4 Mayıs 2025 Pazar

01:36   BAŞAKŞEHIR, HATAYSPOR`U 4-2 MAĞLUP ETTI   01:35   MSB: IRAK`ıN KUZEYINDE PENÇE OPERASYONU BÖLGESINDE YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ÖNDER ÖZEN ŞEHIT OLDU   01:16   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... İMAMOĞLU: ANADOLU KADıNıNıN MERHAMETINE, AKLıNA, BILGELIĞINE BAK; BU AKLA, BU BILGELIĞE YENILECEKSIN     01:02   GALATASARAY KONUK ETTIĞI SIVASSPOR`U 4-1 MAĞLUP ETTI   22:45   YURTTAŞLAR VE SIYASILER SıRRı SÜREYYA ÖNDER IÇIN TAZIYE SıRASıNA GIRDI   21:03   ÖZGÜR ÖZEL, KONYA MITINGI SONRASı ŞEREFLIKOÇHISAR`DA   21:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI… HEMŞEHRILERI ADıYAMANLıLAR: “SANKI BABAMıZı KAYBETTIK, YETIM KALDıK”   20:48   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ABDULLAH ÖCALAN: "GERÇEK BIR BARıŞ KIMLIĞI VE BARıŞ KÜLTÜRÜYDÜ"   20:09   CHP`NIN KONYA MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU. GÖRÜLMEMIŞ KALABALıK MEYDANı DOLDURDU, "HAK, HUKUK, ADALET" SLOGANı ATTı   19:57   ALANYASPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 1-1 BERABERE KALDı   19:56   RIZESPOR KONUK ETTIĞI GAZIANTEP FK`Yı 2-0 MAĞLUP ETTI   18:30   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ERKAN BAŞ: "BARıŞ, UĞRUNA ONU DAHI TOPRAĞA VERDIĞIMIZ BÜYÜK, ANLAMLı VE ZORUNLU BIR IHTIYAÇ, BIR BORÇ, BIR GÖREVDIR ARTıK"   18:01   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... MERAL DANıŞ BEŞTAŞ: "KUŞAKLAR BOYUNCA ADıN BARıŞLA ANıLACAK"   17:29   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI… KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "ALLAH`TAN RAHMET, ACıLı AILESINE, DEM PARTI CAMIASıNA VE BÜTÜN SEVENLERINE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   17:21   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: "SANA SÖZÜMÜZ OLSUN YOLDAŞıM, BU KADIM TOPRAKLAR MUTLAKA BARıŞLA BULUŞACAK"   17:19   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... TUNCER BAKıRHAN: "SANA SÖZ, BU ÜLKEYE BARıŞ GELECEK"   17:17   SıRRı SÜREYYA ÖNDER VEFAT ETTI... DEVLET BAHÇELI: "AYRı DÜNYA GÖRÜŞLERINE SAHIP OLSAK BILE AYNı ÜLKENIN BARıŞ VE HUZUR DOLU GELECEĞINE KILITLENMIŞTIK"   17:16   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... ALI MAHIR BAŞARıR: "ONU, VICDANıN SESI OLUŞU, TEBESSÜM ETTIREN MIZAHı, YÜREKLERE DOKUNUŞU VE BARıŞ IÇIN YORULMADAN VERDIĞI MÜCADELEYLE HATıRLAYACAĞıZ"   17:06   SıRRı SÜREYYA ÖNDER HAYATıNı KAYBETTI... CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL: ÖMRÜNÜ DEMOKRASI VE BARıŞ MÜCADELESINE VERDI, DERIN ÜZÜNTÜ DUYDUM   17:04   ERDOĞAN, KKTC`DE YENI CUMHURBAŞKANLıĞı KÜLLIYESI`NIN AÇıLıŞıNı YAPTı: “BU YERLEŞKE, KıBRıS TÜRK HALKıNıN KARARLıLıĞıNıN SEMBOLÜDÜR”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR VE MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ`NİN ÜRETEN KADINLARA DESTEĞİ SÜRÜYOR


Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi`nin desteklediği üretici kadınlardan olan Gülay Tatar`ı mum atölyesinde ziyaret etti. Seçer ve Tatar, Mersin`de kadına verilen değer ve kadınlara yönelik hizmetler hakkında sohbet etti.

 

Tarih : 21 Eylül 2023 Perşembe 09:28   Okunma : 681

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi`nin desteklediği üretici kadınlardan olan Gülay Tatar`ı mum atölyesinde ziyaret etti. Seçer ve Tatar, Mersin`de kadına verilen değer ve kadınlara yönelik hizmetler hakkında sohbet etti.

6 Şubat deprelerinin ardından birkaç il gezdikten sonra Mersin`e taşınan Gülay Tatar, Kahramanmaraş`taki evinin odasında ürettiği mumları, Mersin`de atölye açarak üretmeye devam etti. Yenişehir Cumhuriyet Mahallesi`ndeki mum atölyesinde üretimlerini sürdüren Tatar, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi`nin ‘Üretici Kadın Stantları` ile tanıştı. Bu sayede satışları ve müşterisi artan Tatar, hem Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin hem de Mersinden Kadın Kooperatifi`nin desteği ile kendisini evinde hissettiğini söyledi. Tatar, Meral Seçer`in ziyaretiyle de yeniden moral buldu.

Cerebral Palsy (CP) rahatsızlığı olan 7 yaşındaki kızı Ece`nin tedavi masraflarına destek olmak için çıkış yolunun atölye açmaktan geçtiğini söyleyen Tatar, bu zorlu süreçte Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde kendisini daha güçlü hissettiğini aktardı.

MERAL SEÇER: “BÜYÜKŞEHİR ÜRETİCİ KADIN PAZARLARI, KADINLARIN İÇİNDEKİ CEVHERİN ORTAYA ÇIKTIĞI BİR ORTAM”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Gülay Tatar`la yaptığı sohbeti değerlendirerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin üretici kadın pazarlarının, kadınların içindeki cevherin çıktığı bir ortam olduğunu gördüm. Şu anda, Maraş`taki depremden etkilenen bir kadınımız, Büyükşehir`in stantları sayesinde bizlerle ve birçok insanla tanışmış, tekrar hayata tutunmuş ve hayata umutla bakmaya başlamış. Sohbetimizde artık kendini Mersinli gibi hissettiğini söyledi” dedi. 

“KADIN ÜRETİCİLERİMİZİ TANITMAK VE İNSANLARIN DESTEK VERMESİNİ İSTİYORUZ”

Tatar`ın, kadınların hayatına ışık olacak bir hikayesi olduğunu kaydeden Seçer, “Yeni bir girişimde bulunmuş, daha önceki yaptığı girişimi geliştirmiş ve atölyesini açmış. Bizler de üretici kadınları tanıtmak istiyoruz. İnsanların da kadınlara destek vermesini istiyoruz. Çünkü her destek onların gelişimini sağlayacak, başka kadınlara üretime geçmek için cesaret verecek. Bu sayede kadınlar ürettikçe daha da güçlü olacaklar” diye konuştu.

“ÜRETİCİ KADINLARIN HER AŞAMADA YANLARINDAYIZ”

Mersinden Kadın Kooperatifi olarak üretici kadınlara destek verdiklerini ve sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Seçer, kadınların ürünlerinin değerlenmesi konusunda izleyecekleri yol hakkında da bilgi verdiklerini söyledi. Mersin halkının Trafik Parkı`nda yer alan satış noktalarında Gülay Tatar`ın da ürünlerine ulaşabileceklerini belirten Seçer, “Üretici kadınlar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairemiz tarafından belirli kriterler dahilinde belirlendi. Orada belirli bir sistem dâhilinde birçok kadınımızın bu alandan faydalanması sağlanacak. Sevdiklerimize hediyeler alabileceğimiz alanlar oluşturuldu. Çok yakında bu stantlar da hizmete girmiş olacak. Bu da kadınlarımızı çok heyecanlandırdığı gibi, bizi de heyecanlandırıyor. Bir anlamda Yaptığımız toplantılarda kendi aramızda bu alanları ‘açık hava kooperatifi diye nitelendirmiştik. Gerçekten de imecenin yaşanacağı bu alanlar için üreten kadınlarımız kadar bizler de heyecanlıyız” dedi.

TATAR: “MERAL HANIMIN BURAYA GELMESİ BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Meral Seçer`in ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen üretici Gülay Tatar ise duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Çok mutluyum. Daha önce de kendisinin bulunduğu bir programın içinde yer almıştım. Kendisine ne kadar minnet dolu olduğumu söylemiştim. Şimdi yanımda, çok heyecanlıyım. Buraya gelmesi benim için çok kıymetli. Büyükşehir Belediyesi`nin ve Meral Hanım`ın desteğini her zaman hissediyorum. Buraya gelmesi ayrıca benim için çok büyük bir şeref.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA