16 Mart 2026 Pazartesi

14:46   MERSIN’DE SOSYAL BELEDIYECILIK DEVRIMI: HER ÇOCUÐA EÞIT GELECEK, HER MAHALLEYE FýRSAT!   13:55   MERSIN’DEN DÜNYAYA 1,7 MILYAR DOLARLýK ÝMZA: ÝÞTE ÝHRACATýN 50 DEV FIRMASý!   10:40   OTOYOLDA %650 ZAM KAPýDA! CHP’LI YAVUZYýLMAZ ÝSIM VEREREK UYARDý: "BU BIR SOYGUN PLANýDýR"   10:31   ÝRAN’DAN ABD ÜSSÜNE AÐýR DARBE! NETANYAHU ÝÇIN DEHÞET VEREN ’ÖLÜM’ YEMINI: ’PEÞINI BýRAKMAYACAÐýZ!’   10:29   LIMON ÝTHALATýNDA VERGI ÞOKU! ÖMER FETHI GÜRER RAKAMLARLA KONUÞTU: "ÜRETICI SOÐUYOR, TÜKETICI KAYBEDIYOR"   23:46   ANAMUR’DA TARIHI GECE: VAHAP SEÇER’DEN 4 DEV MÜJDE BIRDEN! 2028’E KADAR HER ÞEY DEÐIÞECEK   23:40   TOROSLAR’DA "MUTFAK" DEÐIL SANKI ÇÖP EV! MERDIVEN ALTý PASTA ÝMALATHANESINE ÞOK BASKýN   23:35   TARSUS’TA BAYRAM ERKEN GELIYOR: ST. PAUL MEYDANý’NDA BAYRAM ÝÇIN GERI SAYýM BAÞLADý!   11:40   BAÞKAN SEÇER TALIMATý VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 ÝLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGý OPERASYONU"NA BAÞKAN SEÇER’DEN SERT YANýT: "AILEMLE AYNý KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASý’ MEZITLI’DE KURULDU: BAÞKAN SEÇER KADýN EMEÐINE VURGU YAPTý!   19:01   "35 YýL SONRA GELEN ACý ÝTIRAF: ’O MANÞET SAVAÞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAÐDAÞKENT ÝFTARýNDA BINLER AYNý SOFRADA BULUÞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAÞKANLARý TOPLANTýSý...ÇANAKKALE BELEDIYE BAÞKANý MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADýM ATMAYACAÐýZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMý’NýN 10. YýLý... MANSUR YAVAÞ: "ÞEHIT OLAN VATANDAÞLARýMýZý RAHMETLE ANýYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI ÝLBER ORTAYLý HAYATýNý KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTýNA ALýNDý... ALI MAHIR BAÞARýR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUÐU APAÇýK ORTADADýR"   15:37   CHP’DEN DOÐU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUÞMASý… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCýLýÐA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTýNA ALýNAN KUÞADASý BELEDIYE BAÞKANý GÜNEL’DEN AÇýKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSýZLýÐA KARÞý DEÐIL, KÖTÜLÜÐE VE KÖTÜYE KARÞý DA OLACAK"   15:36   MSB: ÝRAN’DAN ATEÞLENIP TÜRK HAVA SAHASýNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARý TARAFýNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI  
 
     
   

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ`NÝN EYLÜL AYI OLAÐAN TOPLANTISINDA ÜNÝVERSÝTE ÖÐRENCÝLERÝNE VERÝLEN ÖÐRENÝM YARDIMI ARTIRILDI


Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dýþý 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüþüldüðü toplantýda, belediyenin üniversite öðrencilerine yaptýðý öðrenim yardýmýnýn artýrýlmasý ve düzenlenecek festivallere destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

 

Tarih : 13 Eylül 2023 Çarþamba 16:43   Okunma : 337

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dýþý 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüþüldüðü toplantýda, belediyenin üniversite öðrencilerine yaptýðý öðrenim yardýmýnýn artýrýlmasý ve düzenlenecek festivallere destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda yapýldý. Gündem dýþý konuþmalar bölümünde konuþan Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal, 12 Eylül darbesinin 43. yýl dönümü dolayýsýyla yaptýðý açýklamada “Her ne amaçla kim tarafýndan yapýlýrsa yapýlsýn, demokrasiye yansýyan sivil veya askeri tüm darbeler insanlýk suçudur” ifadelerini kullandý.

BÜYÜKÞEHÝR`ÝN ÖÐRENÝM YARDIM TUTARLARI ARTIRILDI

Toplantýda görüþülen gündem maddelerinden ilki Büyükþehir Belediyesi`nin üniversite öðrencilerine verdiði öðrenim yardýmlarýnýn tutarlarýnýn artýrýlmasý oldu. Tutarlarýn artýrýlmasýna iliþkin öneri, oy birliði ile kabul edildi. Böylece, üniversitede hazýrlýk sýnýflarý hariç olmak üzere 2 yýllýk bölüm kazanan öðrencilere 2 bin 500 TL, 4 yýllýk bölüm kazananlara 5 bin TL, 5 yýllýk bölüm kazananlara 6 bin 250 TL ve 6 yýllýk bölüm kazananlara ise 7 bin 500 TL öðrenim yardýmýnda bulunulacak.

SANAT KULÜPLERÝNE VE FESTÝVALLERE DESTEK SÜRÜYOR

Meclis toplantýsýnda kabul edilen maddeler arasýnda sanat kulüpleri ve festivallere destek verilmesi ile ilgili maddeler de yer aldý. Oy birliði ile kabul edilen maddeler uyarýnca Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneði`nin ‘6. AKOB Ulusal Öðrenci Oda Müziði Yarýþmasý` için 40 bin TL ve Ýçel Sanat Kulübü`nün ‘28. Mersin Arkeoloji Günleri` etkinliði için 50 bin TL ayni veya nakdi destek verilmesi kabul edildi. Ayrýca, 22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleþtirilecek olan ‘21. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali` için 500 bin TL maddi destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

 

 

 

Paylaþ :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAÞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansý
Abonesidir

 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm haklarý saklýdýr..! Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA