29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

MERSİN`DEN HATAY`A GELİNLİK VE OYUNCAK DESTEĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatifi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Hataylı depremzedeler için anlamlı bir projeye imza atıldı. 3 kurumun hayata geçirdiği proje ile Hatay`da evlenecek kadınlar için gelinlik, çocuklar için ise oyuncak desteği Mersin`den Hatay`a doğru yola çıktı. 

 

Tarih : 21 Ağustos 2023 Pazartesi 11:31   Okunma : 242

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatifi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Hataylı depremzedeler için anlamlı bir projeye imza atıldı. 3 kurumun hayata geçirdiği proje ile Hatay`da evlenecek kadınlar için gelinlik, çocuklar için ise oyuncak desteği Mersin`den Hatay`a doğru yola çıktı. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından depremden etkilenen illerin yaraları el birliğiyle sarılmaya devam ediyor. Bu kapsamda depremin ilk gününden itibaren bölgeye yardım ulaştıran ve depremzedelere yönelik desteklerini esirgemeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yeni bir yardımseverlik örneğine daha imza attı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatif ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Hatay`da yaşayan ve evlenecek olan kadınlar ile Hataylı çocuklar için anlamlı bir proje hayata geçirildi. Proje kapsamında Hatay`da yaşayan ve evlenmek üzere olan kadınlar için gelinlik, çocuklar için de oyuncak desteği veriliyor.

Mersin Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) üyesi ve Hataylı moda tasarımcısı Yelda Narin tarafından bağışlanan gelinlikler Hataylı kadınlara umut olurken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve Mersinden Kadın Kooperatifi`nin de paydaşı olduğu ‘Evimiz Atölye Projesi` kapsamında kadınlar tarafından üretilen oyuncaklar da Hataylı çocukların yeniden yüzlerini güldürecek.

Proje kapsamında bir araya gelen Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş`ın eşi Nazan Savaş, bağışlanan gelinlikler dolayısı ile mutluluklarını paylaştı. 

Proje hakkında konuşan Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, şunları kaydetti: 

“Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinden Kadın Kooperatifi en önemlisi Mersin GİŞKAD Üyesi Yelda Narin hanımın bağışlarıyla bu gelinlikleri Hatay bölgesine, Hatay Büyükşehir Belediyemize yollayacağız. Yelda Hanım da bir Hataylı olarak böyle bir projeden dolayı mutluluklarını ve teşekkürlerini bizlere iletti. Belki her şey eskisi gibi olmayacak ama bu projenin yeni hayatlar kurmak için bir ışık olacağını düşünüyorum.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş`ın eşi Nazan Savaş ise desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Meral Seçer`e teşekkür ederek, şunları söyledi:

“İlk etapta gastronomi ile ilgili desteklerini gördük. 3,5 ay süreyle Hatay Gastronomi Evi`ni Mersin Gastronomi Konağı`nda misafir ettiler. Oyuncak destekleri de çok anlamlıydı. Bütün çadırkentlerde, konteyner kentlerde bir sürü çocuğumuzu memnun ettiler. Bu 3. proje. Burada da yeni yuva kuracak gençlere umut olmak adına yine ellerini o sıcak ellerini uzattılar. Gelinliklerin hepsi ayrı bir güzel. Umarım güzel yuvalara bir vesile olur. Genç arkadaşlarımıza bir umut olur bu gelinlikler. Bu gelinlikleri Hatay EXPO alanında bir moda evi konseptiyle temiz bir şekilde geri alma koşuluyla, temiz bir şekilde, isteyen vatandaşlara gençlerimize sunacağız. Çünkü sadece bir kişi değil, yüzlerce gelini bununla mutlu edelim istiyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA