25 Ağustos 2026 Salı

09:27   33 CAMIDE EŞ ZAMANLı PAYLAŞıM: MERSIN’DE KANDIL SIMIDI İKRAMı SÜRÜYOR   09:05   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KENT GENELINDE KANDIL SIMIDI İKRAMı   09:03   ÖZGÜR ÖZEL LIDERLIĞINDEKI YENI PARTI GENEL MERKEZI AÇıLıYOR: TAŞıNMA VE TOPLANTı TAKVIMI BELLI OLDU   08:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR EV SAHIPLIĞINDE 16. PMOGENÇ YAZ KAMPı BAŞLADı: TEMA KURAKÇıL PEYZAJ   23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’   09:57   SÜRÜCÜLER DIKKAT! BU GECE YARıSı DEV ZAM GELIYOR: BENZIN VE MOTORINDE İKINCI DALGA ALARMı!   09:45   UZUNCABURÇ’TA 2 BIN 300 YıLLıK TARIH TURIZMLE CANLANıYOR: ARKEOKÖY PROJESI’NDE İLK ETAP TAMAMLANDı   01:18   FILENIN SULTANLARı DURDURULAMıYOR!   23:29   1550 RAKıMDA YÖRÜK BULUŞMASı   19:57   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA... ÖZEL: “FıNDıK VE ÇAYDA DÜNYA DEVLERI YERINE KARADENIZLI ÜRETICIYE ALAN AÇıLMASı EN SAMIMI TAAHHÜDÜMÜZ"   19:55   CHP YDK BAŞKANı POLAT: PARTIMIZI ÜÇÜNCÜ KEZ AYAĞA KALDıRACAĞıZ   19:52   NARIN GÜRAN CINAYETININ 2’NCI YıLı… BABA ARIF GÜRAN: BUGÜN BIZIM IÇIN KıYAMETTIR... BENIM KıZıMıN KANı YERDEDIR.   14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı  
 
     
   

SİLİFKE KATI ATIK DÜZENLİ DEPOLAMA TESİSİ`NDE 2. LOT HİZMETE ALINDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi; Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Mut, Gülnar, Erdemli ve Silifke ilçelerinin evsel nitelikli katı atıklarının bertarafını gerçekleştirdiği Silifke Göksu Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi`nde, ikinci lotu hizmete alarak kapasite artırımı gerçekleştirdi. Hizmete alınan 38 bin 293 metrekarelik yeni lot sayesinde Silifke Tesisi, 8 yıl daha atık depolayarak bertaraf edebilecek. Bertarafı sağlanan atıklardan elde edilen metan gazının miktarı artarken, buna bağlı olarak üretilen elektrik enerjisi de artacak.

 

Tarih : 7 Eylül 2023 Perşembe 09:28   Okunma : 469

Mersin Büyükşehir Belediyesi; Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Mut, Gülnar, Erdemli ve Silifke ilçelerinin evsel nitelikli katı atıklarının bertarafını gerçekleştirdiği Silifke Göksu Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi`nde, ikinci lotu hizmete alarak kapasite artırımı gerçekleştirdi. Hizmete alınan 38 bin 293 metrekarelik yeni lot sayesinde Silifke Tesisi, 8 yıl daha atık depolayarak bertaraf edebilecek. Bertarafı sağlanan atıklardan elde edilen metan gazının miktarı artarken, buna bağlı olarak üretilen elektrik enerjisi de artacak.

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı bünyesinde, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin azalması ve küresel ısınmanın önlenebilmesi adına önemli çalışmalar yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenli depolama tesislerinde gerçekleştirdiği bertaraflarla, katı atıkların çevreye ve atmosfere vereceği zararları en aza indiriyor.

Evsel nitelikli katı atıkları düzenli depolama tesislerinde bertaraf ederek metan gazından elektrik enerjisi üreten Büyükşehir Belediyesi, söz konusu metan gazının atmosfere salınımının da önüne geçerek, sera gazı etkisini azaltıyor. Anamur, Aydıncık, Bozyazı, Mut, Gülnar, Erdemli ve Silifke ilçelerinin evsel nitelikli katı atıklarının bertarafının gerçekleştiği Silifke Göksu Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi`nde yapılan çalışmalar sonucu, evsel nitelikli atıkların bertarafını sağlayacak ikinci lot hizmet vermeye başladı. Mart ayında atık bertarafına başlayan ve 77 metre derinliğindeki ikinci lot 38 bin 293 metrekare alana sahip. İkinci lot sayesinde tesis, 8 yıl daha katı atık depolayıp bertaraf edebilecek.

KAYA: “DÜZENLİ DEPOLAMA ALANININ GENİŞLEMESİYLE, ELEKTRİK ÜRETİMİ DAHA DA ARTTI”

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü`nde görev yapan Çevre Mühendisi Nursel Cansu Kaya, Silifke Göksu Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi`nin çalışma sistemini anlattı. Tesise günlük yaklaşık 500 ton evsel nitelikli katı atık geldiğini belirten Kaya, “Tesisimizde iki adet lot mevcut. İkinci lotumuz yeni aktif hale getirildi ve ilk atık kabulünü 28 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirdik. 2 lot kapasiteli tesisimizden, yaklaşık olarak 2 megavat elektrik üretimi sağlanmakta. Lotlar içerisinde atıkların düzenli depolanması sayesinde borulama yöntemiyle metan gazı eldesi yapılarak, biyogaz elektrik üretim tesisimize aktarılıyor. Buradan da mekanik enerji elektrik enerjisine çevrilerek, elektrik üretimi sağlanıyor” dedi.

Kaya, tesiste elde edilen metan gazının atmosfere salınımının engellenerek elektrik enerjisi üretmesinin, iklim değişikliğinin yarattığı olumsuzlukların azaltılmasında da önemli rol oynadığına değinerek, “Daire Başkanlığımızın ortak amaçlarından biri olan iklim değişiklinin yarattığı olumsuzlukların azaltılması politikasında da, tesisimiz önemli bir göreve sahip. Metan gazı, karbondioksitten 28 kat daha fazla sera gazı etkisine sahip. Tesisimiz, metan gazının geri dönüşümüyle, yani elektrik enerjisine çevrimiyle de, bu olumsuz etkiyi ortadan kaldırmada büyük rol oynamaktadır” diye konuştu. Yapılan kapasite artırımının önemine de değinen Kaya, “İkinci lotun yapımıyla beraber, 8 yıl daha hiçbir sıkıntı çekmeden atık alımına ve atık bertarafına devam edilecek” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA