28 Mart 2026 Cumartesi

18:45   ÇOCUKLARA GERI DÖNÜŞÜM DERSI: "ÇÖPLÜK KRALı VE İCATÇı" SAHNE ALıYOR!   18:43   GENÇLER ERDEMLI’DEN SEFERBERLIK BAŞLATTı   16:48   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... BELEDIYE ÖNÜNDE TOPLANAN UŞAKLıLAR: "DEMOKRASIYI, HALKıN IRADESINI AYAKLARLA ALTıNA ALDıLAR"   16:44   TSK’DAN İHRAÇ EDILEN TEĞMENLER İZZET TALIP AKARSU VE SERHAT GÜNDAR’ıN AÇTıĞı IPTAL DAVASı REDDEDILDI   16:43   SAADET PARTISI’NDEN ABD VE İSRAIL’E PROTESTO: "BU KATLIAM DURANA, ABLUKA TAMAMEN KALKANA DEK DURMAYACAĞıZ, SUSMAYACAĞıZ"   15:39   AYŞE TOKYAZ CINAYETININ SANıĞı CEMIL KOÇ’UN EJEGÜL OVEZOVA’ı DA ÖLDÜRMEKTEN YARGıLANDıĞı DAVADA DINLENEN TANıK: “EJEGÜL DÜŞMEDEN ÖNCE ‘YETER, YETER’ DIYE BAĞıRıYORDU”   15:38   ÖZKAN YALıM’ıN GÖZALTıNA ALıNMASı... CHP UŞAK MILLETVEKILI ALI KARAOBA: "DIRENMEYE DEVAM EDECEĞIZ"   15:37   SOSYALIST ENTERNASYONAL GENÇLIK ÖRGÜTÜ DÜNYA KONGRESI... ÖZGÜR ÖZEL: "İKI YıL SONRA YAPıLACAK SEÇIMLERE KADAR DAHA BIZE NE KÖTÜLÜKLER YAPACAKLAR BILMIYORUZ AMA HEPSINE HAZıRıZ VE DIMDIK AYAKTAYıZ"   10:27   MERSIN’DEN GELECEĞE YAZıLıM HAMLESI! GENÇLER YAPAY ZEKA VE VERI ANALIZIYLE DÜNYAYA AÇıLıYOR   10:25   BAŞKAN TUNCER’DEN MUHTARLARA NET MESAJ: "MEZITLI’YI BIRLIKTE YÖNETIYORUZ"   10:01   TARSUS’TA DEV YATıRıM HAMLESI: 4 KRITIK SEKTÖRE BÜYÜK TEŞVIK MÜJDESI!   09:30   AKDENIZ’DE ULAŞıM SEFERBERLIĞI   09:04   MERSIN’DE ULAŞıM DEVRIMI: O CADDELER SIL BAŞTAN YENILENDI! SÜRÜŞ KEYFI İKI KATıNA ÇıKTı   08:52   UŞAK BELEDIYE BAŞKANı ÖZKAN YALıM GÖZALTıNDA:   07:59   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDAKI SON RAKIBI BELLI OLDU! PLAY-OFF FINALINDE NEFES KESEN EŞLEŞME   07:56   CHP İL BAŞKANı KORAL ÖMÜR’DEN BALYANLıLAR DERNEĞI’NE ZIYARET!   04:41   MARMARIS BELEDIYESI’NDE GECE YARıSı OPERASYONU! BAŞKAN ACAR ÜNLÜ’DEN İLK AÇıKLAMA: "MAKAMıMDAYıM"   14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI   14:17   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN BAHÇELI’NIN "ACELEYE GETIRMENIN ALEMI YOK" SÖZLERINE YANıT: "TELAŞA KAPıLARAK BUNU YAPMAYA GEREK YOK AMA HıZA IHTIYACıMıZ VAR"  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ... EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 7 BİN 500 TL`YE, BAYRAM İKRAMİYELERİ İSE 2 BİN TL`YE YÜKSELTİLDİ


En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin de bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.

 

Tarih : 30 Mart 2023 Perşembe 23:05   Okunma : 952

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin de bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltilmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.

İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.

5 bin 500 TL olan en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL`ye, emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında ödenen ikramiyelerin de bin 100 TL`den 2 bin TL`ye, gazilere ödenen aylığın da asgari ücret seviyesine yükseltildi.

Yüksek yargı üyelerinin özlük haklarıyla ilgili. Yargıtay Birinci Başkanvekili, Danıştay Başkanvekili, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Danıştay Daire Başkanları, Yargıtay ve Danıştay üyelerinin kıstas aylık oranı, Anayasa Mahkemesi üyeleri ile aynı seviyeye getiriliyor. Bu kadrolarda görev yapanların ek tazminat oranı ve ek göstergeleri Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleriyle eşit durumda olacak.

Ayrıca Yargıtay Başkanı, Danıştay Başkanı, Sayıştay Başkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Yargıtay Birinci Başkanvekili, Danıştay Başkanvekili, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili, Sayıştay, Yargıtay ve Danıştay Daire Başkanlarına verilen yüksek hakimlik tazminatı oranları 17 bine çıkarılarak Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri ile eşit duruma getirildi.

Deprem, sel, yangın gibi afetler ile salgın hastalıklarda çalışma yürütenlere madalya ve nişan verilmesi de öngörülüyor. Buna göre; afetler ile salgın hastalıkların önlenmesinde ya da bunlarla mücadele edilmesinde verdiği katkılarla üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık gösteren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası, yabancılara ise Cumhurbaşkanı Kararı ile Üstün Fedakarlık Nişanı verilecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA