15 Mart 2026 Pazar

13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI  
 
     
   

CHP`Lİ ŞEVKİN`DEN BAKAN ŞİMŞEK`E: YERLİ VE MİLLİ FABRİKALARIN ELDEN ÇIKARILMASI EKONOMİYE DAHA ÇOK DARBE VURACAKTIR


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in THY, Türk Telekom ve BOTAŞ`ın özelleştirileceği iddialarına ilişkin sorduğu soruyu yanıtlamaktan kaçındığını belirterek, “Sayın Bakanın bu soruyu yanıtlamaması satış hazırlığının yapıldığına yönelik iddiaları kuvvetlendiriyor. Türkiye`nin stratejik öneme sahip kurum ve kuruluşlarının bir bir elden çıkarılması ekonomik krizdeki ülkemizde, ekonomiyi dip noktaya çekiyor. Yerli ve milli fabrikaların, işletmelerin, üretim tesislerinin elden çıkarılması ekonomiye daha çok darbe vuracaktır” dedi.

 

Tarih : 21 Ağustos 2023 Pazartesi 11:21   Okunma : 401

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in THY, Türk Telekom ve BOTAŞ`ın özelleştirileceği iddialarına ilişkin sorduğu soruyu yanıtlamaktan kaçındığını belirterek, “Sayın Bakanın bu soruyu yanıtlamaması satış hazırlığının yapıldığına yönelik iddiaları kuvvetlendiriyor. Türkiye`nin stratejik öneme sahip kurum ve kuruluşlarının bir bir elden çıkarılması ekonomik krizdeki ülkemizde, ekonomiyi dip noktaya çekiyor. Yerli ve milli fabrikaların, işletmelerin, üretim tesislerinin elden çıkarılması ekonomiye daha çok darbe vuracaktır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, özelleştirmelerle ilgili verdiği soru önergesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in, “Türkiye Varlık Fonu bünyesinde bulunan Türk Hava Yolları (THY), Türk Telekom ve Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) gibi kurumların satışa çıkarılmaya hazırlandığı doğru mudur?” sorusuna yanıt vermediğin belirtti. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 2002 yılından bu yana Türkiye`de kaç kamu kurum ve kuruluşunun özelleştirildiğini sorgulayan Şevkin`e Özelleştirme İdaresi Başkanlığı`nın internet sitesi (https://www.oib.gov.tr/turkiyede-ozellestirme= adresinin gösterildiği kaydedildi.

Açıklamanın devamında, “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özelleştirileceği öne sürülen çok önemli kurumlarla ilgili soruları yanıtsız bıraktı ancak Birleşik Arap Emirlikleri ile yapılan görüşmede enerji, ulaştırma, altyapı, e-ticaret, deprem fonu, ihracatın finansmanı, finans, sağlık, turizm, emlak, inşaat, savunma sanayisi, yapay zeka ve ileri teknolojiler gibi alanlarda mevcut işbirliğinin derinleştirilmesi için çalıştıklarını aktardı” denildi.

Şevkin, “Sayın Bakanın bu soruyu yanıtlamaması satış hazırlığının yapıldığına yönelik iddiaları kuvvetlendiriyor. Türkiye`nin stratejik öneme sahip kurum ve kuruluşlarının bir bir elden çıkarılması ekonomik krizdeki ülkemizde, ekonomiyi dip noktaya çekiyor. Yerli ve milli fabrikaların, işletmelerin, üretim tesislerinin elden çıkarılması ekonomiye daha çok darbe vuracaktır” açıklamasını yaptı. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA