28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR LGS KURS MERKEZİ TURGUTREİS ŞUBESİ AÇILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilerin faydalandığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ne yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda yeni şubesini Akdeniz ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi`nde açan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kurs merkezinde LGS öğrencilerine yönelik hizmet veriyor.

 

Tarih : 16 Eylül 2023 Cumartesi 09:33   Okunma : 171

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilerin faydalandığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ne yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda yeni şubesini Akdeniz ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi`nde açan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kurs merkezinde LGS öğrencilerine yönelik hizmet veriyor.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte kurs merkezinden hem okulda sorumlu oldukları dersleri destekleyici, hem de LGS`ye yönelik eğitim alan çocuklar, haftanın beş günü sabah 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında kurstan faydalanabiliyor. Ücretsiz kaynak kitap, soru bankaları, öğretmenlerle birebir etütlerin yanı sıra denemelerle birlikte öğrencilerin desteklendiği kurs merkezinde, öğrencilerin öğle yemekleri de Büyükşehir tarafından karşılanıyor.

VURUCU: “EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ ÖNCELİYORUZ”

Dezavantajlı mahallelerde her geçen gün kurs merkezi sayısını artırdıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Turgutreis Kurs Merkezi Sorumlusu Yahya Vurucu, kayıtlar esnasında öğrencinin ailesinin gelir durumuna bakarak eğitimde fırsat eşitliğini öncelediklerini söyledi. 

Kurs merkezinde, alanında uzman öğretmenler eşliğinde öğrencilere hizmet verdiklerini belirten Vurucu, “Her biri kendi alanında deneyimli öğretmen ve rehberlik kadromuzla hizmete başladık. Bununla birlikte çocuklara ücretsiz kaynak kitap ve deneme sınavları sağlıyoruz. Aynı zamanda kurumlar arası bilgi yarışmaları ve geziler de düzenleyeceğiz. Öğrencilerimize ücretsiz öğle yemeği hizmeti de sağlıyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ ÜCRETSİZ KAYNAK KİTAP, DENEMELER VE BİREBİR ETÜTLERLE DESTEKLİYORUZ”

Turgutreis Mahallesi`nin dezavantajı mahallelerden biri olduğunu ve mahallede yaşayan çocukların ciddi eğitim problemleri olduğuna dikkat çeken Vurucu, “Çocuklarımız ciddi eğitim sorunlarıyla karşı karşıyalar. Çünkü gittikleri okullarda sınıflar oldukça kalabalık. Bizim sınıf mevcudumuz 12 ve 15 kişi arasında değişiyor. Öğrencilerin anlamadığı konularda birebir etütlerle ve kaynak kitaplarla destek veriyoruz. Öğleden önce kursa gelen öğrencilerimiz burada yemeklerini yiyip okula gidiyor. Öğleden sonra gelen öğrencilerimiz ise önce yemeklerini yiyip sonra derslerine başlıyor” diye konuştu.

Kurs merkezinde hafta içi her gün 7 ve 8. sınıf öğrencilerine hizmet verdiklerini kaydeden Vurucu, “7. sınıflarımız haftada 3 gün geliyorlar, ama 2 gün de gelip anlamadıkları konularla ilgili öğretmenlerimizden etüt alabiliyorlar. 8. sınıflar ise kurs merkezine haftanın 5 günü geliyorlar. Öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere gruplarımız değişiyor. Şu anda toplam 115 öğrencimiz var” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA