27 Şubat 2026 Cuma

16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"   14:29   ASU KAYA’DAN İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI’YE: "6 ŞUBAT DEPREMLERI SONRASıNDA NE KADAR NAKIT PARA, ALTıN VE ZIYNET EŞYASı TESPIT EDILMIŞTIR?"   10:10   MERSIN’DE GENÇLER TIYATROYLA ŞEKILLENIYOR: "BILGE HEKIM LOKMAN" 2 BINI AŞKıN ÖĞRENCIYLE BULUŞTU!   09:58   ASGARI ÜCRETIN ÜZERINDE BÜYÜK ŞOK: AÇLıK SıNıRı REKOR KıRDı, YOKSULLUK SıNıRı 100 BIN LIRAYı AŞTı!   09:55   TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINE OTURAN DEV OPERASYON: 5.5 MILYAR TL’LIK AKLAMA ÇARKıNA KAYYıM!   09:51   TÜRKIYE’DE İCRA DOSYALARı REKOR KıRDı: MUHTARLıKLAR "İCRA DAIRESI" GIBI!   09:49   SÜRÜCÜLER DİKKAT! TRAFIKTE DÖNEM DEĞIŞTI: EHLIYETSIZ ARAÇ KULLANANA 200 BIN TL CEZA!   09:47   MERSIN’DE ÇÖLYAK HASTALARıNA ’ALTıN’ DEĞERINDE DESTEK: GLÜTENSIZ RAMAZAN BEREKETLE GELDI!   06:54   FENERBAHÇE İNGILTERE’DE KAZANDı AMA YETMEDI: AVRUPA’YA GURURLU VEDA!   16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ, MANTAR ÜRETİM SERALARI İLE SEBZE MEYVE KURUTMA, PAKETLEME TESİSİNİ AÇTI


Tarsus Belediyesi, yapımını tamamladığı Mantar Üretim Seraları ve Meyve, Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi`ni hizmete açtı.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 16:17   Okunma : 553

Tarsus Belediyesi, yapımını tamamladığı Mantar Üretim Seraları ve Meyve, Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi`ni hizmete açtı.

Tarsus`a kazandırılan mantar üretim seraları, tarım sektörüne önemli katkı sağlıyor. Proje kapsamında düzenlenen mantar yetiştiriciliği kurslarının yanı sıra katılımcılara, girişimcilik eğitimleri, iş planı hazırlama ve finans kaynaklarına ulaşma gibi konularda da destek sağlanıyor.

Tesis, “Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu için Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi ENHANCER” Programı kapsamında alınan hibe ve “Mantar Yetiştiriciliği Kursu ve Ortak Kullanım Tesisleri” Projesi kapsamında hizmete açıldı.

ÜRETİCİLERE KURUTMA VE PAKETLEME TESİSİ İLE KATKI SUNULUYOR

Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan meyve/sebze kurutma ve paketleme tesisi, ortak kullanım tesisi olarak hizmet verecek. Tesiste bulunan kurutma ve paketleme makineleri, ürünlerin katma değerini yükseltmeye olanak tanıyor.

İSTİHDAMA BÜYÜK DESTEK

Ortak kullanım tesisi, konusunda uzmanlaşmış 5 personel istihdam ederek meyve-sebze kurutma ve paketleme konusunda hizmet sunuyor.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bu projelerin kentin ekonomik büyümesine önemli katkı sağlayacağını ve istihdamı artıracağını belirtti.

Başkan Bozdoğan, “Tarsus`ta göreve geldiğimizden beri ısrarla vurguladığımız tek şey Tarsus öyle bir belediyeye sahip olmalı ki, eğiten bir belediye olmalı, üreten bir belediye olmalı ve sağlıklı, kültürlü bir kenti yaratabilmeli. Yeni nesil belediyecilikte bunu başarmamız gerekir diye ısrarla söylüyordum. Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi tarafından sürdürülebilir sosyoekonomik uyum için girişimcilik kapasitesinin artırılması projesi kabul görerek yüzde 90`ı da hibe şeklinde 115 bin Euro yaklaşık olarak da 3 milyon 300 bin liraya tekabül ediyor. 80 kursiyer ve 18 ay boyunca eğitim verecek iki adet 112 metrekarelik mantar serası, sebze ve meyve kurutma paketleme tesisi kurulacak” dedi.

“AMACIMIZ ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK”

Başkan Bozdoğan, şöyle devam etti:

“Tesisteki amacımız birinci derecede sözleşmeli çiftçiyle çalışmaları kapsamında ücretsiz verdiğimiz fidelerden alınan ürünleri tekrar satın alarak çiftçiyi desteklemek. Satın alınan ürünleri mevsiminde kurutarak diğer belediyeler olsun, market zincirleri ve kendi halk marketlerimizde değerlendirmek. İkinci olarak ürünü kurutmak isteyen çiftçinin kazanamadığı bu dönemde ürünleri düşük bir bedel karşılığında kurutarak destek sağlamak.”

“84 TANE ATA TOHUMU ŞU AN ELİMİZDE MEVCUT”

Tarsus`ta önemli kazanımlar elde edildiğini belirten Başkan Bozdoğan, “Bu tür üreten yerler kente değer katacağı için çok mutluyum. Böylesine ciddi ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde bir kent adına ne kadar önem taşıdığını hepiniz en az benim kadar biliyorsunuz. Süs bitkilerini bile Tarsus Belediyesi üretiyor. 84 tane ata tohumu şu an elimizde mevcut. Türkiye`nin hiçbir belediyesinde hiçbir kurumunda bu kadar değerli ata tohumuna sahip bir yer bulamazsınız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA