1 Eylül 2026 Salı

18:27   İMAMOĞLU’NDAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’ROTAMıZ NET: CUMHURIYET, DEMOKRASI, ADALET’   17:59   TMMOB’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ’NDE NET MESAJ: ’TÜRKIYE’NIN İHTIYACı GERÇEK VE KALıCı BIR TOPLUMSAL BARıŞ!’   17:55   İSTIKLAL CADDESI’NDE ŞOK ANLAR: 200. YıL TÖRENINDE ZABıTAYA POLIS ENGELI!   17:49   CHP’DE YENI DÖNEM STRATEJISI: KıLıÇDAROĞLU’NUN MILLI BILINÇ GÜÇLÜ TÜRKIYE’ BULUŞMALARı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI ATAHAN KAYTAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’MERSIN’DEN DÜNYAYA KARDEŞLIK ÇAĞRıSı’   14:39   CHP KADıN KOLLARı İL BAŞKANı GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN 1 EYLÜL MESAJı: ’BARıŞ SUSKUNLUK DEĞIL CESARETTIR’   14:19   CHP MERSIN İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, ADALET VE EŞITLIK İÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDECEĞIZ’   13:17   MERSIN BAROSU’NDAN YENI ADLI YıLDA SERT ÇıKıŞ: ’GECIKEN ADALET VE TUTUKLAMA TEDBIRI SıKıNTı YARATTı!’   11:25   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’BARıŞ, AKDENIZ’IN VE DÜNYANıN ORTAK GELECEĞIDIR’   11:12   NECDET KıLıÇ’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı; AYRıŞMA DEĞIL DAYANıŞMA KAZANACAK..   10:48   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı MUSTAFA KEKLIK’TEN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:45   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN’DAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı   10:44   BARıŞıN KENTI MERSIN’DEN TÜM DÜNYAYA ÇAĞRı: ’BARıŞ, YARıNLARA BıRAKıLACAK EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:41   GÜROL AKBAŞ’TAN 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ MESAJı: ’WBARıŞ, GELECEĞE BıRAKACAĞıMıZ EN BÜYÜK MIRASTıR’   10:40   TTB 1 EYLÜL DÜNYA BARıŞ GÜNÜ AÇıKLAMASı: DEMOKRASI, SAĞLıK HAKKı VE KAYYUM UYARıSı   10:31   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı KADIR ÖZCAN: ’ATATÜRK’ÜN SÖZÜ BUGÜN EN BÜYÜK REHBERIMIZDIR’   10:30   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’ATATÜRK’ÜN BARıŞ VIZYONU İNSANLıĞıN TEK ÇıKıŞ YOLUDUR’   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN KıRTASIYE ALARMı: ’BIR ÇOCUĞUN TEMEL OKUL MASRAFı 7 BIN LIRAYı BULDU!’   09:51   TAŞ BINA’DAN KARAMANCıLAR KONAĞı’NA: MERSIN’IN MARKA KENT YOLCULUĞU BAŞLADı   01:44   TAHLIYE EDILMIŞTI, YENIDEN TUTUKLANDı! KOMEDYEN İMRAN DENIZ GÖKTAŞ HAKKıNDA YENI KARAR  
 
     
   

“BYE BYE ERDOĞAN” PANKARTI NEDENİYLE HAKKINDA ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET`TEN SORUŞTURMA BAŞLATILAN EMİR SARI: “‘GÜLE GÜLE` DEMEK DE HAKARET SAYILIYORMUŞ, BUNU ÖĞRENMİŞ OLDUK”


İzmir`in Menemen ilçesindeki bir üst geçide “Bye bye Erdoğan” yazılı pankart astığı için hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret` suçundan soruşturma başlatılan ve ifadeye çağrılan CHP Menemen Gençlik Kolları Başkanı Emir Sarı, “İktidarın değişeceğini düşündüğümüz için, bu iktidarın gidici olduğunu düşündüğümüz için ‘güle güle` demek istedik. `Güle güle` demek de bir hakaret sayılıyormuş, bunu öğrenmiş olduk” dedi.

 

Tarih : 3 Mart 2023 Cuma 15:14   Okunma : 371

KERİM UĞUR

İzmir`in Menemen ilçesindeki bir üst geçide “Bye bye Erdoğan” yazılı pankart astığı için hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret` suçundan soruşturma başlatılan ve ifadeye çağrılan CHP Menemen Gençlik Kolları Başkanı Emir Sarı, “İktidarın değişeceğini düşündüğümüz için, bu iktidarın gidici olduğunu düşündüğümüz için ‘güle güle` demek istedik. `Güle güle` demek de bir hakaret sayılıyormuş, bunu öğrenmiş olduk” dedi.

CHP Menemen Gençlik Kolları, 1 Mart günü akşam saatlerinde, ilçede bulunan Kasımpaşa Üst Geçidi`ne, üzerinde “Bye bye Erdoğan” yazan bir pankart astı. Asılan pankart nedeniyle CHP Menemen Gençlik Kolları Başkanı Emir Sarı hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a hakaret edildiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

“‘GÜLE GÜLE` DEMEK DE HAKARET SAYILIYORMUŞ, BUNU ÖĞRENMİŞ OLDUK”

ANKA Haber Ajansı`na olayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Emir Sarı, şöyle konuştu:

“Ben, 2000 doğumlu, 23 yaşında genç bir kardeşinizim. Aynı zamanda ana muhalefet partisinin Menemen ilçe başkanıyım. Biz, 20 yıldır bu iktidarın çerçevesinde büyüdük, bu iktidarın baskılarına karşı mücadele ettik. Asmış olduğum ‘Bye bye Erdoğan` yazılı pankart sebebiyle dün öğlen saatlerinde ifadeye çağırıldım. İfadeye gittiğim zaman, hiçbir şekilde beklemediğim bir sonuçla karşılaştım ve cumhurbaşkanına hakaret gerekçesi ile ifade verdim. Burada ‘Bye bye Erdoğan` kelimesinin neresinde hakaret vardır, biz bunu soruyoruz. Merak ediyor, bunu sorguluyoruz. Hiçbir şekilde cumhurbaşkanına hakaret içeren bir durum söz konusu değildir. Bizi baskılarla, zulümlerle yıldıramayacaklar. İktidarın değişeceğini düşündüğümüz için, bu iktidarın gidici olduğunu düşündüğümüz için ‘güle güle` demek istedik. ‘Güle güle` demek de bir hakaret sayılıyormuş, bunu öğrenmiş olduk. Hiçbir şekilde biz, mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, mücadelemizi bırakmayacağız. Mücadele etmeye devam edeceğiz.”

“14 MAYIS`TA BU İKTİDAR GİDECEK”

Hakkın, hukukun ve adaletin egemen olduğu Türkiye`yi tekrar inşa etmek için var gücümüzle CHP gençliği olarak çalışmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde bir hukuksuzluk, adaletsizlik yapmadık, yapmıyoruz. Biz, ifade özgürlüğümüzü kullanıyoruz. İfade özgürlüğümüze darbe vurulmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanı`nın ettiği hakaretler hakaret çerçevesinde değerlendirilmiyor da bizim ‘Bye bye Erdoğan` dememiz mi hakaret olarak algılanıyor, bunu merak ediyoruz, bu soruyoruz, sorguluyoruz. En yakın seçimde, 14 Mayıs`ta bu iktidar gidecek. Biz, CHP olarak, Millet İttifakı olarak cumhurbaşkanımızı Çankaya Köşkü`ne yerleştireceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA