28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN YKS VE LGS KURS MERKEZLERİNDE BAŞARI GÖSTEREN ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı`nda Büyükşehir Belediyesi`nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kurs merkezlerinin desteğiyle sınava hazırlanan ve başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet edip hangi lise ve üniversiteleri kazandıkları hakkında konuşan Başkan Seçer, nitelikli liselere ve üniversiteler yerleşen öğrencileri tebrik etti.

 

Tarih : 4 Eylül 2023 Pazartesi 16:49   Okunma : 366

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı`nda Büyükşehir Belediyesi`nin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kurs merkezlerinin desteğiyle sınava hazırlanan ve başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbet edip hangi lise ve üniversiteleri kazandıkları hakkında konuşan Başkan Seçer, nitelikli liselere ve üniversiteler yerleşen öğrencileri tebrik etti.

Tüm öğrenciler ile tek tek tanışan Başkan Seçer öğrencilerin kazandıkları okullar ve sınava hazırlık süreçleriyle ilgili de bilgi aldı.Öğrenciler Büyükşehir Belediyesi`nin kendilerine sunmuş olduğu imkânlardan dolayı teşekkürlerini iletirken, kurs merkezlerinden duydukları memnuniyeti de dile getirdiler. Başkan Seçer de öğrencilere başarılarının devamını diledi.

“BAŞARILARINIZLA BİZİ MUTLU EDİYORSUNUZ”

Gerçekleştirilen buluşmada, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, kurs merkezi öğretmenleri ve mezun öğrenciler yer aldı.

Öğrencilerle bir araya gelerek sohbet eden Başkan Seçer, başarılarından dolayı onları kutlayarak, “Başarınızdan dolayı ben size teşekkür ederim, bizi de mutlu ediyorsunuz. Umut ediyorum bundan sonraki eğitim, öğretim hayatınızda daha başarılı günleriniz olur. Hayatta her şey rakamlar değil, yani aldığınız not ya da cebinizdeki maddiyat değil. Farklı başarılar ya da başarılara neden olan farklı kriterler de var; o da insanın sosyal olması, mutlu olması, kendini iyi hissetmesi. Bunlar da çok önemli hasletler. Bunlara da sahip olmanızı arzu ederim ama bu bilinçte olmak ve bu söylediğim vasıfları taşımak için de mutlaka iyi eğitimli bir insan olmak gerekiyor” dedi.

“İNSANIN SOSYALLEŞMESİ VE DAHA MUTLU OLABİLMESİ İÇİN ARKADAŞLARININ OLMASI LAZIM”

Gençlerin bundan sonraki eğitim hayatında oluşturacağı çevrenin gelişimleri için önemli olduğuna değinen Başkan Seçer, “Burada belediyemizin dershanesine gittiniz ve öğretmenlerinizle olan ilişkilerin ne kadar pozitif yansımaları olduğunu bana aktarıyorsunuz. Bize moral oldu, motivasyon oldu, bizi rahatlattı, kendimizi iyi hissettik. Bunlar güzel şeyler. Benim tam da bahsetmek istediğim bu. İnsanın sosyalleşmesi ve daha mutlu olabilmesi için arkadaşlarının olması lazım. Her şeyden öte insanların sevdiğinin olması lazım. Sevdiği insanların; annesi, babası, arkadaşlarının olması çok önemli” diye konuştu.

“ÜLKEMİZ VE İNSANLIK ADINA YARARLI OLACAĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Başkan Seçer, gençlerin ilerleyen zamanlarda ülkelerine faydalı bireyler olacağına inandığını belirterek, şöyle devam etti:

“Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Ülkemiz adına da makro anlamda da insanlık adına da bundan sonraki hayatınızda yararlı olacağınızı düşünüyorum. Beni şu anda mutlu eden farklı ilçelerden, farklı sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik yapıda olmanız, nereden geldiğiniz, hangi sosyal çevreden geldiğiniz ve bugün burada bir arada olmamız. Bu da son derece önemli. Hep diyoruz ya; birlik, beraberlik, kardeşlik, biriz, beraberiz, güçlü olmamız lazım, kavga etmememiz lazım. Bu retorikte, belagatta da kalmıyor, işte böyle vücut buluyor. Bakın biri Çilek mahallesinden gelmiş, biri Tarsus`tan, biri Gülnar`dan, biri Anamur`dan. Kimse kimsenin etnik kökeni, inancı, yaşam biçimiyle ilgilenmesin. Biz; ‘Vicdanı hür, irfanı hür bireyleriz` diyoruz. Tam da böyle bir şey. Kutluyorum, başarılarınızın devamını diliyorum.”

Yerel yönetimler olarak eğitime destek vermeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bu biraz da başkanların hayata bakışı ile ilgili. Bir başkan için çok önemli değildir; ‘Bu işi Milli Eğitim Bakanlığı yapsın` der ama ben daha farklı bakıyorum. Yerelde, yerel yöneticiler kente daha hakimdir. Cumhurbaşkanından, bakandan, bürokrattan daha hakimdir. Her yeri bilir. Ben Gülnar`ın da, Anamur`un da, Tarsus`un da köylerini biliyorum. Orada kimler yaşar, onların beklentileri, ekonomik durumu, kültürel durumu, yapıları, hayat biçimleri nedir belediye başkanı olarak bunları bilmek durumundayım. Bu da götürdüğüm hizmetlerin doğru hizmetler olmasını; doğru adreslere doğru zamanda doğru hizmetleri vermemi sağlıyor. Bunların olumlu dönüşü daha farklı oluyor” dedi.

“EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSELDİKÇE KENTE KATKISI OLACAK”

Büyükşehir Belediyesi`nin kurs merkezlerinin sayısının her geçen gün arttığını hatırlatan Başkan Seçer, “Şu ana kadar 20`ye ulaştık. Hem ilçe merkezlerinde, hem merkezde, hem de merkez mahallelerde. O da önemliydi. Burada temel amaç eğitimde fırsat eşitliği. Parası olan gitsin, özel okulda çocuklarını okutsun, özel hoca tutsun ama bunun yanında bu imkânı olmayan insanlara da devletin bu imkanları sağlaması gerekiyor. Biz de devletin bir kurumu olarak; annenizin, babanızın çalışarak ödediği vergilerden size tekrar aktarıyoruz. Bunu da bilmenizi istiyorum. Bu kentimiz adına da olumlu. Eğitim seviyemizi yükseldikçe de kente katkımız olacak” diye konuştu.

Toplu fotoğrafın ardından Başkan Seçer velilerle de sohbet etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA