2 Temmuz 2026 Perşembe

17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:43   SEVDA ERDAN KıLıÇ: “MADıMAK’ı YAKAN ZIHNIYETLE MÜCADELEMIZ SÜRÜYOR"   17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!  
 
     
   

UMUT AKDOĞAN, KAMUDA İŞE ALIMLARDA MÜLAKATIN KALDIRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ: “BU BİR GEREKLİLİK DEĞİL, ZORUNLULUKTUR”


CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması için TBMM`ye kanun teklifi verdi. Akdoğan, “Kamuya alımlarda mülakat kaldırılsın. Bu bir gereklilik değil, zorunluluktur. Çünkü mülakat yöntemiyle hak eleniyor. Bunun için TBMM Başkanlığı`na kanun teklifimi sundum. Bunun kabul edilmesini bekliyorum. Mülakat demek gençlere ‘kaşının üstünde gözün var` diyerek elemek, gençlerin hakkını vermemektir. Bu ülkenin gençlerini AKP`li, CHP`li, İYİ Partili, HDP`li diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini hak ettiği yerde işe koymak zorundasınız” dedi.

 

Tarih : 15 Ağustos 2023 Salı 12:29   Okunma : 318

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması için TBMM`ye kanun teklifi verdi. Akdoğan, “Kamuya alımlarda mülakat kaldırılsın. Bu bir gereklilik değil, zorunluluktur. Çünkü mülakat yöntemiyle hak eleniyor. Bunun için TBMM Başkanlığı`na kanun teklifimi sundum. Bunun kabul edilmesini bekliyorum. Mülakat demek gençlere ‘kaşının üstünde gözün var` diyerek elemek, gençlerin hakkını vermemektir. Bu ülkenin gençlerini AKP`li, CHP`li, İYİ Partili, HDP`li diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini hak ettiği yerde işe koymak zorundasınız” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, kamuda işe alımlarda mülakatın kaldırılması için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı`na sundu. Akdoğan, kanun teklifiyle ilgili şunları söyledi:

“Her zaman olduğu gibi CHP bir doğruyu önerdi. AKP bunun toplum tarafından kabul gördüğünü anladı ve seçim döneminde de vaat etti. Her zaman olduğu gibi seçimin ikinci turu bitti, bu vaadini unuttu. Ne dedik? Kamuya alımlarda mülakat kaldırılsın. Bu bir gereklilik değil, zorunluluktur.  Çünkü mülakat yöntemiyle hak yeniyor. Bunun için TBMM Başkanlığına kanun teklifimi sundum. Bunun kabul edilmesini bekliyorum. Mülakat demek gençlere ‘gözünün üstünde kaşın var` diyerek elemek, gençlerin hakkını vermemektir. Bu ülkenin gençlerini AKP`li, CHP`li, İYİ Partili, HDP`li diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayıramazsınız. Bu ülkenin gençlerini hak ettiği yerde işe koymak zorundasınız. Sınava girdi. Hangi sınav? Rahmetli Ecevit`in getirdiği sınav. KPSS. Başarılı oldu, kazandı ve devlette çalışmaya hak kazandı. O halde girer. Hayır, başarılı olamadı. O halde giremez. Mülakat dediğiniz şey subjektiftir. Düz memurluklar için bile mülakat yaparsanız yaptığınız mülakatın sonucu her ne olursa olsun kamuoyunda derin yaralar açarsınız. TBMM Başkanlığı`nda kanun teklifimiz duruyor. 1 Ekim`de Meclis açılacak. Hemen bunu görüşüp yasalaştırıp Türkiye`yi bu garabetten kurtarmamız lazım. Gençlerimizi umutlu geleceğe hazırlamamız lazım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA