6 Nisan 2026 Pazartesi

14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÖZNE`YE 37 BİN METRE KANALİZASYON ALTYAPISI KAZANDIRDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Gözne Mahallesi`nde 1. Etap Kanalizasyon Hattı Yapım işini tamamladı. Çalışma sayesinde mahalle sakinleri, uzun yıllardır beklediği kanalizasyon altyapısına kavuştu.

 

Tarih : 17 Ağustos 2023 Perşembe 11:05   Okunma : 550

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Gözne Mahallesi`nde 1. Etap Kanalizasyon Hattı Yapım işini tamamladı. Çalışma sayesinde mahalle sakinleri, uzun yıllardır beklediği kanalizasyon altyapısına kavuştu.

Mersin`in tüm ilçelerine kaliteli altyapı hatları kazandırmaya devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, 26 milyonluk yatırımla toplam 37 bin metrelik Gözne 1. Etap Kanalizasyon Hattı çalışmasını tamamladı. Bu sayede Gözne sakinleri, yıllardır özlemini çektiği daha temiz bir mahalleye kavuştu.

Tamamlanan kanalizasyon altyapısı hattı, Gözne Mahallesi`nin yaklaşık yüzde 50`sine hizmet verecek. Yapımı tamamlanan ve bölgeye hizmet etmeye başlayan Gözne Paket Atıksu Arıtma Tesisi`nde ise atıksular bertaraf ediliyor. Ayrıca, çalışma sebebiyle tahrip olan caddelerde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlama işlemleri yapılıyor.

Gözne Mahallesi Muhtarı Şevket Taşkın, 3 dönemdir aynı mahallede muhtarlık yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

“Gözne`nin en büyük sorunu kanalizasyondu. 2005 yılında Gözne, Büyükşehir`e bağlandı. Daha önceki belediye başkanları bu sorunu çözmediler. Vahap Başkanımız ilk geldiğinde; ‘kanalizasyon sorununuzu çözeceğiz` dedi. Sözünde de durdu ve çözdü. Karakucak dediğimiz yere, modern bir paket arıtma sistemi yaptı. Bu paket sistemi de devreye girdi. Vatandaşlarımızın fosseptik çukurlarının hepsini, kanalizasyona bağlıyorlar. Şu anda bile Gözne yüzde 50-60 civarında o pis kokudan arınmış durumda. Vahap Başkan`ıma, verdiği sözü yerine getirdiği için tüm halkım adına çok teşekkür ediyorum.”

Yaklaşık 20 senedir Gözne`de esnaflık yapan Servet Gür, yıllardır çözülmeyen ve kendileri için büyük bir sorun olan bu çalışma için Başkan Vahap Seçer`e ve MESKİ ekibine teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Gözne yaklaşık 50 yıldır, ekonomik yetersizlik dolayısıyla bu meseleyi çözememişti. Şimdi bu konuya Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ ekibi el attı. Bize 1,5-2 yıl içerisinde ‘Meseleyi çözeceğiz` diye söz vermişlerdi. Şu an gerçekten işin sonuna gelmiş durumdayız. Kanallar açıldı, borular döşendi, havuz yapıldı. Sadece bağlantılar yapılıyor. Bundan önce tuvalet çukurlarıyla idare ediyorduk ve birkaç haftada taşıyordu. Şimdi bu çalışma sayesinde en önemli sorunumuz çözülmüş oldu.”

Mahalle sakini Münevver Dönertaş ise “Gözne`de kanalizasyon altyapısı tamamlanmış durumdadır. Bu çalışmalarından dolayı Vahap Seçer Bey`e çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA