10 Ekim 2026 Cumartesi

11:59   YENİ PARTI LIDERI ÖZGÜR ÖZEL TARSUS CEZAEVINDE...   11:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV DESTEK: ’DIJITAL LIDERLER GELIYOR’   20:21   MERSIN’DE İLHAM VEREN BAŞARı: FESTIVAL STANDıNDAN DÜKKAN SAHIBI OLMAYA UZANAN KADıN GIRIŞIMCI HIKAYESI   20:13   AKDENIZ’DE ÇEVRE DOSTU DÖNÜŞÜM: YıPRANAN KONTEYNERLER YENILENIYOR, ESKILER GERI KAZANıLıYOR!   19:57   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN DEV GÖSTERI: GISELLE BALESI 10 EKIM’DE SAHNELENECEK   17:39   MERSIN’DEN DÜNYA GASTRONOMISINE DEV ADıM: AKDENIZ İÇIN ORTAK GıDA ÇAĞRıSı   20:13   ‘MERSIN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKıYOR’    16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÖZNE`YE 37 BİN METRE KANALİZASYON ALTYAPISI KAZANDIRDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Gözne Mahallesi`nde 1. Etap Kanalizasyon Hattı Yapım işini tamamladı. Çalışma sayesinde mahalle sakinleri, uzun yıllardır beklediği kanalizasyon altyapısına kavuştu.

 

Tarih : 17 Ağustos 2023 Perşembe 11:05   Okunma : 601

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Toroslar İlçesi Gözne Mahallesi`nde 1. Etap Kanalizasyon Hattı Yapım işini tamamladı. Çalışma sayesinde mahalle sakinleri, uzun yıllardır beklediği kanalizasyon altyapısına kavuştu.

Mersin`in tüm ilçelerine kaliteli altyapı hatları kazandırmaya devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, 26 milyonluk yatırımla toplam 37 bin metrelik Gözne 1. Etap Kanalizasyon Hattı çalışmasını tamamladı. Bu sayede Gözne sakinleri, yıllardır özlemini çektiği daha temiz bir mahalleye kavuştu.

Tamamlanan kanalizasyon altyapısı hattı, Gözne Mahallesi`nin yaklaşık yüzde 50`sine hizmet verecek. Yapımı tamamlanan ve bölgeye hizmet etmeye başlayan Gözne Paket Atıksu Arıtma Tesisi`nde ise atıksular bertaraf ediliyor. Ayrıca, çalışma sebebiyle tahrip olan caddelerde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlama işlemleri yapılıyor.

Gözne Mahallesi Muhtarı Şevket Taşkın, 3 dönemdir aynı mahallede muhtarlık yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

“Gözne`nin en büyük sorunu kanalizasyondu. 2005 yılında Gözne, Büyükşehir`e bağlandı. Daha önceki belediye başkanları bu sorunu çözmediler. Vahap Başkanımız ilk geldiğinde; ‘kanalizasyon sorununuzu çözeceğiz` dedi. Sözünde de durdu ve çözdü. Karakucak dediğimiz yere, modern bir paket arıtma sistemi yaptı. Bu paket sistemi de devreye girdi. Vatandaşlarımızın fosseptik çukurlarının hepsini, kanalizasyona bağlıyorlar. Şu anda bile Gözne yüzde 50-60 civarında o pis kokudan arınmış durumda. Vahap Başkan`ıma, verdiği sözü yerine getirdiği için tüm halkım adına çok teşekkür ediyorum.”

Yaklaşık 20 senedir Gözne`de esnaflık yapan Servet Gür, yıllardır çözülmeyen ve kendileri için büyük bir sorun olan bu çalışma için Başkan Vahap Seçer`e ve MESKİ ekibine teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Gözne yaklaşık 50 yıldır, ekonomik yetersizlik dolayısıyla bu meseleyi çözememişti. Şimdi bu konuya Büyükşehir Belediye Başkanı ve MESKİ ekibi el attı. Bize 1,5-2 yıl içerisinde ‘Meseleyi çözeceğiz` diye söz vermişlerdi. Şu an gerçekten işin sonuna gelmiş durumdayız. Kanallar açıldı, borular döşendi, havuz yapıldı. Sadece bağlantılar yapılıyor. Bundan önce tuvalet çukurlarıyla idare ediyorduk ve birkaç haftada taşıyordu. Şimdi bu çalışma sayesinde en önemli sorunumuz çözülmüş oldu.”

Mahalle sakini Münevver Dönertaş ise “Gözne`de kanalizasyon altyapısı tamamlanmış durumdadır. Bu çalışmalarından dolayı Vahap Seçer Bey`e çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA