1 Mart 2026 Pazar

04:58   RESMÎ GAZETE’DE DIKKAT ÇEKEN KARAR: EL NUSRA CEPHESI LISTEDEN ÇıKARıLDı!   04:54   MERSIN’DE RAMAZAN COŞKUSU: BINLERCE YÜREK ÖZGECAN ASLAN MEYDANı’NDA TEK SOFRADA BULUŞTU!   01:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BOLU’DA SERT TEPKI: "O 528 ÇOCUĞU OKUTAN ADAMDAN UTANMAZSıNıZ!"   20:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BURDUR’DA ŞOK AÇıKLAMA:    14:46   MERSIN’IN GELECEĞI ŞEKILLENIYOR! 30 BIN HEKTARLıK ALANDA DEV DÖNÜŞÜM HAMLESI   13:54   CHP AKDENIZ’DEN BERBERLER ODASı’NA "HAYıRLı OLSUN" ZIYARETI: GÜNDEM ESNAFıN VE EMEKLININ GEÇIM DERDI   12:48   MERSIN’DE ÜNIVERSITELILERE MEZUN OLMADAN "İŞ GARANTILI" KARIYER FıRSATı!   12:01   ERBIL SEMALARıNDA KORKUTAN GÖRÜNTÜ! İRAN HAVA SAHASı FLIGHTRADAR’DA TAMAMEN BOŞALDı   16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"   14:29   ASU KAYA’DAN İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI’YE: "6 ŞUBAT DEPREMLERI SONRASıNDA NE KADAR NAKIT PARA, ALTıN VE ZIYNET EŞYASı TESPIT EDILMIŞTIR?"   10:10   MERSIN’DE GENÇLER TIYATROYLA ŞEKILLENIYOR: "BILGE HEKIM LOKMAN" 2 BINI AŞKıN ÖĞRENCIYLE BULUŞTU!   09:58   ASGARI ÜCRETIN ÜZERINDE BÜYÜK ŞOK: AÇLıK SıNıRı REKOR KıRDı, YOKSULLUK SıNıRı 100 BIN LIRAYı AŞTı!   09:55   TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINE OTURAN DEV OPERASYON: 5.5 MILYAR TL’LIK AKLAMA ÇARKıNA KAYYıM!  
 
     
   

ŞANLIURFA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ASIM SULTANOĞLU`NU PROTESTO EDEN EMİNE GİZEM ÇETİNER: “SİYASİ PARTİLERİN, STK`LARIN DESTEK OLMASINI BEKLİYORUM”


Şanlıurfa`da yaşayan psikoterapist Emine Gizem Çetiner, 2016`da Ensar Vakfı`na ait yurtta 45 çocuğun cinsel istismara uğraması olayında hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu`nun 5 Ağustos`ta İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını protesto ediyor. 45 gündür Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylemine devam eden Çetiner, siyasi partilerden ve muhalif kamuoyundan yeterli desteği almadığını ifade ederek “Kendim adına değil çocuklar adına bir mücadele veriyorum. Zaman zaman kabalığa ve psikolojik şiddete uğruyorum. Halktan ziyade siyasi parti yetkililerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir şekilde destek olmasını bekliyorum” dedi.

 

Tarih : 23 Eylül 2023 Cumartesi 16:24   Okunma : 470

MERVE GÜVEN

Şanlıurfa`da yaşayan psikoterapist Emine Gizem Çetiner, 2016`da Ensar Vakfı`na ait yurtta 45 çocuğun cinsel istismara uğraması olayında hakkında soruşturma açılan Asım Sultanoğlu`nun 5 Ağustos`ta Şanlıurfa`ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını bir buçuk aydır protesto ediyor. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 45 gündür bireysel eylem yapan Çetiner, siyasi partilerden ve muhalif kamuoyundan yeterli desteği alamadığı için yakındı. Çetiner, “Kendim adına değil çocuklar adına bir mücadele veriyorum. Zaman zaman kabalığa ve psikolojik şiddete uğruyorum. Halktan ziyade siyasi parti yetkililerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir şekilde destek olmasını bekliyorum” dedi.

Psikoterapist Emine Gizem Çetiner, 2016`da Karaman`da Ensar Vakfı`na ait bir yurtta 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili olarak hakkında soruşturma açılan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü ve Ensar Vakfı Yöneticisi Asım Sultanoğlu`nun Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasını protesto ediyor. Kadın Meclisleri gönüllüsü ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) üyesi olan Çetiner, 45 gün boyunca her gün Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne giderek “Ensar Vakfı`nda 45 çocuk istismar edilirken sustun! Şimdi çocukları nasıl koruyacaksın?” yazılı dövizi tutarak eylemini sürdürüyor. Bu süre boyunca bireysel destekler gördüğünü belirten Çetiner, kitlesel bir sonuca ulaşamamaktan şikayetçi.

Tek başına başlattığı protestosuna TBMM`deki partilerden, kendini muhalif olarak tanımlayan STK temsilcilerinden destek beklediğini söyleyen Çetiner, başlattığı eyleme ilişkin ANKA Haber Ajansı`na şunları anlattı:

HALKTAN ZİYADE SİYASİ PARTİ YETKİLİLERİNİN VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ BİR ŞEKİLDE DESTEK OLMASINI BEKLİYORUM”

“Bugün çocuklarımız için tuttuğum adalet nöbetinin 45`inci günündeyim. Yine Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nün önündeyim. Neden mi? ‘Bir kereden bir şey olmaz` diyen zihniyetin karşısında bir kereden çok korkunç şeyler olabiliyor demek için buradayım. Ensar Vakfı`nda 7 yıl önce 45 tane erkek çocuğu tecavüze uğramıştı. Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü aynı zamanda Ensar Vakfı`nın yöneticisi olan Asım Sultanoğlu, görevi ihmalden hakkında soruşturma açılan üç kişiden biriydi. Geçen 7 yıllık süre içinde Asım Sultanoğlu cezalandırılmadı, ödüllendirildi. Antalya, Bursa ve Maraş`a ataması yapıldı. Fakat halktan gelen tepkiler sonucunda bu atama durduruldu. En son 1,5 ay önce Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü`ne atandı. Ben de bu olayı protesto etmek için tam 45 gündür buradayım. Yalnızım, ama tek başıma değilim. Yalnız olduğum kısım şu, siyasi partilerin temsilcileri, muhalif diye kendini bahseden ve hak savunucusu olduğunu düşünen STK`ların yanımda olmaması. Kendim adına değil çocuklar adına bir mücadele veriyorum. Zaman zaman kabalığa ve psikolojik şiddete uğruyorum. İnsanlar yanımdan geçip destek olmak isterken polislerin polis kamerasıyla insanları çekmesi, insanların kendini ifşalanmış gibi hissetmesine neden olabiliyor. Halktan ziyade siyasi parti yetkililerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bir şekilde destek olmasını bekliyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA