16 Ekim 2026 Cuma

08:59   1 MILYAR AVROLUK FON İDDIASı ÇALKALANıYOR! GAZETECI MURAT AĞıREL EMNIYET’E GÖTÜRÜLDÜ   07:39   VAHAP SEÇER’DEN TBB BAŞKAN VEKILLIĞINE SEÇILEN AYŞE ÜNLÜCE’YE DESTEK MESAJı: ’DEMOKRASIYI SAVUNACAĞıZ’ ALTERNATIF 3 (KıSA & DINAMIK): TBB’DE SEÇIM SONRASı   04:55   TRABZONSPOR, UEFA KONFERANS LIGI’NE GALIBIYETLE BAŞLADı: KUPS KUOPIO’YA DEPLASMANDA GOL YAĞMURU!   04:29   ALMANYA’DA NEFES KESEN GECE! BEŞIKTAŞ, HOFFENHEIM DEPLASMANıNDA HYEON-GYU OH İLE GÜLDÜ: 3-2   02:26   TBB’DE KRITIK SEÇIM SONRASı MERSIN’DEN İLK AÇıKLAMA: ’EMANETE SıKı SıKı SARıLıP TESLIM EDECEĞIZ!’   22:15   TBB BAŞKAN VEKILI AYŞE ÜNLÜCE OLDU! İŞTE KRITIK SEÇIMIN DETAYLARı VE OY SONUÇLARı   19:06   GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN TBB SEÇIMI VE VAHAP SEÇER AÇıKLAMASı: ’GÖREVI HıZ KESMEDEN SÜRDÜRECEĞIZ’   17:25   ’ESKIDEN BIR HASATLA DÜĞÜN YAPıLıRDı...’ TOROSLAR’DA KADıN ÇIFTÇININ SÖZLERI TARLAYA DAMGA VURDU!   17:03   BRÜKSEL’DEN TÜRKIYE SIYASETINI SARSACAK KARAR! CHP ASKıYA ALıNDı, YENI PARTI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   16:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: ’BU MILLET SANDıĞA EL UZATANıN O ELINI KıRAR!’   16:42   AZIZ KOCAOĞLU’NDAN SIYASETTE RADIKAL HAMLE! YENI PARTI İZMIR İL BAŞKANLıĞıNA ADAY OLDU   14:37   SIYASETTE FLAŞ GELIŞME! MURAT KARAYALÇıN CHP’DEN İSTIFA ETTI: İŞTE YENI ADRESI   13:29   MERSIN BÜYÜKŞEHIR VE MESKİ’DEN ŞIDDETLI YAĞıŞ PREZANTASYONU: KRIZ MASASı KURULDU!   10:35   ATATÜRK’ÜN MERSIN’DEKI TARIHI MIRASı YENIDEN DOĞDU! SILIFKE GAZI ÇIFTLIĞI KAPıLARıNı AÇTı   10:15   TBB’DE KRITIK SEÇIM MARATONU: YENİ PARTI VE CUMHUR İTTIFAKı’NıN ADAYLARı BELLI OLDU!   02:22   VILLA PARK’TA AĞıR DARBE! ASTON VILLA - FENERBAHÇE MAÇıNDA ŞOK SKOR: FARK ALTıYA ÇıKTı!   19:58   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN İKTIDARA AĞıR ELEŞTIRILER: ’TÜRK DEMOKRASISI BU KADARıNA ŞAHIT OLMADı’   18:25   ’SıRA HALK TV’YE MI GELDI?’ DEDI VE SERT ÇıKTı: AP TÜRKIYE RAPORTÖRÜ AMOR’DAN ÇOK KONUŞULACAK MEDYA ÇıKıŞı!   18:20   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILLIĞI SEÇIMINDE KRITIK HAMLE: AYŞE ÜNLÜCE ADAY GÖSTERILDI   17:26   KESK’TEN HALK TV KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’BU SALDıRıLAR TESADÜF DEĞIL!’  
 
     
   

ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ASIM SULTANOĞLU`NU PROTESTO EDEN EMİNE GİZEM ÇETİNER: “SİYASİ PARTİLERİN, STK`LARIN DESTEK OLMASINI BEKLİYORUM”


Şanlıurfa`da yaşayan psikoterapist Emine Gizem Çetiner, 2016`da Ensar Vakfı`na ait yurtta 45 çocuğun cinsel istismara uğraması olayında hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu`nun 5 Ağustos`ta İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını protesto ediyor. 45 gündür Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylemine devam eden Çetiner, siyasi partilerden ve muhalif kamuoyundan yeterli desteği almadığını ifade ederek “Kendim adına değil çocuklar adına bir mücadele veriyorum. Zaman zaman kabalığa ve psikolojik şiddete uğruyorum. Halktan ziyade siyasi parti yetkililerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir şekilde destek olmasını bekliyorum” dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 16:24   Okunma : 627

MERVE GÜVEN

Şanlıurfa`da yaşayan psikoterapist Emine Gizem Çetiner, 2016`da Ensar Vakfı`na ait yurtta 45 çocuğun cinsel istismara uğraması olayında hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu`nun 5 Ağustos`ta Şanlıurfa`ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını bir buçuk aydır protesto ediyor. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 45 gündür bireysel eylem yapan Çetiner, siyasi partilerden ve muhalif kamuoyundan yeterli desteği alamadığı için yakındı. Çetiner, “Kendim adına değil çocuklar adına bir mücadele veriyorum. Zaman zaman kabalığa ve psikolojik şiddete uğruyorum. Halktan ziyade siyasi parti yetkililerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir şekilde destek olmasını bekliyorum” dedi.

Psikoterapist Emine Gizem Çetiner, 2016`da Karaman`da Ensar Vakfı`na ait bir yurtta 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili olarak hakkında soruşturma açılan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü ve Ensar Vakfı Yöneticisi Asım Sultanoğlu`nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını protesto ediyor. Kadın Meclisleri gönüllüsü ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) üyesi olan Çetiner, 45 gün boyunca her gün Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne giderek “Ensar Vakfı`nda 45 çocuk istismar edilirken sustun! Şimdi çocukları nasıl koruyacaksın?” yazılı dövizi tutarak eylemini sürdürüyor. Bu süre boyunca bireysel destekler gördüğünü belirten Çetiner, kitlesel bir sonuca ulaşamamaktan şikayetçi.

Tek başına başlattığı protestosuna TBMM`deki partilerden, kendini muhalif olarak tanımlayan STK temsilcilerinden destek beklediğini söyleyen Çetiner, başlattığı eyleme ilişkin ANKA Haber Ajansı`na şunları anlattı:

“HALKTAN ZİYADE SİYASİ PARTİ YETKİLİLERİNİN VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ BİR ŞEKİLDE DESTEK OLMASINI BEKLİYORUM”

“Bugün çocuklarımız için tuttuğum adalet nöbetinin 45`inci günündeyim. Yine Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün önündeyim. Neden mi? ‘Bir kereden bir şey olmaz` diyen zihniyetin karşısında bir kereden çok korkunç şeyler olabiliyor demek için buradayım. Ensar Vakfı`nda 7 yıl önce 45 tane erkek çocuğu tecavüze uğramıştı. Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü aynı zamanda Ensar Vakfı`nın yöneticisi olan Asım Sultanoğlu, görevi ihmalden hakkında soruşturma açılan üç kişiden biriydi. Geçen 7 yıllık süre içinde Asım Sultanoğlu cezalandırılmadı, ödüllendirildi. Antalya, Bursa ve Maraş`a ataması yapıldı. Fakat halktan gelen tepkiler sonucunda bu atama durduruldu. En son 1,5 ay önce Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü`ne atandı. Ben de bu olayı protesto etmek için tam 45 gündür buradayım. Yalnızım, ama tek başıma değilim. Yalnız olduğum kısım şu, siyasi partilerin temsilcileri, muhalif diye kendini bahseden ve hak savunucusu olduğunu düşünen STK`ların yanımda olmaması. Kendim adına değil çocuklar adına bir mücadele veriyorum. Zaman zaman kabalığa ve psikolojik şiddete uğruyorum. İnsanlar yanımdan geçip destek olmak isterken polislerin polis kamerasıyla insanları çekmesi, insanların kendini ifşalanmış gibi hissetmesine neden olabiliyor. Halktan ziyade siyasi parti yetkililerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir şekilde destek olmasını bekliyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA