2 Temmuz 2026 Perşembe

17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:43   SEVDA ERDAN KıLıÇ: “MADıMAK’ı YAKAN ZIHNIYETLE MÜCADELEMIZ SÜRÜYOR"   17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!  
 
     
   

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU ÜYELERİ KADIKÖY`DE 4. KAT PENCERESİNDEN ATILARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLEN FATMA DUYGU ÖZKAN İÇİN ADALET İSTEDİ


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, İstanbul`un Kadıköy ilçesinde, 41 yaşındaki Avukat Doğan C.G. tarafından 4. kat penceresinden atılarak öldürüldüğü iddia edilen 38 yaşındaki Fatma Duygu Özkan için adalet istedi. Platform üyeleri Özkan`ın hayatını kaybettiği yerde toplanarak açıklama yaptı. Özkan`ın annesi Nursel Uyar, "Konuşmakta ve ayakta durmakta zorlanıyorum ama ayaktayım, yıkılmadım, yıkılmayacağız. Hakkımızı sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar arayacağız. Hepimiz bir anneden dünyaya geldik. Yalvarıyorum adaletimize. Önce Allah diyorum sonra adalet diyorum. Gereken cezanın verilmesini istiyorum. İbreti alem olsun. Eğer gereken ceza verilirse erkekler bundan sonra daha dikkat eder. O insanı Allah`a havale ediyorum. Adalet diyorum, adalet diyorum başka bir şey demiyorum. " dedi.

 

Tarih : 20 Ağustos 2023 Pazar 18:15   Okunma : 611

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, İstanbul`un Kadıköy ilçesinde, 41 yaşındaki Avukat Doğan C.G. tarafından 4. kat penceresinden atılarak öldürüldüğü iddia edilen 38 yaşındaki Fatma Duygu Özkan için adalet istedi. Platform üyeleri Özkan`ın hayatını kaybettiği yerde toplanarak açıklama yaptı. Özkan`ın annesi Nursel Uyar, "Konuşmakta ve ayakta durmakta zorlanıyorum ama ayaktayım, yıkılmadım, yıkılmayacağız. Hakkımızı sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar arayacağız. Hepimiz bir anneden dünyaya geldik. Yalvarıyorum adaletimize. Önce Allah diyorum sonra adalet diyorum. Gereken cezanın verilmesini istiyorum. İbreti alem olsun. Eğer gereken ceza verilirse erkekler bundan sonra daha dikkat eder. O insanı Allah`a havale ediyorum. Adalet diyorum, adalet diyorum başka bir şey demiyorum. " dedi.

Fatma Duygu Özkan (38) geçtiğimiz pazartesi günü 20:20 sularında, Kadıköy`deki 4 katlı binanın 4. katındaki dairenin penceresinden düşerek hayatını kaybetmişti. Evde bulunan Bursa Barosu`na kayıtlı Avukat Doğan Can Gündüz (41), Özkan`ın kendisini aşağıya attığını söylemiş, ancak görgü tanıklarının, ‘kadının bir erkek tarafından pencereden atıldığını` söylemesi üzerine Gündüz gözaltına alınmıştı. Gündüz, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri bugün olayı protesto etme ve adalet çağrısıyla, olayın gerçekleştiği Caferağa Mahallesi Mühürdar Caddesi`ndeki binanın önünde toplanarak açıklama yaptı. Özkan`ın fotoğraflarını taşıyan kadınlar, olayın üstünün örtülmemesini ve Gürbüz`ün hak ettiği cezayı almasını istedi.

"KADINLAR GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜRÜLÜYOR"

Grup adına konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, "Öldürülen bir kadın kardeşimizin öldürüldüğü yerde buluşmak zorunda kaldık. Yıllardır, kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi yürütüyoruz" diyerek şunları dile getirdi: 

"Erkek şiddetiyle öldürülen kadın arkadaşlarımızın, aslında önlenebilir ölümlerle aramızdan ayrıldığını çok iyi biliyoruz. Kadınlar göz göre göre öldürülüyor ama bununla ilgili önleyici tedbir kararları uygulanmıyor. Öldürülen kadınların aileleriyle omuz omuza yol yürüyen mücadele edenleriz. Kadın cinayetleri azalmıyor. Bugün Fatma Duygu kardeşimiz için buradayız. Burada itildi Fatma Duygu, bu pencerenin altındayız biz. İtildiği yerin altında.  Biz sadece burada değiliz. O açıdan şiddete faili erkekler duysun. Önce fail Avukat Doğan dedi ki, `Kendi düştü dedi, intihar etti` dedi. Durumu açıklığa kavuşturan ise görgü tanıkları oldu. Artık hepimizin gözü pencerelerde, balkonlarda. Bir kadının sesini duyduğumuzda, acaba biri şiddete mi uğruyor diye oraya dönüyor yüzümüz."

“O İNSANI ALLAH`A HAVALE EDİYORUM”

 İstanbul`un Kadıköy ilçesinde, 41 yaşındaki Avukat Doğan C.G. tarafından 4. kat penceresinden atıldığı iddia edilen 38 yaşındaki Fatma Duygu Özkan`ın annesi Nursel Uyar da şunları söyledi: 

“38 yaşındaki yavrumu kadın cinayetinde kaybetmiş bir anne olarak ciğerim yanarken fazla bir şey konuşamayacağım. Benim adıma, bütün kadınların adına, cinayete kurban giden bütün kadınlarımızın adına konuşan kadın hakları savunucu platformuna sonsuz teşekkür ediyorum. Konuşmakta ve ayakta durmakta zorlanıyorum ama yıkılmadım, ayaktayım, yıkılmayacağız. Hakkımızı sonuna kadar, kanımızın son damlasına kadar arayacağız. Hem benim kızımın hem bütün cinayete kurban giden rahmetli kadınlarımıza buradan rahmet diliyorum ve benim kızıma da rahmet dileyin. Adalet istiyorum artık ‘dur` diyelim. Hem beraber ‘dur` diyelim hakkımızı arayalım. Kadınsız bir dünya düşünülemez. Kadın bir çiçektir ama öyle ama böyle kadın kötü olamaz. Lütfen kadınlarımıza sahip çıkın. Kadınları sevin, her şeyden önce kadınlara değer verin. Hepimiz yavrusu var, hepimizin annesi var. Hepimiz bir anneden dünyaya geldik. Yalvarıyorum adaletimize. Önce Allah diyorum sonra adalet diyorum. Gereken cezanın verilmesini istiyorum ibreti alem olsun. Eğer gereken ceza verilirse erkekler bundan sonra daha dikkat eder. O insanı Allah`a havale ediyorum. Adalet diyorum, adalet diyorum başka bir şey demiyorum. Gereken ceza verilsin o zaman içimiz rahat olacak”.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA