2 Temmuz 2026 Perşembe

17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:43   SEVDA ERDAN KıLıÇ: “MADıMAK’ı YAKAN ZIHNIYETLE MÜCADELEMIZ SÜRÜYOR"   17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!  
 
     
   

GAZETECİLER CEMİYETİ`NDEN SPUTNİK`TE GREV YAPAN GAZETECİLERE ZİYARET... YUSUF KANLI: “ACİLEN TÜRKİYE`DE BİR BASIN YASASINA İHTİYAÇ VAR. GAZETECİLERİN SENDİKA ÜYESİ OLMA ZORUNLULUĞU BU YASADA YER ALMALIDIR”


Gazeteciler Cemiyeti, uluslararası haber ajansı Sputnik Türkiye`de süren grevin 6. gününde gazetecilere destek ziyaretinde bulundu. Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, “Acilen Türkiye`de bir basın yasasına ihtiyaç var. Bu basın yasasının içerisinden muhakkak gazetecilerin sendikal hakları yer almalıdır. Gazetecilerin iş güvenliği açısından sendika üyesi olma zorunluluğu bu yasada yer almalıdır. İnşallah Türkiye`de bugünleri de göreceğiz diye umut etmek istiyorum” dedi.

 

Tarih : 22 Ağustos 2023 Salı 16:34   Okunma : 299

Gazeteciler Cemiyeti, uluslararası haber ajansı Sputnik Türkiye`de süren grevin 6. gününde gazetecilere destek ziyaretinde bulundu. Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, “Acilen Türkiye`de bir basın yasasına ihtiyaç var. Bu basın yasasının içerisinden muhakkak gazetecilerin sendikal hakları yer almalıdır. Gazetecilerin iş güvenliği açısından sendika üyesi olma zorunluluğu bu yasada yer almalıdır. İnşallah Türkiye`de bugünleri de göreceğiz diye umut etmek istiyorum” dedi.

TGS, Sputnik Türkiye yönetimi ile sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı almıştı. Kararın ilanından sonra Sputnik Türkiye, TGS üyesi 24 çalışanını işten çıkarmıştı. Grev, 6. gününde devam ediyor.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Gürcanlı, Sputnik grevinin 6. gününde, grevdeki gazetecilere destek ziyaretinde bulundu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Yusuf Kanlı, Türkiye`deki basın özgürlüğünü ve sendikal mücadeleye ilişkin, “İfade özgürlüğü sadece gazeteciler için değil aslında halk için önemlidir çünkü halkın anayasal bilgi edinme hakkının garantisidir. İfade ve basın özgürlüğünün temel şartı ise gazetecinin özgür olmasıdır. Gazetecinin iş güvenliğine sahip olmasıdır. İş güvenliği olabilmesi için de gazetecinin sendikalaşması gerekir. Sendika hakkı gerekir” diye konuştu.

“GAZETECİLERİMİZİ İŞTEN ÇIKARTMASI GAZETECİLERİMİZİ BASKI ALTINA ALMAYA ÇALIŞMASI YAKIŞAN BİR DURUM DEĞİLDİR”

Türkiye`deki ekonomik şartlar karşısında gazetecilerin zam taleplerinin haklılığına da değinen Kanlı, “Maalesef günümüzde sendikaya üye olması dolayısıyla veya ülkede artık yangın halini almış zamlar altında ücretinin de eşitlenmesi bu yangın bir rahatlaması için ücret ayarlaması dikkat ederseniz zam demiyorum ‘hoşlanmıyorlar` çünkü ücretin ayarlanması talebindeki gazeteci maalesef yalnız kalıyor. İşveren bunu sağlamıyor ister ulusal olsun ister uluslararası. Maalesef uluslararası basın kuruluşu bugün sadece hakkını korumak istediği için gazetecilerimizi işten çıkartması gazetecilerimizi baskı altına almaya çalışması yakışan bir durum değildir. Hele hele insan haklarının, işçi haklarının bir zamanlar şampiyonu olduğunu iddia eden bir ülkeye hiç yakışmamaktadır” dedi.

“ACİLEN TÜRKİYE`DE BİR BASIN YASASINA İHTİYAÇ VAR...GAZETECİLERİN SENDİKA ÜYESİ OLMA ZORUNLULUĞU BU YASADA YER ALMALIDIR”

Kanlı, son olarak gazetecilerin sendikal hakkının anayasal güvenceye kazandırılması için yeni bir basın yasasına ihtiyaç olduğunu kaydederek, “Acilen Türkiye`de bir basın yasasına ihtiyaç var. Bu basın yasasının içerisinden muhakkak gazetecilerin sendikal hakları yer almalıdır. Gazetecilerin iş güvenliği açısından sendika üyesi olma zorunluluğu bu yasada yer almalıdır. İnşallah Türkiye`de bugünleri de göreceğiz diye umut etmek istiyorum” dedi.  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA