10 Kasım 2025 Pazartesi

15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON  
 
     
   

CHP’Lİ KIŞ: HATAY HALA ENKAZ ALTINDA


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile Hatay’a gitti. 6 Şubat Depreminin büyük yıkıma sebep olduğu Hatay’da incelemelerde bulunmak ve depremzedelerle bir araya gelmek için oluşturulan Heyet’te yer alan Kış, gördüğü manzara sonrası, Hatay’ın hala enkaz altında olduğunu, 6 aydır hiçbir ilerleme olmadığını ifade etti.

 

Tarih : 18 Ağustos 2023 Cuma 09:39   Okunma : 526

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesi ile Hatay’a gitti.   6 Şubat Depreminin büyük yıkıma sebep olduğu Hatay’da incelemelerde bulunmak ve depremzedelerle bir araya gelmek için oluşturulan Heyet’te yer alan Kış, gördüğü manzara sonrası, Hatay’ın hala enkaz altında olduğunu, 6 aydır hiçbir ilerleme olmadığını ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal başkanlığında, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve kadın milletvekillerinden oluşan Hatay heyetinde yer alan Kış, depremzedelerin sorunlarını dinleyip, bölgedeki yetkili makamlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek bölgede incelemelerde bulundu.

Bakanların, AKP’li milletvekillerinin deprem bölgesinde hayat mücadelesi veren vatandaşların sesine kulak vermesi gerektiğinin altını çizen CHP’li Kış, kadınların, çocukların, gençlerin, yaşlıların, depremde sakat kalan, hasta olan tüm vatandaşların perişan halde olduklarını vurguladı.

Hatay’ın adeta kaderine terk edildiğini ifade eden Kış, çadır kentlerde çok ciddi sağlık sorunları olduğunu, hijyen sıkıntısı sebebiyle salgın hastalıkların baş gösterdiğini, depremzedelerin bir yandan geçim sıkıntısı, bir yandan işsizlik ve temel gıda maddelerine dahi ulaşmakta zorlandıklarını belirtti.

CHP heyetinin 2 gün süren deprem bölgesinde ki incelemeleri sonrası Hatay’ın acil çözüm bekleyen sorunlarına yönelik rapor hazırlayacaklarına dikkat çeken Kış, AKP hükümetine seslenerek Meclisin derhal açılarak çalışmalara başlaması çağrısında bulundu.

Vatandaşlarla birebir görüşen, çadır kentleri ziyaret eden Kış, depremzedelerin burada haşerelerle, hijyenik olmayan koşullarla mücadele ettiğini, sağlıksız yaşam koşulları içinde olduklarını söyledi.

Hastaneler yetersiz kalırken, Defne ilçesinde ameliyathane olmadığı, Samandağ’da MR çekilemediği, anjiyo yapılamazken hastaların uzak yerlere sevk edildiği, kadın doğum servislerinin kapalı olduğu, heyetin deprem bölgesinde belirlediği başlıca sorunlar olarak ifade edildi.

Sağlık hizmetlerinin de durma noktasına geldiğini ifade eden Kış, bölgede kontrolsüz enkaz kaldırma çalışmaları devam ettiği için vatandaşların burada kanser riski ile de karşı karşıya olduğunu söyledi. Deprem bölgesinde önümüzdeki 15-20 yıl içinde akciğer kanseri hastalığında ciddi artış olacağı, bunun en büyük sebebinin de asbest olduğu vurgusunu yapan Kış, psikolog ve psikiyatri bölümlerinin de yetersiz olduğunu söyledi.

Heyetle birlikte, vatandaşlarla birebir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Kış, yalnız bırakılan seslerini duyuramayan bölge halkının psikolojik olarak çok kötü durumda olduğunu ifade ederken, kısa bir süre önce 70 yaşında bir vatandaşın intihar etmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek kısa sürede bölgede bu intihar vakalarının artmasından duyduğu endişeye de dikkat çekti.

Bölgede, incelemelerde bulunan ve ziyaretler gerçekleştiren CHP’li Kış, yapılan bu görüşmeler sonrası Hatay bölgesinde sanayi sektörünün iflas ettiği, işçi ve işverenin çaresiz ve yalnız bırakıldığını da vurguladı.

Vatandaşların yemek kuyruklarında saatlerce yemek beklediklerini, bölgede 3 öğün yemek sorunu yaşandığını, gıdaya ulaşmanın bile Hatay için bir lüks haline geldiğine de dikkat çeken Kış, evini, barkını, tüm varlıklarını kaybetmiş insanlara bu çileyi çektirmenin iktidarın en büyük ayıbı olduğunu dile getirdi.

Depremzedelerle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve yetkililerle yaptıkları görüşmeler sonrası, Hatay’ın sağlık, gıda, barınma sorunlarının en acil çözüm bekleyen sorunlar olduğunu ifade eden Kış, iktidara seslenerek,  muhalefetiyle, iktidarıyla burada ne yapılması gerekiyorsa el birliği ile bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Hatay’ın eski günlerine yeniden dönmesi için CHP olarak ellerinden gelen mücadeleyi her alanda sürdüreceklerini vurgulayan Kış, “Hatay’ın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA