3 Temmuz 2026 Cuma

17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:43   SEVDA ERDAN KıLıÇ: “MADıMAK’ı YAKAN ZIHNIYETLE MÜCADELEMIZ SÜRÜYOR"   17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!  
 
     
   

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK’TAN, BAKAN NEBATİ’NİN HASSASİYETİNE TEŞEKKÜR


Hazine ve Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati, kentte etkili olan sağanak yağışlar ve su baskınları sonucu evleri ve eşyaları zarar gören Mersinli vatandaşların banka hesaplarına 10 bin TL nakdi destek yatırıldığını açıkladı. Akdeniz Belediye Başkanı Gültak da yaptığı açıklamada, hassasiyeti ve afetzede vatandaşalar sağladığı destek dolayısıyla Mersinliler adına Bakan Nebati’ye teşekkür etti.

 

Tarih : 24 Mayıs 2023 Çarşamba 13:28   Okunma : 2201

Hazine ve Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati, kentte etkili olan sağanak yağışlar ve su baskınları sonucu evleri ve eşyaları zarar gören Mersinli vatandaşların banka hesaplarına 10 bin TL nakdi destek yatırıldığını açıkladı. Akdeniz Belediye Başkanı Gültak da yaptığı açıklamada, hassasiyeti ve afetzede vatandaşalar sağladığı destek dolayısıyla Mersinliler adına Bakan Nebati’ye teşekkür etti.

Mersin’de, önceki gece meydana gelen sağanak yağmurun yarattığı zararın yaraları sarılıyor. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, beraberinde Hazine Maliye Bakanı Doç. Dr. Nureddin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener ile birlikte sağanak yağışların vurduğu Müfide İlhan, Huzurkent, Gazi, Anadolu ve Nacarlı mahallelerini gezerek, hem yetkililerden bilgi aldı hem de çalışmaları yerinde inceleyip afetzede vatandaşları dinledi.

“Bakanımızın talimatıyla afetzedelerin hesabına aynı gün 10’ar bin TL yattı”

Fen işleri, park ve bahçeler ile çevre koruma müdürlüğü ekiplerinin, iş makineleri yardımıyla, önceki gece yaşanan sağanak yağışlardan dolayı evleri, işyerleri ve bahçeleri zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için aralıksız hizmet verdiğinin altını çizen Başkan Gültak; “Tüm Mersinlilere bir kez daha ‘geçmiş olsun’ dileklerimi iletiyorum. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. Devletimiz, Hükümetimiz, afet mağduru insanlarımızın yanındadır. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin artmaması için gerekli müdahaleler de hızla devreye alınmıştır.

Nitekim Hazine Maliye Bakanımız ve Mersin Milletvekilimiz Sayın Nureddin Nebati’nin talimatları ile hazırlanan destek planı kapsamında su baskınlarından zarar gören Akdeniz, Toroslar ve Tarsuslu vatandaşlarımıza, hane başına olmak üzere, banka hesaplarına aynı gün içinde 10’ar bin TL yatırılmıştır. Bu hassasiyeti dolayısıyla Bakanımız Sayın Nebati’ye, Mersin halkı adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Yaralarımızı sarmak için üzerimize düşeni yerine getirmeye devam edeceğiz. Böylesi felaketlerin bir daha yaşanmaması için, Mersin Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, herkesi üzerine düşen görev ve sorumluluğu bir an önce yerine getirmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Gültak; yağmur veya taşkın suları altında kaldığı için evinde kalacak durumu olmayan afetzede vatandaşlar için de barınma yerleri hazırladıklarını ifade etti, su baskınından zarar gören her bir vatandaşa ulaşıp taleplerini yerine getireceklerini sözlerine ekledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA