9 Haziran 2025 Pazartesi

13:59   TARSUS DOĞA PARKı, KURBAN BAYRAMı’NDA ZIYARETÇI AKıNıNA UĞRADı   12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:30   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:40   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:25   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:20   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:20   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:22   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:10   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:12   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:05   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   22:50   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   21:32   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:01   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:10   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR  
 
     
   

CHP`Lİ TÜRKER ATEŞ, EÜAŞ`NİN 7 AYDA 35 MİLYAR LİRA GÖREV ZARARININ FATURASININ HALKA ÇIKACAĞINI AÇIKLADI: YÜZDE 100`DEN FAZLA ZAM KAPIDA


CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Elektrik Üretim A.Ş.`nin (EÜAŞ) 7 aydaki 35 milyar lira görev zararı yaptığını açıklayarak, “Elektriğe yüzde 100`den fazla zam kapıda” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2023 Çarşamba 12:36   Okunma : 343

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Elektrik Üretim A.Ş.`nin (EÜAŞ) 7 aydaki 35 milyar lira görev zararı yaptığını açıklayarak, “Elektriğe yüzde 100`den fazla zam kapıda” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, EÜAŞ`nin 7 aydaki 35 milyar lira görev zararını, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergeleri ile TBMM gündemine taşıdı. Ateş önergelerinde, şunları kaydetti:

“Seçim döneminde elektrik faturalarına zam yansıtmamak için EÜAŞ tarafından dağıtım şirketlerine, üretim maliyetinin altında elektrik satıldı. Geçmiş yıllarda hiç görev zararı ödenmemiş olan EÜAŞ`a, 35 milyar liradan fazla görev zararı ödendi. 1 Temmuz`dan sonra dağıtım şirketlerine EÜAŞ tarafından satılan elektriğe EPDK tarafından yüzde 120 zam yapıldı. Bu zam kaçınılmaz olarak faturalara yansıtılacak. Elektriğe yüzde 100`den fazla zam kapıda.

İktidar, ülkeyi 21 yıl yönettikten sonra, yönetimi aldığı noktadan çok daha geri bir seviyeye getirdi. 21 yılda bir arpa boyu yol alınamamış ki yeniden yüksek enflasyon, kamu kurumlarının yüksek görev zararları gündem oldu. EÜAŞ ilk 7 ayda göz göre göre rekor görev zararına uğratıldı. Temmuz`dan sonra EPDK tarafından EÜAŞ`ın dağıtım şirketlerine 50 kuruşa sattığı elektriğin fiyatı 110 kuruşa yükseltildi. Bu maliyet artışı kaçınılmaz olarak yurttaşa yansıyacak. Arka kapıdan vatandaşın vergileriyle EÜAŞ zarara uğratılarak ödenen gizli elektrik bedeli, artık açık açık faturalara yansıtılacak. Seçim ekonomisinin sonucu olarak yaşanan zam furyasından elektrik faturaları da nasibini alacak”

Ateş, önergelerinde şu soruların yanıtlanmasını talep etti:

“Geçen yıl hiç görev zararı ödenmemişken, bu yıl ilk 7 ayda EÜAŞ`a ödenen 35 milyar lira görev zararının gerekçesi nedir? İlk 7 ayda dağıtım şirketleri EÜAŞ`tan ne kadar elektrik satın almışlardır? Satın alınan bu elektrik karşılığında ödenmesi gereken tutar nedir? Bu tutarın ne kadarı ödenmiştir? 2023 yılında elektrik faturaları için herhangi bir sübvansiyon uygulaması yapılmış mıdır? Yapıldıysa sübvansiyonun toplam maliyeti ne kadardır? Enerji dağıtım şirketlerine 2023 yılı içerisinde herhangi bir fiyat indirimi uygulanmış mıdır? Elektrik dağıtım şirketlerine 2023 yılı içerisinde vergi indirimi ve benzeri herhangi bir teşvik verilmiş midir?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA