29 Aralık 2025 Pazartesi

10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"  
 
     
   

SGK`DA ÖRGÜTLÜ DOKUZ SENDİKADAN İŞ YÜKÜ ARTAN ÇALIŞANLAR İÇİN ORTAK AÇIKLAMA: "SGK PERSONELİNİ KİMSE KÖLE SANMASIN"


Sosyal Güvenlik Kurumu`nda (SGK) örgütlü dokuz sendika; 3600 ek gösterge, EYT ve yapılandırma gibi düzenlemeler nedeniyle iş yükü artan kurum çalışanlarının düşük mesai ücretleriyle 7/24 çalıştığını belirterek sorunlarının çözümünü istedi. Büro İş Genel Örgütlenme Sekreteri Candan Ceylan, “En geç sabah 06:00`da 7/24`lük bir mesai diye tutanakta zaten açık açık var. Gece çalışması olacak, gündüz normal mesai saatlerinin üzerine binen ikinci bir fazla mesai olacak. İnsanların, bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. EYT öncesinde ulaşımlarımızın sağlanmadığını yemek ücretlerimizin bize verilmediğini konuşurken üzerine 7/24`lük bir mesaide ne olacağı belli değil. SGK personelini kimse köle sanmasın” dedi.

 

Tarih : 3 Mart 2023 Cuma 15:53   Okunma : 363

Sosyal Güvenlik Kurumu`nda (SGK) örgütlü dokuz sendika; 3600 ek gösterge, EYT ve yapılandırma gibi düzenlemeler nedeniyle iş yükü artan kurum çalışanlarının düşük mesai ücretleriyle 7/24 çalıştığını belirterek sorunlarının çözümünü istedi. Büro İş Genel Örgütlenme Sekreteri Candan Ceylan, “En geç sabah 06:00`da 7/24`lük bir mesai diye tutanakta zaten açık açık var. Gece çalışması olacak, gündüz normal mesai saatlerinin üzerine binen ikinci bir fazla mesai olacak. İnsanların, bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. EYT öncesinde ulaşımlarımızın sağlanmadığını yemek ücretlerimizin bize verilmediğini konuşurken üzerine 7/24`lük bir mesaide ne olacağı belli değil. SGK personelini kimse köle sanmasın” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu`nda (SGK) örgütlü dokuz sendika; 3600 ek gösterge, EYT ve yapılandırma gibi düzenlemeler nedeniyle iş yükü artan çalışanların taleplerinin karşılanması ve sorunlarının çözümü için bugün Ankara`da Ulus Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezi önünde açıklama yaptı.

“BİZİM ARTIK KAYBEDECEĞİMİZ BİR ŞEYİMİZ DE KALMADI”

Büro İş Genel Örgütlenme Sekreteri Candan Ceylan, EYT ve yapılanma düzenlemeleriyle  beraber çalışanların iş yüklerinin arttığını belirterek, ANKA Haber Ajansı`na şunları söyledi:

“Toplantı tutanağında en geç sabah 6`da 7/24`lük bir mesai diye tutanakta zaten açık açık var. Tabii vardiyalı çalışmayla olacak. Gece çalışması olacak gündüz normal mesai saatlerinin üzerine binen ikinci bir fazla mesai olacak. İnsanların, bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. Gece çalışmak zaten güvenlik sorunu aynı zamanda. Herkes il merkezinde çalışmıyor. İlçelerde çalışan arkadaşlarımızı var. Bunların müracaatları ne şekilde alınacak? EYT öncesinde ulaşımlarımızın sağlanmadığını yemek ücretlerimizin bize verilmediğini konuşurken üzerine 7/24`lük bir mesaide ne olacağı belli değil. Ama İl Müdürleri toplantıda çıkıp ‘memurlar şu şekilde şu mesai saatlerinde çalışacak` kararları alabiliyorlar. Ama şartlarımıza dair hiç kimse bir söz etmiyor.

“BİZİM ARTIK KAYBEDECEĞİMİZ BİR ŞEYİMİZ DE KALMADI”

Deprem illerinde çalışanların da mesaiye çağırıldığını söyleyen Candan Ceylan, “Bu sürede arkadaşlarımızı kurumda normal mesaisine devam etmeye çağrılıyor. ‘Devam etmezseniz işinizden olursunuz` deniliyor. Bir personelin tüm ili içine atarak bunu söylemesi bence önemli bir şey. Bizim artık kaybedeceğimiz bir şeyimiz de kalmadı. Asgari ücretle çalışan memurlarız biz. Biz insanlara bunun için yan yana olma çağrısı yapıyoruz. Kimse sinmesin” dedi.

"SGK PERSONELİNİ KİMSE KÖLE SANMASIN"

Sendikalar adına yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Yurttaşları deprem enkazı altında bırakan AKP hükümeti şimdi de başta SGK çalışanları olmak üzere kamu emekçilerini ekonomik enkaz altında bırakmaya devam ediyor. Her geçen gün özündeki memur düşmanlığını gün yüzüne çıkarıyor. Milyonlarca yurttaşımızın en temel hakkı olup gasp edilen emeklilik yasası en sonunda yasalaştı. SGK personeli bu hakkını mücadele ile alan herkesin en kısa sürede maaşlarını alabilmesi için özveri ile çalışacaktır. Ancak SGK personelini de kimse köle sanmasın. SGK personelinin 666 sayılı KHK ile kaybedilen hakları nerede?

Asgari ücretin biraz üzerinde bir maaş ile mesaiye en geç sabah 6 da gelmeyi teklif etmek, 7/24 çalışma mesaisi düzenlemek, ek ödeme ile saatlik 27 lira mesai vermek ne demektir? Bunlar ancak kölelik düzeninde olur. Sayın Bakan Bilgin, SGK`da telafisi güç sorunlara sebep olmak istemiyorsa SGK personelinin sesine kulak vermelidir.”

Açıklamada, sendikaların talepleri, “Sosyal güvenlik tazminatı veya ilave ek ödeme. Yılda iki kez brüt asgari ücret tutarında ikramiye. Tüm personelin sınava girebildiği mülakatsız taşra uzmanlığı. Kurum çalışanlarının tümüne 3600 ek-gösterge. Büyükşehir farkı” olarak ifade edildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA