28 Mayıs 2026 Perşembe

01:52   KONFERANS LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU: CRYSTAL PALACE TARIH YAZDı!   01:10   İZMIR’DEKI MITINGE KARıŞMıŞTı: TOMA’YA ÇıKAN ŞÜPHELI HAKKıNDA FLAŞ GELIŞME! BAKANLıK VE VALILIK HAREKETE GEÇTI   22:39   AVRUPA’DAN ANKARA DEPREMINE İLK TEPKI! PES’TEN CHP VE ÖZGÜR ÖZEL AÇıKLAMASı: ’TEHLIKELI TıRMANıŞ’   21:30   ÇYDD’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU YÖNETIMINE ŞOK YANıT: ’KAYYUMDAN GELECEK BAĞıŞı KABUL ETMEYIZ!’   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’IN ACı GÜNÜ: AMCASı NECATI ÖZEL HAYATıNı KAYBETTI   20:52   CHP’DE ’HARAM ARAÇ’ TEŞHIRINE SERT TEPKI! ÖZGÜR KARABAT SUSTUĞU GERÇEKLERI TEK TEK ANLATTı: "O ZıRHLı ARAÇ..."   18:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NDAN FLAŞ AÇıKLAMA! RESMI HESAP ELE GEÇIRILDI   18:05   ’GENEL MERKEZIN ÖNÜNE SIYAH GIYIMLI MAFYA GELDI!’ CHP’LI BULUT’TAN GÜNDEMI SARSACAK ’APARAT’ ÇıKıŞı: ’BIZIM RAKIBIMIZ SARAYDıR!’   17:37   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ŞOK GÖRÜNTÜ: KıLıÇDAROĞLU O ARAÇLARı "SATıLıK HARAM ARAÇ" YAZıSıYLA TEŞHIR ETTI!   12:02   CHP’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘KUKLA MUHALEFET’ ÇıKıŞı! ’SARAY ELIYLE PARTIYE ATANDıLAR’   08:58   BAHÇELI’DEN CHP İÇIN SÜRPRIZ ’9 EYLÜL’ ÇıKıŞı: ’KıLıÇDAROĞLU PARTIYI TEMIZLEYIP KONGREYE GÖTÜRMELI’   07:21   VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘MUTLAK BUTLAN’ ÇıKıŞı: ’BU BIR TUZAKTıR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   06:51   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT ÇıKıŞ: ’İNEK HıRSıZıNı AFFETTIN, BENI MI AFFEDEMIYORSUN?’   02:10   İZMIR’DE HAREKETLI SAATLER! GÜZELBAHÇE BELEDIYE BAŞKANı MUSTAFA GÜNAY TUTUKLANDı: CHP’DEN İLK TEPKI SERT OLDU   19:50   CHP’LI MUTLUAY’DAN BAYRAM MESAJı   19:40   CHP’LI KADIR ÖZCAN’DAN BAYRAMDA ’ORTAK SORUMLULUK’ ÇAĞRıSı   19:25   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN BAYRAM MESAJı: "BIZI BIZ YAPAN PAYLAŞMA KÜLTÜRÜDÜR"   19:19   CHP’LI AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’  
 
     
   

16. KARADUVAR TARIM, BALIKÇILIK VE ÇEVRE FESTİVALİ’ TÜM HEYECANIYLA BAŞLADI


‘16. Karaduvar Tarım, Balıkçılık ve Çevre Festivali’, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile başladı. Karaduvar halkı için geleneksel hale gelen ve heyecanla beklenen festival birbirinden güzel etkinliklere sahne oldu.Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, kurduğu oyun alanları ve parklar, çocukların gün boyu eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.Çocuklar için oyunların yanı sıra gençler için de dans gösterileri, müzik dinletileri ve konserlerin olduğu festival, Karaduvar’ın hareketlenmesini ve renklenmesini sağlarken, Karaduvar halkı da eğlenceli saatler yaşadı.

 

Tarih : 26 Ağustos 2023 Cumartesi 16:04   Okunma : 2312

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği‘16. Karaduvar Tarım, Balıkçılık ve Çevre Festivali’, birbirinden güzel etkinliklerle başladı. Karaduvar Mahallesi Muhtarlık alanında düzenlenen festivalin içeriğinde oyunlar, danslar, atölyeler ve konserler vardı.

Karaduvar Kültür, Sanat, Spor ve Eğitim Derneği tarafından, Karaduvar Mahallesi Muhtarlığı katkılarıylayapılan ve sponsorlar tarafından desteklenen festival, Cuma günü yapılankortej yürüyüşü ile start aldı. Gün boyu süren festivalde Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, alana kurdukları farklı platformlarla vatandaşları birbirinden farklı etkinliklerle buluşturdu.

Hem eğitici hem eğlenceli aktiviteler vardı

Resmi olarak kortej yürüyüşüyle başlayan festival rengarenk görüntülere sahne oldu. Karaduvar halkının heyecanla beklediği festival, yine eğlencenin adresi oldu.

Büyükşehir ekipleri, özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği festivalde yüz boyama, çocuk dans etkinliklerive boyama etkinliği ile çocukların kaliteli ve eğlenceli vakit geçirmesini sağladı. Alana kurulan şişme oyun parkları da çocukların gün boyu vakit geçirdiği eğlence alanlarından biri oldu. Oyunlarla eğlenen çocuklara alanda pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtıldı.

Alanda kurulan kompost ve sıfır atık stantları da çocukların eğlenirken öğrenmesi sağladı. Çocuklar, evlerinden çıkan biyobozunur atıklardan nasıl kompost yapabileceklerini, atıkları nasıl ayrıştırabileceklerini de öğrenirken Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre sonra açılışını yapacağı İklim ve Çevre Bilim Merkezi hakkında da bilgi aldı.

Festival alanında yer alan ekim dikim atölyesinde ise çocuklar elleriyle çiçek ve fide dikti. Toprağın, üretimin ve besin zincirinin nasıl oluştuğunu öğrenen çocuklar dikim yaptıkları saksıları evlerine götürdü.

Festival alanı eğlencenin adresi oldu

Festival boyunca gündüz ağırlıklı olarak çocuklar eğlenirken akşam saatlerinde ise gençlere uygun dans gösterileri ve konserler düzenlendi. Festivalde, açılış konuşmalarının ardından çocuklar tarafından jimnastik dans gösterisi gerçekleştirildi. Ardından Bozuk Akorlar’ın konser verdiği sahnede K-Popgösterisi yapıldı.Son olarak ise Kaldırımlar grubu sahne aldı.Söyledikleri şarkılarla festival alanını dolduran katılımcılara keyifli dakikalar yaşatan grubun konseri ile festivalin birinci günü sona erdi.

“Amacımız çocukların tarımı benimsemesi ve sevmesi”

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürü Cihan Polat, kurdukları stantta kompost, sıfır atık ve İklim ve Çevre Bilim Merkezi hakkında bilgi verdiklerini söyledi. Polat, “Canlı bir katılım var. Mühendis arkadaşlarımız geri dönüşümün çevreye olan etkilerinden,komposttan, sıfır atıkla ilgili yapılan tüm etkinlikleri vatandaşlarımızla paylaşıyor. Bizi mutlu eden şey çocuklarımızın ilgi göstermesi” dedi.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Bitkisel Materyal ve Seracılık Şubesi Müdürü Metin Ateş, stantta yapılanlardan bahsederek, “Çocukların kendi elleriyle saksılara; çiçek, fide dikimini sağlıyoruz. Burada amacımız çocukların tarımı benimsemesi ve sevmesi. Çocuklar kendi diktikleri fideleri götürüp bakımlarını da sağlamış olacaklar” diye konuştu.

“Çocukların çok büyük ilgisi var”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Aile ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, çocukların etkinliklere yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek,“Çocuk etkinlikleri stantları kurduk. Çocukların çok büyük ilgisi var. Mandala, boyama gibi faaliyet atölyelerimiz var. El becerilerini geliştirecekleri atölyeler var.  Balon, şişme oyun grubu, patlamış mısır, pamuk şekerden de ücretsiz faydalanıyorlar. Çocuklara yönelik güzel etkinliklerimiz var” ifadelerini kullandı.

“Bence çok güzel bir etkinlik”

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Cansu Demir, “Bence çok güzel bir etkinlik. Sahnede çocuklarımız oynayacak, biz izleyeceğiz. Gayet mutluyuz. Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliklerinden çok memnunuz. Yaptıkları her şey için teşekkür ederiz” diye konuştu.

İdil Akyuva, çocuk etkinlikleriyle çok güzel vakit geçirdiğini söyleyerek, “Ben çok güzel buldum. Şişme parka girdim. Deney yaptım. Vahap Seçer amcaya bu etkinlik için çok teşekkür ederiz”derken,Nefes Yatkın da“Bugün şişme parkta oynadım, mısır aldım. Çok güzeldi” dedi.

Etkinlikte çok eğlendiğini söyleyen Neşe Korkut, “Ben yüzümü boyattım, mısır yedim. Pamuk şeker yedim. Boyama yaptım.Trambolinde oynadım” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, AKDENİZ, KARADUVAR, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BAŞKAN, SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA