25 Ağustos 2026 Salı

23:43   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARARLAR! BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN PEŞ PEŞE AÇıKLAMALAR   23:30   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA FLAŞ KARAR: BEŞIKTAŞ, ADANA, SEYHAN VE CEYHAN BELEDIYE BAŞKANLARıNA HAPIS CEZASı!   23:08   SON DAKIKA: AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA CEZALAR YAĞDı! ZEYDAN KARALAR, OYA TEKIN VE UTKU CANER ÇAYKARA HAKKıNDA KARAR!   19:50   MEZITLI BELEDIYESI YÜZME KURSLARı 5. ETAP TAMAMLANDı: 1330 KIŞIYE SPOR İMKÂNı   19:43   CHP’LI GÜLCAN KıŞ VERILERI AÇıKLADı: DERDEST İCRA DOSYASı SAYıSı 26 MILYONA ULAŞTı   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAYIYE DEV ASFALT HAMLESI: 3 BIN 200 TON SıCAK ASFALT SERILDI   10:48   AİHM’DEN OSMAN KAVALA HAKKıNDA KRITIK KARAR: GÖZLER YARıN STRAZBURG’A ÇEVRILDI!   10:45   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CEZAEVINDEN DIKKAT ÇEKEN YAZı: ’TÜRKIYE HANGI ŞAFAĞA BAKACAK?’   09:57   SÜRÜCÜLER DIKKAT! BU GECE YARıSı DEV ZAM GELIYOR: BENZIN VE MOTORINDE İKINCI DALGA ALARMı!   09:45   UZUNCABURÇ’TA 2 BIN 300 YıLLıK TARIH TURIZMLE CANLANıYOR: ARKEOKÖY PROJESI’NDE İLK ETAP TAMAMLANDı   01:18   FILENIN SULTANLARı DURDURULAMıYOR!   23:29   1550 RAKıMDA YÖRÜK BULUŞMASı   19:57   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA... ÖZEL: “FıNDıK VE ÇAYDA DÜNYA DEVLERI YERINE KARADENIZLI ÜRETICIYE ALAN AÇıLMASı EN SAMIMI TAAHHÜDÜMÜZ"   19:55   CHP YDK BAŞKANı POLAT: PARTIMIZI ÜÇÜNCÜ KEZ AYAĞA KALDıRACAĞıZ   19:52   NARIN GÜRAN CINAYETININ 2’NCI YıLı… BABA ARIF GÜRAN: BUGÜN BIZIM IÇIN KıYAMETTIR... BENIM KıZıMıN KANı YERDEDIR.   14:55   MEZITLI’DE 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA ÜCRETSIZ GÖZ TARAMASı   14:51   TGC: GAZETECILIK ’DÜRBÜNLE’ YAPıLMAZ, AKREDITASYON AYRıMCıLıĞıNA SON VERILMELI   14:50   GAZILER KURTULUŞ PARKı’NDA EYLEMLERINE DEVAM EDIYOR... ÇERÇIOĞLU: BIZ PARK PARK DOLAŞıRSAK ANKARA’NıN HER TARAFıNı BARIKATLARLA Mı KAPATACAKSıNıZ?   13:34   BAHÇELI’DEN İSRAIL’E KARŞı ‘ANKARA DEKLARASYONU’ VE ‘İSLAM BARıŞ GÜCÜ’ ÇAĞRıSı   13:28   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı ARAS, CHP’DEN ISTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE KATıLDı  
 
     
   

AVRUPA PARLAMENTOSU GENEL KURULU`NDA TÜRKİYE RAPORU KABUL EDİLDİ... “AVRUPA PARLAMENTOSU ÜYELERİ, AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ İÇİN PARALEL VE GERÇEKÇİ BİR ÇERÇEVE BULUNMASINI ÖNERMEKTEDİR”


Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor`un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu`nda kabul edildi. Rapora ilişkin yapılan açıklamada, “AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB`yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon`u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

Tarih : 13 Eylül 2023 Çarşamba 19:02   Okunma : 597

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor`un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu`nda kabul edildi. Rapora ilişkin yapılan açıklamada, “AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB`yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon`u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor`un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu`nda yapılan oylamada kabul edildi. AP`den yapılan yazılı açıklamaya göre oylamaya sunulan rapor, 434 parlamenterin oyuyla kabul edildi. 152 parlamenter çekimser kalırken, 18 parlamenter ret oyu kullandı. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB`yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon`u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır.

AP üyeleri, Türkiye`nin AB üyeliğine aday, NATO müttefiki ve güvenlik, ticari ve ekonomik ilişkiler ve göç konularında kilit bir ortak olmaya devam ettiğini teyit ederek, bu ülkeden demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına saygı göstermesinin; AB yasalarına, ilkelerine ve yükümlülüklerine uymasının beklendiğini vurguluyor.

“PARLAMENTO, BİR ÜLKENİN NATO`YA KATILIM SÜRECİNİN HİÇBİR ŞEKİLDE BAŞKA BİR ÜLKENİN AB`YE KATILIM SÜRECİYLE İLİŞKİLENDİRİLEMEYECEĞİNİ VURGULAR”

Türkiye`yi İsveç`in NATO üyeliğini daha fazla gecikmeden onaylamaya çağıran Parlamento, bir ülkenin NATO`ya katılım sürecinin hiçbir şekilde başka bir ülkenin AB`ye katılım süreciyle ilişkilendirilemeyeceğini vurgular. AP milletvekilleri, her ülkenin AB`deki ilerlemesinin kendi esasına dayandığını belirtir.

Rapor, Türkiye`nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu`nda Rusya`nın Ukrayna`ya karşı savaşının kınanması yönünde oy kullanmasını ve ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğüne bağlılığını memnuniyetle karşılarken, Türkiye`nin BM dışındaki yaptırımları desteklememesini üzüntüyle karşılamaktadır. Türkiye`nin AB`nin ortak dış ve güvenlik politikasına uyum oranı tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 7`ye gerilemiş olup, bu oran tüm genişleme ülkeleri arasında en düşük seviyedir.

AP üyeleri, Türkiye`nin yaklaşık 4 milyon kişiyle dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapmaya devam etmesini takdirle karşılamaktadır.

AP üyeleri, 6 Şubat 2023`te meydana gelen yıkıcı depremlerde yaşamını yitirenlerin ailelerine en içten taziyelerini sunarak, AB`nin Türkiye`nin insani ihtiyaçlarını ve yeniden inşa çalışmalarını karşılamaya devam etmesi gerektiğini ifade ederler. Dayanışmanın AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde somut bir iyileşmeye yol açabileceğinin altını çizerler.”

SANCHEZ-AMOR: TÜRK HÜKÜMETİ AB YOLUNU GERÇEKTEN CANLANDIRMAK İSTİYORSA, BUNU SOMUT REFORMLAR VE EYLEMLERLE GÖSTERMELİDİR

Sanchez-Amor`un ise “Son zamanlarda Türk hükümetinin AB katılım sürecini yeniden canlandırmaya yönelik ilgisinin arttığını görüyoruz. Bu, jeopolitik pazarlıklarla değil, ancak Türk yetkililer ülkedeki temel özgürlükler ve hukukun üstünlüğü alanlarında devam eden gerilemeyi durdurmak için gerçek bir ilgi gösterdiğinde gerçekleşecektir. Türk hükümeti AB yolunu gerçekten canlandırmak istiyorsa, bunu açıklamalarla değil somut reformlar ve eylemlerle göstermelidir” değerlendirmesini yaptığı aktarıldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA