25 Aralık 2025 Perşembe

22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”   15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER  
 
     
   

CHP GRUP BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, SİLİVRİ CEZAEVİNDEKİ TUTUKLU İSİMLERİ ZİYARET ETTİ: "FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK"


CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevinde Can Atalay, Merdan Yanardağ, Tayfun Kahraman, Osman Kavala ve Ali Hakan Altınay`ı ziyaret etti. Özel, geçen hafta açıkladığı tutum belgesi doğrultusunda bu cezaevi ziyaretini yaptığını aktararak, “Kendilerinin kıymetli fikirlerini aldık ve bundan sonraki süreçle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Her biriyle bundan sonraki dönemde özgürlükte kucaklaşmayı ümit ediyorum” dedi.

 

Tarih : 20 Eylül 2023 Çarşamba 15:52   Okunma : 299

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Silivri Cezaevinde Can Atalay, Merdan Yanardağ, Tayfun Kahraman, Osman Kavala ve Ali Hakan Altınay`ı ziyaret etti. Özel, geçen hafta açıkladığı tutum belgesi doğrultusunda bu cezaevi ziyaretini yaptığını aktararak, “Kendilerinin kıymetli fikirlerini aldık ve bundan sonraki süreçle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Her biriyle bundan sonraki dönemde özgürlükte kucaklaşmayı ümit ediyorum” dedi.

Kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün Silivri Cezaevinde Can Atalay, Merdan Yanardağ, Tayfun Kahraman, Osman Kavala ve Ali Hakan Altınay`ı ziyaret etti. Cezaevi çıkışında açıklama yapan Özel, Kavala`nın 2 bin 280 gündür tutuklu olduğunu ve AİHM`nin kararına rağmen Anayasa Mahkemesi`nin Kavala başvurusunu karara bağlamadığına dikkat çekti. Özel, Gezi davası tutuklularının sağlıklarının iyi olduğunu aktararak, “Morallerinin yerinde olduğunu ancak hem aileleri, küçük çocukları açısından uzayan bu Yargıtay sürecinin son derece ızdırap verici olduğunun altını çizmek isterim. Her ne kadar kendileri bu süreci metanet ve sabırla takip ediyor olsalar da küçük çocuklarının, ailelerinin ve yaşlı anne ve babalarının buraya ziyaretleri noktasında yaşananlar açısından bakıldığında da bütün vatandaşlarımızın ortak talebi bir an önce Yargıtay sürecinin olumlu yönde tamamlanması. Hep birlikte Gezi davası ile ilgili hukuk ve adalet bekliyoruz” dedi.

YANARDAĞ DURUŞMASI 5 EKİM`DE

Özel, gazeteci Yanardağ ile ilgili de “3 ayı geçkin bir süredir tutuklu. Tutuklandığı gün de ifade etmiştik. Yani kes, kopyala, yapıştır ile birisini tutuklamak mümkün değil. Merdan Yanardağ terör örgütü, terör örgütü ele başını savunduğu gibi bir iddia, yani kimlere yapışır üstüne bilmiyoruz ama Merdan Yanardağ`a böyle bir şeyin yapışmayacağını bütün Türkiye biliyor” diye konuştu. Yanardağ`ın ilk duruşmasının 5 Ekim`de yapılacağını belirten Özel, “Duruşmada Yanardağ ceza alsa bile yatarı kalmamış durumda iddia edilen suçla ilgili. Burada geçirdiği her dakika Merdan Yanardağ açısından özgürlüğünden çalınmış dakika ve saatler, günler olarak yaşanıyor” diye vurguladı.

"FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK"

Özel, geçen hafta açıkladığı tutum belgesi doğrultusunda bugünkü cezaevi ziyaretini yaptığını aktararak, “Kendilerinin kıymetli fikirlerini aldık ve bundan sonraki süreçle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Her biriyle bundan sonraki dönemde özgürlükte kucaklaşmayı ümit ediyorum. Herhangi birisinin içeride tutulmasının utanç vesilesi olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti`nin hukuk tarihine, siyasi tarihine kara lekelerle yazıldığını ifade etmek isterim” dedi.

Özel, basın mensuplarının sorusunu da yanıtladı. Özel, tutuklu isimlerin Özel`in genel başkan adaylığına destek verip vermediği yönündeki soruya “Cezaevi şartlarında, cezaevi mahremiyetine yakışır, çok dostça paylaşımlarımız oldu ama onların durumu gereğince bunu benim burada ifade etmem doğru olmaz” yanıtını verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA