10 Ekim 2026 Cumartesi

11:59   YENİ PARTI LIDERI ÖZGÜR ÖZEL TARSUS CEZAEVINDE...   11:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ DÜNYASıNA DEV DESTEK: ’DIJITAL LIDERLER GELIYOR’   20:21   MERSIN’DE İLHAM VEREN BAŞARı: FESTIVAL STANDıNDAN DÜKKAN SAHIBI OLMAYA UZANAN KADıN GIRIŞIMCI HIKAYESI   20:13   AKDENIZ’DE ÇEVRE DOSTU DÖNÜŞÜM: YıPRANAN KONTEYNERLER YENILENIYOR, ESKILER GERI KAZANıLıYOR!   19:57   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN DEV GÖSTERI: GISELLE BALESI 10 EKIM’DE SAHNELENECEK   17:39   MERSIN’DEN DÜNYA GASTRONOMISINE DEV ADıM: AKDENIZ İÇIN ORTAK GıDA ÇAĞRıSı   20:13   ‘MERSIN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKıYOR’    16:10   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE SANDıK MESAISI: VAHAP SEÇER’IN TUTUKLANMASıNıN ARDıNDAN YENI BAŞKAN VEKILI 15 EKIM’DE SEÇILIYOR   16:05   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KıRSALDAKI KıZ ÇOCUKLARı VE ANNELERINE PSIKOSOSYAL GÜÇLENDIRME EĞITIMI   15:46   MERSIN BAROSU’NDAN 3 BELEDIYE BAŞKANı İÇIN SERT TUTUKLAMA TEPKISI: ’HUKUK SIYASETE ALET EDILEMEZ!’   15:40   BOZYAZı’DA ULAŞıM DEVRIMI: 14 KILOMETRELIK GRUP YOLU ASFALTLANDı!   15:35   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN ADAYLıK TARTıŞMALARıNA FıRTıNA GIBI YANıT: ’KANUNI OLABILIR AMA MEŞRU DEĞIL!’   14:28   İBB DAVASı’NDA 94. GÜN: SILIVRI’DEKI YENI DURUŞMA SALONUNDA KRITIK ESENYURT GELIŞMESI!   11:05   FARE İSTILASı, POLISLE ÇATıŞMA VE BÜYÜYEN ÖFKE! FRANSA ÖĞRENCI EYLEMLERIYLE SARSıLıYOR   09:59   MERSIN’DE ANNELER VE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM FıRSATı: OYUN ATÖLYELERI DEVAM EDIYOR!   07:53   ÖSYM SON DAKIKA DUYURDU: 2026-KPSS LISANS SıNAV SONUÇLARı AÇıKLANDı! İŞTE SONUÇ SORGULAMA EKRANı   20:24   TUNCER BAKıRHAN’DAN SERT VURGUN ÇıKıŞı: ’20 MILYAR DOLAR GITTI, SPK BAŞKANı HALEN GÖREVDE!’   19:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SIVIL SIYASET VE DıŞ POLITIKA RESTI: ’MILLI İRADE HıRSıZLıĞıDıR!’   18:57   ANAYASA MAHKEMESI’NDEN YEREL MAHKEMEYE SERT İHTAR: "AYM KARARLARıNı UYGULAMAMA YETKISI YOK!"   10:20   MERSIN’DE DEPREM: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER VE 2 İLÇE BAŞKANı TUTUKLANDı!  
 
     
   

CHP`Lİ SEMRA DİNÇER, ÇANAKKALE`DE YANGIN BÖLGESİNDE: “MİLLİ VARLIKLARI, MİLLİ DEĞERLERİ KORUMAK ADINA DUYARSIZ DAVRANIYORUZ. YERLERDE CAM ŞİŞELER VE BİRTAKIM YANICI MADDELER BULUNUYOR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Çanakkale`de dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınını yerinde inceledi. Dinçer, “Alanı dolanırken şunu gördük ki bu milli varlıkları, milli değerleri korumak adına duyarsız davranıyoruz. Yerlerde cam şişeler ve birtakım yanıcı maddeler bulunmakta. İşte orman yangınları, küresel ısınma ve iklim krizi nedeniyle dünyanın da boğuştuğu orman yangınlarıyla biz de boğuşuyoruz” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2023 Çarşamba 14:22   Okunma : 425

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Çanakkale`de dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınını yerinde inceledi. Dinçer, “Alanı dolanırken şunu gördük ki bu milli varlıkları, milli değerleri korumak adına duyarsız davranıyoruz. Yerlerde cam şişeler ve birtakım yanıcı maddeler bulunmakta. İşte orman yangınları, küresel ısınma ve iklim krizi nedeniyle dünyanın da boğuştuğu orman yangınlarıyla biz de boğuşuyoruz” dedi.

Çanakkale`de dün öğle saatlerinde çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 26 saattir ekipler, havadan ve karadan alevlere müdahale ediyor. Birçok köy önlem amaçlı boşaltılırken, bölgede yaşayan yurttaşlar tahliye edildi.

CHP Doğa ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer, orman yangınının yaşandığı bölgeleri tek tek inceledi. Dinçer, “Şu anda Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi yakınlarındayız. Vekillerimiz, İl Başkanımız, Çanakkale Belediye Başkanvekilimiz, muhtarımız hep birlikte buradayız. Arkamızdaki dumanı görüyorsunuz. Bir anda rüzgârın etkisiyle daha da fazlalaştı. Vekilimiz, vali bey ile irtibata geçti ve bir an evvel buraya uçakların müdahale etmesi noktasında bilgi verdik. Böyle ara ara belirli yerlerde alevlenmeler oluyor” dedi.

“ORMAN YANGINLARINI TESPİT EDİP BİLDİRMEK ADINA HEYETİMİZLE BURALARI KARIŞ KARIŞ DOLAŞIYORUZ”

Dinçer, “Şu anda Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi boşaltılmamış durumda. Her an risk teşkil etmektedir. Biz de bu noktada vatandaşımıza sahip çıkmak ve orman yangınlarını tespit edip bildirmek adına heyetimizle buraları karış karış dolaşıyoruz. Bütün Çanakkalelilere, burada zarar gören bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz” dileklerin bulundu.

“MİLLİ VARLIKLARI, MİLLİ DEĞERLERİ KORUMAK ADINA DUYARSIZ DAVRANIYORUZ”

Yangına müdahale konusunda emek verenlere teşekkür eden CHP`li Dinçer, “Şu anda bu çekimi yaptığımız yerin arka planında emek veren, mücadele veren bütün işçiye, personele, emekçiye, itfaiyecilerimize çok teşekkür ediyoruz. Emeklerine sağlık. İnşallah en kısa zamanda bu mücadele sonucunda bu yangını da durduracağız. Alanı dolanırken şunu gördük ki bu milli varlıkları, milli değerleri korumak adına duyarsız davranıyoruz. Yerlerde cam şişeler ve birtakım yanıcı maddeler bulunmakta. İşte orman yangınları, küresel ısınma ve iklim krizi nedeniyle dünyanın da boğuştuğu orman yangınlarıyla biz de boğuşuyoruz” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA