15 Mart 2026 Pazar

14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUĞA EŞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FıRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLıK İMZA: İŞTE İHRACATıN 50 DEV FIRMASı!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPıDA! CHP’LI YAVUZYıLMAZ İSIM VEREREK UYARDı: "BU BIR SOYGUN PLANıDıR"   10:31   İRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AĞıR DARBE! NETANYAHU İÇIN DEHŞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ!’   10:29   LIMON İTHALATıNDA VERGI ŞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUŞTU: "ÜRETICI SOĞUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ŞEY DEĞIŞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEĞIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTı PASTA İMALATHANESINE ŞOK BASKıN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANı’NDA BAYRAM İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı!   11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI  
 
     
   

CHP`Lİ GÜRER, TARIMSAL ÜRETİMDE KULLANILAN MAZOTTAN KDV VE ÖTV ALINMAMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ: “38 LİRAYI GEÇEN MAZOT, BÖYLECE 25 LİRA CİVARINA İNECEK”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımsal üretimde kullanılan mazottan KDV ve ÖTV alınmaması için kanun teklifi hazırladı. Gürer, “Şu anda 38 lirayı geçen mazot, böylece 25 lira civarına inecek ve çiftçimize kısmi soluk aldıracaktır” dedi.

 

Tarih : 28 Ağustos 2023 Pazartesi 11:18   Okunma : 371

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarımsal üretimde kullanılan mazottan KDV ve ÖTV alınmaması için kanun teklifi hazırladı. Gürer, “Şu anda 38 lirayı geçen mazot, böylece 25 lira civarına inecek ve çiftçimize kısmi soluk aldıracaktır” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin tarımsal üretimde kullandıkları mazottan KDV ve ÖTV alınmaması için hazırladığı kanun teklifini, TBMM Başkanlığı`na verdi. Gürer, kanun teklifinin gerekçesinde şu değerlendirmeleri yaptı:

“Son dönemde mazot fiyatlarındaki artış, üreticiyi maddi açıdan zorlamakta ve gelecek açısından karamsarlığa itmektedir. Bu sebeple tarımsal üretimde kullanılması şartıyla, çiftçilerin aldıkları mazottan KDV ve ÖTV alınmaması sağlanmalıdır. Çiftçilerin kullandığı mazottan vergi alınmaması, tarım sektörünün güçlü kalması ve gıda üretiminin sürdürülebilirliğini destekleyen önemli bir adım olacaktır. Bu, hem çiftçimize ekonomik destek sağlarken hem de genel olarak ekonomik ve gıda güvenliği açısından olumlu etkiler yaratacaktır. Bu nedenle çiftçilerin tarımsal üretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri ve ülkenin tarım potansiyelini en iyi şekilde kullanabilmesi için mazottan alınan KDV ve ÖTV`nin sıfırlanması ve çiftçinin yükünün hafifletilmesi gerekmektedir. Bu sayede hem tarım sektörü canlı kalması sağlanmış olurken hem de toplumun gıda ihtiyaçları güvence altına alınmış olacaktır.”

Gürer, teklifi ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Çiftçilerin girdi maliyetlerindeki artış devam ediyor. Gübre, ilaç, tohum ve mazottaki artış; çiftçiye nasıl ekim yapacağını düşündürüyor. Ekim, kasım, aralık sürecinde çiftçi tarlasını ekip, önümüzdeki dönem için hazırlıklara başlayacak. Şu anda mazot 38 lirayı geçmiş durumda. Çiftçiler için mazotta ÖTV ve KDV`nin kaldırılması gerekiyor. Bunun için TBMM Başkanlığı`na kanun teklifi verdim. Şu anda 38 lirayı geçen mazot, böylece 25 lira civarına inecek ve çiftçimize kısmi soluk aldıracaktır. Girdi maliyetlerinin artması çiftçiyi daha çok borçlandırıyor. Şu anda bankalara 463 milyar liranın üzerinde kredi borcu var, çiftçilerin. Faiz artışlarından çiftçi, olumsuz etkilenecek. Bunun için mazot ÖTV ve KDV`si derhal düşürülmeli ve bir can suyu verilmeli.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA