3 Mayıs 2025 Cumartesi

01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı   16:54   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "BU YıL SONUNDA DENEME ÜRETIMINE BAŞLAYıP AKKUYU`DAN ILK ELEKTRIĞI VERECEĞIZ"   16:04   CHP`LI TANRıKULU: “1 MAYıS ÖNCESI VE 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNANLARıN SAVCıLıK TARAFıNDAN IŞLEMINI BEKLIYORUZ, BIRKAÇ SAATE KADAR BELLI OLACAK``   16:02   AK PARTI, ANAYASA MAHKEMESI`NIN IPTAL KARARLARıNı DÜZENLEYEN YENI KANUN TEKLIFINI TBMM BAŞKANLıĞı`NA SUNDU  
 
     
   

EKŞİ SÖZLÜK`E YENİDEN ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ


Ekşi Sözlük`e erişim, 21 Şubat`ta getirilen yasağın dün Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılmasının ardından bugün yeniden engellendi. İfade Özgürlüğü Derneği`nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, kararla ilgili, “Beklendiği üzere, engel kaldırma kararına itiraz edilmiş. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı kabul ederek platformu tekrardan erişime engellemiş. Karar bu aşamada ‘kesin` olduğu için tek çare Anayasa Mahkemesi`ne başvurmak. AYM de bu başvuruya 2-3 sene bakmaz” dedi.

 

Tarih : 3 Mart 2023 Cuma 12:48   Okunma : 419

Ekşi Sözlük`e erişim, 21 Şubat`ta getirilen yasağın dün Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılmasının ardından bugün yeniden engellendi. İfade Özgürlüğü Derneği`nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, kararla ilgili, “Beklendiği üzere, engel kaldırma kararına itiraz edilmiş. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı kabul ederek platformu tekrardan erişime engellemiş. Karar bu aşamada ‘kesin` olduğu için tek çare Anayasa Mahkemesi`ne başvurmak. AYM de bu başvuruya 2-3 sene bakmaz” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 21 Şubat 2023`te Ekşi Sözlük`e erişim engeli getirmiş. Engel kararı, dün Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılmış ve Ekşi Sözlük yeniden erişime açılmıştı.

Edinilen bilgiye göre; BTK, mahkemenin engel kaldırma kararına itiraz etti. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, BTK`nın itirazını kabul etti ve Ekşi Sözlük`e erişim bugün yeniden engellendi.

İfade Özgürlüğü Derneği`nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz, konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

“Beklendiği üzere, engel kaldırma kararına itiraz edilmiş. Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, itirazı kabul ederek platformu tekrardan erişime engellemiş. Karar bu aşamada ‘kesin` olduğu için tek çare Anayasa Mahkemesi`ne başvurmak. AYM de bu başvuruya 2-3 sene bakmaz.

Bir taraftan AYM, Twitter için 2014 yılında 10 gün içinde, YouTube için yaklaşık 2 ay içinde karar verirken Wikipedia başvurusunu 2,5 yıl bekletmişti. Benzer şekilde Oda TV, Independent Türkçe ve JinNews için yapılan başvuruları da 2020`den beri bekletiyor ve karar vermiyor. Hatta Oda TV başvurusu, Ağustos 2020`den beri karar aşamasında bekliyor. Bu dosyada Adalet Bakanlığı görüş de verdi. AYM`nin Birgün, Diken, Sendika.Org ve Wikipedia kararları ışığında, Oda TV başvurusu, bekletilecek bir başvuru da değil. Derhal karar verilmeliydi.

Kısacası, 8/A maddesi kapsamında alınan tüm kararlar siyasi nitelikli ve basın, internet medyası ve platformları susturmak amacı gütmektedir. AYM de süreci yavaşlatarak etkili olabilecek tüm başvuru yollarını ortadan kaldırmakta, AİHM`e yapılacak başvuruları da ötelemektedir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA