25 Ağustos 2026 Salı

16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’  
 
     
   

CHP KADIN KOLLARI, MANİSA VE ARTVİN`DE PAZARIN NABZINI TUTTU: “GELEN POŞETİNİ DOLDURUP GİDEMEDİĞİ İÇİN DE HEM ÜRETİCİ HEM DE TÜKETİCİ MEMNUN DEĞİL”


CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı “Pazar Yeri Yangın Yeri” kampanyası kapsamında bu kez de Manisa ve Artvin`de pazarcıları ve alışveriş yapan halkı ziyaret etti. HP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Sadiye Uysal`ın konuştuğu pazarcı, “Bu mazottan dolayı kaynaklanıyor, herkesin bahanesi mazot, Bursa`dan, Anamur`dan, Antalya`dan araba geliyor, mazot… Bir an önce müdahale etmeleri gerekiyor. Bu şekilde gitmiyor” dedi. CHP Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz Dinç`in sohbet ettiği pazarcı da “Alım gücü düştü vatandaşın biz de hevesli çalışamıyoruz. Gelen poşetini doldurup gidemediği için de hem üretici hem de tüketici memnun değil” diye konuştu.

 

Tarih : 12 Ağustos 2023 Cumartesi 15:11   Okunma : 715

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı “Pazar Yeri Yangın Yeri” kampanyası kapsamında bu kez de Manisa ve Artvin’de pazarcıları ve alışveriş yapan halkı ziyaret etti. HP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Sadiye Uysal’ın konuştuğu pazarcı, “Bu mazottan dolayı kaynaklanıyor, herkesin bahanesi mazot, Bursa’dan, Anamur’dan, Antalya’dan araba geliyor, mazot… Bir an önce müdahale etmeleri gerekiyor. Bu şekilde gitmiyor” dedi. CHP Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz Dinç’in sohbet ettiği pazarcı da “Alım gücü düştü vatandaşın biz de hevesli çalışamıyoruz. Gelen poşetini doldurup gidemediği için de hem üretici hem de tüketici memnun değil” diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı artan meyve sebze sebepleri nedeniyle halkın alım gücünün düşmesini protesto etmeye devam ediyor. 81 il 973 ilçede stantlar açan CHP Kadın Kolları, kadınların kışa hazırlık için alışveriş yapması gereken bu süreçte akşama pişirecek yemeklik alamamasına vurgu yapıyor. Bu kapsamda CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Sadiye Uysal ve CHP Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz Dinç, pazarcı ve alışveriş yapan yurttaşlarla sohbet etti.

“SEFİLLERİ OYNUYORUZ AÇIZ”

CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Sadiye Uysal’ın perşembe pazarında konuştuğu kadın, “Zam yağmurundan korunmak için şemsiye açtık. Kışa hiç fasulye yiyemeyeceğiz” dedi. Başka bir yurttaş da “Sefilleri oynuyoruz açız, millet yerden topluyor pazar toplandıktan sonra, böyle bir şey olabilir mi? Bu pahalılık ne yani” diye artan gıda enflasyonuna tepki gösterdi.

“ÜZÜMÜ 10 LİRADAN ALIRKEN ŞU AN 35 LİRA”

Bazı pazarcılar da “İnsanlar evine bir şey götüremiyor”, “Pasaport çıkardım, yurtdışına gideceğim”, “Ürünlerde iklimin getirdiği şartlardan dolayı kıtlık da var ama yakıtın pahalılığından dolayı ürünlere de bunlar etki ediyor”, “Hale gidin deste deste para verin buraya yaprak yaprak para toplayın”, “Zamları görüyorsunuz, üzümü 10 liradan alırken şu an 35 lira” diye konuştu.

“AKARYAKIT ZAMLARINA BİR AN ÖNCE MÜDAHALE ETMELERİ GEREKİYOR”

Mazot fiyatlarından şikayetçi olan pazarcı da “Bu mazottan dolayı kaynaklanıyor, herkesin bahanesi mazot, Bursa’dan, Anamur’dan, Antalya’dan araba geliyor, mazot… Bir an önce müdahale etmeleri gerekiyor. Bu şekilde gitmiyor, şu an diyorlar ki 4 lira mazota zam gelecek, zam gelmeden fiyatların hepsine zam geliyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Uysal da şunları dile getirdi:

“ALIM GÜCÜ DÜŞMÜŞ, ZAMMI DA YOKSULUN ÜSTÜNE YÜKLEMİŞLER”

“Pazar yerinde durum vahim, alım gücü düşmüş, zammı da yoksulun üstüne yüklemişler. Sarayın günlük harcırahı 18 milyon, 18 milyona kaç tane ailemiz doyar hepiniz biliyorsunuz. Artık Erdoğan halkına bir dönsün, bir dinlesin. Artık evimizde yemek pişiremiyoruz, bir fasulye olmuş 100-120 lira. Pişirmeye kalktın mı 250 liraya bir tencere kaynıyor.”

CHP Artvin İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yavuz Dinç’in konuştuğu pazarcı Hülya Dokur da alım gücünün düşüklüğüne dikkat çekerek şunları belirtti:

“GELEN POŞETİNİ DOLDURUP GİDEMEDİĞİ İÇİN DE HEM ÜRETİCİ HEM DE TÜKETİCİ MEMNUN DEĞİL”

“Ürettiğimizin maliyeti farklı satış fiyatımız… 35’ten yukarı biz ürüne fiyat diyemiyoruz, 30’dan aşağısı da bizi korutmuyor. Aldığımız ürünler zaten köyden buraya gelece kadar fiyatlarımız değerini kaybediyor. Alım gücü düştü vatandaşın biz de hevesli çalışamıyoruz. Gelen poşetini doldurup gidemediği için de hem üretici hem de tüketici memnun değil diyoruz. Vatandaşın alım gücü olmadığı için önceden 4-5 kilo aldığı şeyi yarım kilo, 1 kilo alıyor çünkü petrole yansıdığı gibi kimsenin maaşına, üreticiye yansımıyor.  Hep gider olduğu için de herkese yetmiyor” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA