötelediği yönündedir. Kamu bankalarının 6 ay süreyle erteleme kararına Kilis ilinde özel bankalarca da uyulmasının sağlanması yönünde adım atılması gerekmektedir” dedi.

Özgür Özel, bugün yaptığı yazılı açıklamada, büyük bir yıkıma ve çok sayıda can kaybına yol açan Kahramanmaraş depremlerin ardından iktidarın depremden etkilenen Kilis`e yönelik tutum ve uygulamalarını eleştirdi. Özel, Kilis`ten çok fazla şikayet aldıklarını belirterek şunları kaydetti:

“İKTİDAR PARTİSİ KİLİS`E ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPIYOR”

“Depremin ardından arama-kurtarmada yetersiz kalan, organizasyonu beceremeyen iktidar partisi, bu 11 il arasında Kilis`e üvey evlat muamelesi yapıyor. Bu konuda Kilis`ten çok sayıda şikayet alıyoruz.

26 Şubat tarihli Resmi Gazete`de, Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlanıp yürürlüğe girdi. Buna göre 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden emniyet personelinin Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve Malatya`da yapacakları görevler, şark hizmeti olarak kabul edilecektir. Bu karar, depremden etkilenen diğer illerde, özellikle Gaziantep`in depremden en çok etkilenen Nurdağı ve İslahiye ilçelerine komşu olan Kilis ilinde görevli emniyet personeli açısından motivasyon kaybına neden olmuştur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın son resmi açıklamalarına göre, Kilis ilinde bin 575 adet binanın yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı kategorisinde olduğu görülmektedir. Tarafımıza ulaşan Kilis ilinde görev yapan emniyet personeli, halen evlerine giremediklerine dikkat çekmektedir. İlgili yönetmelik değişikliğinin güncellenerek Kilis ilinin dahil edilmesi yönünde bir beklenti hakimdir. Bu konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı`na yazılı bir soru önergesi de vererek, ilgili yönetmeliğin güncellenmesine ilişkin bir çalışma olup olmadığını sordum.

“KAMU BANKALARININ 6 AY SÜREYLE ERTELEME KARARINA KİLİS`TE ÖZEL BANKALARCA DA UYULMASININ SAĞLANMASI YÖNÜNDE ADIM ATILMASI GEREKMEKTEDİR”

Kilis`ten gelen bir başka şikayet de depremden etkilenen illerde banka borçlarının 6 ay süreyle ertelenmesine yönelik karar alınmış olmasına karşın, Kilis ilinde özel bankaların 6 ay süreyle erteleme yapmadığı ve yalnızca borçları bir ay ötelediği yönündedir. Kamu bankalarının 6 ay süreyle erteleme kararına Kilis ilinde özel bankalarca da uyulmasının sağlanması yönünde adım atılması gerekmektedir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA