20 Ekim 2026 Salı

10:40   MERSIN’DE GENÇLERIN GELECEĞE HAZıRLANDıĞı ADRES: 17 OKUMA SALONU KAPıLARıNı AÇTı!   10:35   GAZETECI MURAT AĞıREL TUTUKLANDı: TÜRKIYE GAZETECILER SENDIKASı’NDAN SERT TEPKI!   09:32   SIYASETTE SıCAK TEMAS: DEM PARTI’NIN KRITIK TURUNDA İKI ANA GÜNDEM VE MHP DETAYı!   05:59   TRABZONSPOR DEV DERBIDE BEŞIKTAŞ’ı DEVIRDI!   01:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ MUHTARLARLA BIR ARAYA GELDI   19:21   MHP’LI LEVENT UYSAL’DAN TARıM VE TURIZMDE YıLıN PLANı: 12 AY TURIZM, AKıLLı TARıM!   12:55   DEVFEST MERSIN 2026 GERÇEKLEŞTI: YAPAY ZEKÂ VE YAZıLıM DÜNYASı MERSIN’DE BULUŞTU   10:30   CABBAR ANıLAN: ’AKDENIZ’DE YENI BIR YEREL YÖNETIM ANLAYıŞı MUHTARLARıMıZLA YEŞERECEK’   10:29   HASAN ÖNAL ÖZALP: ’BELEDIYELERIMIZIN SAHADAKI GÖZÜ, KULAĞı VE MESAI ARKADAŞı: MUHTARLARıMıZ’   10:28   ADEM ÇETIN: ’MUHTARLıK, CUMHURIYET DEMOKRASISININ EN SOMUT VE KÖKLÜ KALESIDIR’   10:23   İSMAIL ÖZGÜN: ’YEREL GÜVEN VE HUZUR, KENT EKONOMISININ TEMEL YAKıTıDıR’   10:22   KEMAL TUNCER: ’DEVLET ILE MILLET ARASıNDAKI GÖNÜL BAĞı: MUHTARLıK MÜESSESESI’   10:21   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK: ’MAHALLELERIMIZI İYILIK VE HIZMETLE ÇIÇEK AÇTıRAN MUHTARLARıMıZA TEŞEKKÜRLER’   10:11   SERVET DOĞAN: ’MUHTARLıK, HALKA HIZMETI BIR SEVDA VE İBADET GÖRMEKTIR’   10:10   HÜSEYIN SAVAŞ: ’SIVIL TOPLUM VE MUHTARLıK İŞ BIRLIĞI KENT KÜLTÜRÜNÜ ZENGINLEŞTIRIYOR’   10:06   MÜSLÜM ÖZEL: ’AKDENIZ’IN HER SOKAĞıNDA ALıN TERI DÖKEM MUHTARLARıMıZıN YANıNDAYıZ’   10:02   ATAHAN KAYTAŞ: ’SOSYAL BELEDIYECILIĞIN VE ADALETIN SAHADAKI REHBERLERI MUHTARLARıMıZDıR’   08:59   ERCAN MUTLUAY: ’DEMOKRASININ İLK HALKASı VE HALKıN GÜVEN KAPıSı: MUHTARLARıMıZ’   08:51   CHP’LI KADIR ÖZCAN: ’MUHTARLARıMıZ, AKDENIZ’IN SOSYAL DOKUSUNU AYAKTA TUTAN ASLI UNSURLARDıR’   08:45   GÜROL AKBAŞ :DEMOKRASININ YERELDEKI GÜCÜ, MAHALLELERIMIZIN ORTAK AKLı: 19 EKIM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ... EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN 500 TL`YE, BAYRAM İKRAMİYELERİ İSE 2 BİN TL`YE YÜKSELTİLDİ


En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin de bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.

 

Tarih : 30 Mart 2023 Perşembe 23:05   Okunma : 1177

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin de bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.

İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.

5 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL`ye, emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında ödenen ikramiyelerin de bin 100 TL`den 2 bin TL`ye, gazilere ödenen aylığın da asgari ücret seviyesine yükseltildi.

Yüksek yargı üyelerinin özlük haklarıyla ilgili. Yargıtay Birinci Başkanvekili, Danıştay Başkanvekili, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Danıştay Daire Başkanları, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin kıstas aylık oranı, Anayasa Mahkemesi üyeleri ile aynı seviyeye getiriliyor. Bu kadrolarda görev yapanların ek tazminat oranı ve ek göstergeleri Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleriyle eşit durumda olacak.

Ayrıca Yargıtay Başkanı, Danıştay Başkanı, Sayıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay Birinci Başkanvekili, Danıştay Başkanvekili, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Sayıştay, Yargıtay ve Danıştay Daire Başkanlarına verilen yüksek hakimlik tazminatı oranları 17 bine çıkarılarak Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri ile eşit duruma getirildi.

Deprem, sel, yangın gibi afetler ile salgın hastalıklarda çalışma yürütenlere madalya ve nişan verilmesi de öngörülüyor. Buna göre; afetler ile salgın hastalıkların önlenmesinde ya da bunlarla mücadele edilmesinde verdiği katkılarla üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık gösteren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası, yabancılara ise Cumhurbaşkanı Kararı ile Üstün Fedakarlık Nişanı verilecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA