23 Şubat 2026 Pazartesi

17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”   09:12   “2027 SEÇIMI ÖNCESI KÖPRÜ VE OTOYOL SATıŞı” İDDIASı: CHP’LI DENIZ YAVUZYıLMAZ’DAN ÖZELLEŞTIRME TAKVIMI ÇıKıŞı   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KıRSALDA SESSIZ DEVRIM: 7 YıLDA 9 BIN KÜÇÜKBAŞLA ÜRETIM ZINCIRI KURULDU   09:05   MÜZEYYEN ŞEVKIN: “SEYHAN’DA KONTROLSÜZ TAHLIYE ÇIFTÇIYI VURDU!”   16:03   BERLINALE’DE TARIHI GECE: EMIN ALPER’DEN ÖDÜL KONUŞMASıNDA DEMIRTAŞ VE İMAMOĞLU MESAJı   16:01   FENERBAHÇE BEKO’DAN KUPAYA DAMGA! BEŞIKTAŞ GAİN’I FINALDE FARKLı GEÇTI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ, GELECEĞİN BASKETBOLCULARINI SEÇİYOR


Türkiye Erkekler Basketbol Ligi`nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK), yeni oyuncularını seçiyor. 2006-2015 arası doğumlu genç ve yetenekli erkek basketbolcular, MSK altyapısına dahil edilecek. 26 Ağustos`ta yapılacak seçmeler öncesi, MSK oyuncuları genç sporcu adaylarına tavsiyelerde bulundu.  

 

Tarih : 20 Ağustos 2023 Pazar 11:21   Okunma : 560

Türkiye Erkekler Basketbol Ligi`nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK), yeni oyuncularını seçiyor. 2006-2015 arası doğumlu genç ve yetenekli erkek basketbolcular, MSK altyapısına dahil edilecek. 26 Ağustos`ta yapılacak seçmeler öncesi, MSK oyuncuları genç sporcu adaylarına tavsiyelerde bulundu.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 26 Ağustos`ta Seyfi Alanya Spor Salonu`nda yapılacak MSK seçmeleri, 2006-2015 arası doğumlu erkek sporcuların katılımıyla gerçekleşecek. Seçmeler, genç basketbolculara yeteneklerini keşfetme ve profesyonel basketbol dünyasına MSK altyapısında başlama fırsatı sunuyor. Seçmeler öncesi MSK oyuncuları, genç sporcu adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Basketbol seçmelerini çok önemsediğini ve takımın altyapısını daha güçlü hale getirmek istediklerini belirten MSK Başantrenörü Semih Soğuksu, şu bilgileri verdi:

“Geçtiğimiz sezon bir altyapımız vardı, ancak yeni seçmelerle bu sezona daha kuvvetli girmek istedik. Onun için sıfırdan tekrar çalışmalara başladık. Yeni seçeceğimiz oyuncuları MSK altyapısına monte edip, onların gelişimiyle Türk basketboluna da yeni yetenekler kazandırmak istiyoruz. Herkese açığız. Seçmelerdeki yetenekli oyuncularımızı seçip, kadromuza dahil etmek istiyoruz. Bu kulübün altyapısında oynamak bir ayrıcalık. MSK, iyi bir organizasyon ve yükselen bir değer. Çok da iyi bir kadrosu var. Onlar buraya dâhil olmak istedikleri sürece, bizler destek vereceğiz.” 

İyi bir kulüpte eğitim almanın, iyi bir kariyerin başlangıcı olduğunu söyleyen Soğuksu, seçmelere katılacak genç sporcular için de şunları söyledi:

“Öncelikle basketboldan keyif alsınlar. Ne yetenekleri varsa, heyecanlanmadan göstererek uygulasınlar. Biz en adaletli şekilde seçmelerimizi yapacağız. Özellikle bu oyunu sevdiğine, buna bir yeteneği olduğuna inandığımız oyuncalarımızı kadromuza ekleyeceğiz. Bu yüzden onlar da gönül rahatlığıyla seçmelere gelsinler.”

Genç ve yetenekli yıldızların kendini göstermeleri için seçmelerin önemli bir fırsat olduğunu söyleyen takım oyuncularından Gökhan Yazıcıoğlu da şöyle konuştu:

“Spor insanlara güzel bir alan açıyor.  İlerde bizim yerimizi alacak arkadaşlara sesleniyorum: Gelip kendilerini göstersinler. Abim küçük yaşlarda basketbola başlamıştı, ben de onun yolundan gittim. Bir kere o heyecanı tadınca, bırakmak içimden hiç gelmedi ve bu yaşıma kadar hep sürdürdüm. İdmanlarını düzgün bir beslenmeyle yapıp, kendilerini geliştirmeye gayret etsinler. İyi uyuyarak, düzgün beslenerek ve idmana gelmeden önce idmanların nasıl geçeceğini kafalarında şekillendirerek antrenmanlara hazırlanabilirler.”

Seçmelere fiziksel ve mental olarak hazır olanların seçilme şanslarının çok yüksek olduğunu söyleyen oyunculardan Utku Yücedağ, şunları dile getirdi:

“Seçmeler öncesi fiziksel olarak kendilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Güzel bir beslenme programı ve disiplinli kalmayla başarılı olacaklarına inanıyorum. Burası profesyonel bir kulüp ve imkânları çok fazla. Oyuncular için çok büyük bir avantaj bu. Çünkü başka problemlerle ilgilenmek yerine, spor odaklı bir kulüpte olmaları, onlar için büyük bir şans.”

MSK`nın basketbolcular için çok güzel bir oluşum olduğunu aktaran ve altyapı kadrosundan gelerek MSK`ya transfer olan oyunculardan Berat Berke Tunç ise “Altyapı için nerede ve nasıl yetiştiğiniz çok önemli. Onları uzun bir süreç bekliyor. Çok çalışmaları ve beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekiyor. Bunları yapanlar gerçekten bir üst tura çıkıyor” dedi. 

Genç oyuncuların, hayallerinden hiçbir zaman vazgeçmemeleri gerektiğini de vurgulayan Tunç, “Önlerine bir sürü engel çıkacak. Benim de öyle oldu, herkesin oluyor. Engellerden dolayı, hayallerinin peşinden koşmaktan vazgeçmesinler” diye konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA