25 Ağustos 2026 Salı

16:17   ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ AVUKATı KARABULUT: “BULGULAR BAYıLTıLDıĞıNı VE SOLUNUMU FELÇ EDILEREK KATLEDILDIĞINI KANıTLAMAKTADıR”   16:16   AHMET ÖZER: “HAKKıMDAKI BU KARARı KESINLIKLE KABUL ETMIYORUZ”   16:15   ABD BAŞKANı TRUMP: İRAN’DA DEVASA BOYUTLARDA BIR INSANI KRIZ VAR VE HEMEN DURDURULMALı   16:14   DIYARBAKıR BAROSU’NDAN AMEDSPOR TRIBÜNLERINE YÖNELIK “SARı TORBA” EYLEMINE SUÇ DUYURUSU   14:37   İBB DAVASı’NDA 69’UNCU GÜN: SAVCı, EKREM İMAMOĞLU’NUN BABASı HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU TALEP ETTI   14:36   DORUK MADENCILIK IŞÇISI KAYNAK: SAYıN CUMHURBAŞKANı SESIMIZI DUYUN. YOKSA CUMHURBAŞKANLıĞı’NA YÜRÜYECEĞIZ   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, EYLEMDEKI MADENCILERI ZIYARET ETTI... “GÜCÜNÜZ HERKESE YETIYOR DA YıLDıZLAR SSS HOLDING’E NIYE YETMIYOR”   13:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AZIZ İHSAN AKTAŞ TEPKISI: "ÖRGÜT DEYIP IKI YıL ZULMEDIP, ‘ÖRGÜT YOK’ DIYORSAN, BAŞTA ‘ÖRGÜT’ DIYENIN CEZALANDıRıLMASı LAZıM"   09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’  
 
     
   

CHP`Lİ SÜLLÜ ÇİFTÇİLERİ DİNLEDİ...ESKİŞEHİR ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI ÖZBUNAR: YURT DIŞINDAN ALINAN MISIR FİYATI, TÜRK ÇİFTÇİSİNE VERİLSİN, HİÇBİR SIKINTI KALMAZ. TMO, ÇİFTÇİNİN ÜZERİNE KAMBUR OLARAK YAPIŞMIŞ POZİSYONDA


CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir`de mısır üreticilerini ziyaret etti. Çiftçileri dinleyen Süllü, “Ülkedeki yanlış tarım politikaları nedeniyle sürekli olarak zarar eden üreticilerimize adeta ‘sen ekme` deniliyor” dedi. Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Levent Özbunar da “Yurt dışından alınan mısır fiyatı, arpa fiyatı Türk çiftçisine verilsin inanın ki hiçbir sıkıntı kalmaz. TMO hazırlık yapmıyor, çiftçilerimizin dediği gibi. Geçmiş dönemlerde ‘kara gün dostu` olan TMO, bugün çiftçinin üzerine kambur olarak yapışmış pozisyonda. Mısır çiftçisi ürününü hasat edecek götüreceği TMO`da açık bir alan yok yani. TMO şu an dolu” diye konuştu.

 

Tarih : 27 Ağustos 2023 Pazar 21:42   Okunma : 486

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir’de mısır üreticilerini ziyaret etti. Çiftçileri dinleyen Süllü, “Ülkedeki yanlış tarım politikaları nedeniyle sürekli olarak zarar eden üreticilerimize adeta ‘sen ekme’ deniliyor” dedi. Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Levent Özbunar da “Yurt dışından alınan mısır fiyatı, arpa fiyatı Türk çiftçisine verilsin inanın ki hiçbir sıkıntı kalmaz. TMO hazırlık yapmıyor, çiftçilerimizin dediği gibi. Geçmiş dönemlerde ‘kara gün dostu’ olan TMO, bugün çiftçinin üzerine kambur olarak yapışmış pozisyonda. Mısır çiftçisi ürününü hasat edecek götüreceği TMO’da açık bir alan yok yani. TMO şu an dolu” diye konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, bugün Eskişehir’in Kalkanlı Mahallesi’nde mısır üreticilerini ziyaret etti. Ziyarete Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Levent Özbunar da katıldı. Üreticiler, yeni açıklanan mısır alım fiyatlarına tepki gösterdi. Çiftçiler Süllü’ye, “3 gün önce fiyatları açıkladılar. 6 TL. 5.7 idi geçen yıl açıkladıkları. Yani 30 kuruş bir zam olmuş oluyor. Şimdi girdi maliyetleri belli, enerjinin girdi maliyetleri geçen yıla göre yüzde kaç katladı. Akaryakıt, gübre vs. içinden çıkılmaz bir hal aldı. Maliyeti 7 bin lirayı geçiyor” sözleriyle şikayetlerini dile getirdi. Süllü’nün “Dünya fiyatlarının 13 bin 500 lira olduğu söyleniyor” sözleri üzerine de çiftçiler, “Dünya fiyatları takip ettiğimiz kadarıyla 13 bin 500 lira civarındaymış, 14 bin liraymış. 14 bini burada yakalamak imkansız” dediler.

Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Süllü şunları ifade etti:

“TMO’da yaşanan sorunlar nedeniyle, mısırda 7 bin lirayı geçen maliyete karşın, arpa ve buğdaydaki gibi tüccara mahkûm bırakılan mısır üreticileri mahsullerini 4 bin 500 lira ile 4 bin 700 lira arasında satmak zorunda kalıyor. Oysaki, dünya piyasalarında buğdayın alım fiyatı 13 bin 500 liraları buluyor. Ülkedeki yanlış tarım politikaları nedeniyle sürekli olarak zarar eden üreticilerimize adeta ‘sen ekme’ deniliyor.”

Bir üretici de Süllü’ye, “Şu gördüğünüz arkadaki mısır tarlasını sahibi imkanları olmadığı için sulayamadı. İmkânı yok. İmkânlar olmadığı için sulayamadı. Eskiden taksitle mazot veriyorlardı artık onu da vermiyorlar” dedi. Çiftçinin mazot, elektrik, gübre gibi borçları nedeniyle ürününü erken elinden çıkarmak zorunda kaldığını söyleyen çitfçi mısırı nem dengesi nedeniyle bekletme şanslarının olmadığını da vurguladı.

Süllü ile birlikte çiftçilerle bir araya gelen Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Levent Özbunar ise şunları söyledi:

“Sayın vekilim yurt dışından alınan mısır fiyatı, arpa fiyatı Türk çiftçisine verilsin inanın ki hiçbir sıkıntı kalmaz. TMO hazırlık yapmıyor, çiftçilerimizin dediği gibi. Geçmiş dönemlerde ‘kara gün dostu’ olan TMO, bugün çiftçinin üzerine kambur olarak yapışmış pozisyonda. Mısır çiftçisi ürününü hasat edecek götüreceği TMO’da açık bir alan yok yani. TMO şu an dolu. Vekilim, buğdayları açık alana koyabiliyoruz, ambarlarımız var ama mısırı depoya koyma imkânımız da yok”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA