31 Temmuz 2026 Cuma

17:20   MERSIN’IN AYDıNCıK ILÇESINDE ORMAN YANGıNı   17:16   AYDıN KARACASU’DA YENİ PARTI’YE KATıLıM ETKINLIĞI: 81 YAŞıNDA ILK DEFA PARTI ÜYESI OLDU   17:15   BIRGÜN’ÜN FIGÜRAN HABERI NEDENIYLE IFADE VEREN GAZETECI TIMUR SOYKAN: “DOĞRU HABER NEDENIYLE IFADE VERMEK TRAJIKOMIK”   17:14   SELAHATTIN DEMIRTAŞ, ADALET BAKANLıĞı’NıN ÖZEL IZNIYLE NARIN GÜRAN’ıN BABASı ARIF GÜRAN ILE GÖRÜŞECEK   15:11   DEDETAŞ: AKLıM VE KALBIM ÜSKÜDAR’ıN SOKAKLARıNDA... SAĞLıĞıM YERINDE ÇOK ŞÜKÜR   14:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SOLI POMPEIOPOLIS BEACH YÜRÜYÜŞ YOLUNDA ÇALıŞMA   14:35   TARıM VE ORMAN BAKANı YUMAKLı: "SON 24 SAATTE 110 YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı"   12:38   YENİ PARTILI TÜZÜN’DEN ETIMESGUT OPERASYONUNA TEPKI: "HIÇBIR GÖZALTı, SORUŞTURMA VE BASKı MILLET IRADESININ ÜZERINDE DEĞILDIR"   12:37   ETIMESGUT BELEDIYESI SORUŞTURMASı: ERDAL BEŞIKÇIOĞLU DAHIL TOPLAM 55 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   14:35   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN YENİ PARTI AÇıKLAMASı: “İKI CEPHEDE MÜCADELE IÇIN ÜYELERIN BIR KıSMı CHP’DE KALACAK”   14:32   MERSIN ÇEVRE PLATFORMUı: PLASTIK ATıK ITHALATıNı DURDURUN   14:30   ZELENSKIY, TRUMP ILE PATRIOT HAVA SAVUNMA SISTEMI VE RUSYA-UKRAYNA BARıŞ SÜRECINI ELE ALDı   14:27   FILENIN EFELERI, VNL ÇEYREK FINALINDE SLOVENYA’YA 3-0 YENILEREK ELENDI   12:58   MUĞLA’DA ORMAN YANGıNı ALEVLERI SARDı: FETHIYE-ANTALYA KARA YOLU ULAŞıMA KAPATıLDı, EVLER BOŞALTıLıYOR!   12:20   SINEM DEDETAŞ NEDEN GÖZALTıNA ALıNDı? ÜSKÜDAR BELEDIYESI OPERASYONUNA İBB VE DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI   12:05   MERSIN’DE İLAÇLAMADA DIJITAL DEVRIM: HAŞERE MÜCADELESI ARTıK ANLıK TAKIP EDILIYOR!   11:40   PROF. DR. MEHMET HABERAL CHP’DEN İSTIFA ETTI! SERT SÖZLERLE VEDA: "BUTLANLA YÖNETILIYOR"   11:29   BACAĞıNı KAYBETMEK ÜZEREYDI! MERSIN’DE MUCIZE OPERASYONLA HAYATA TUTUNDU   06:46   İKI İLÇE BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN İSTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE GEÇTI!   16:36   YENİ PARTI YDK TOPLANTıSı YAPıLDı  
 
     
   

SEMRA DİNÇER: “SÜREKLİ ARTAN KUR VE ENFLASYON SONUCU OLUŞAN EKONOMİK KRİZ ORTAMINDA KAMU İHALELERİ PEŞ PEŞE İPTAL EDİLECEK DURUMA GELDİ, SADECE 3 AYDA 30`UN ÜZERİNDE TOKİ İHALESİ İPTAL EDİLDİ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer, “Sürekli artan kur ve enflasyon sonucu oluşan ekonomik kriz ortamında kamu ihaleleri de peş peşe iptal edilecek duruma geldi. Sadece 3 ayda 30`un üzerinde TOKİ ihalesi iptal edildi. AKP iktidarı ve Bakanlık o kadar öngörüsüz ki belirledikleri malzeme fiyatları piyasanın çok altında kaldı. Böylece müteahhit de inşaat yapmaktan kaçınır hale geldi” dedi. Dinçer; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye, “2023 yılı içinde kaç ihale, ‘İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması” ve ‘Bütün Tekliflerin Alıma Ayrılan Ödeneğin, Yaklaşık Maliyetin Çok Üzerinde Olması Nedeniyle` iptal edilmiştir” diye sordu. 

 

Tarih : 2 Ekim 2023 Pazartesi 10:59   Okunma : 434

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Semra Dinçer, “Sürekli artan kur ve enflasyon sonucu oluşan ekonomik kriz ortamında kamu ihaleleri de peş peşe iptal edilecek duruma geldi. Sadece 3 ayda 30`un üzerinde TOKİ ihalesi iptal edildi. AKP iktidarı ve Bakanlık o kadar öngörüsüz ki belirledikleri malzeme fiyatları piyasanın çok altında kaldı. Böylece müteahhit de inşaat yapmaktan kaçınır hale geldi” dedi. Dinçer; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye, “2023 yılı içinde kaç ihale, ‘İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması” ve ‘Bütün Tekliflerin Alıma Ayrılan Ödeneğin, Yaklaşık Maliyetin Çok Üzerinde Olması Nedeniyle` iptal edilmiştir” diye sordu. 

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. 

TOKİ`nin son dönemde iptal edilen ihalelerini gündeme taşıyan Dinçer, “Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden yaptığımız incelemeler sonucunda 2023 yılı içerisinde birçok ihalenin teklif verecek müteahhit olmadığından iptal edildiğini gördük. Okul, kamu hizmet binaları ve toplu konut gibi birçok hizmetin artan inşaat maliyetlerinden dolayı iptal edildiğini ve vatandaşın hizmetten yoksun bırakıldığını görüyoruz. AKP iktidarının ekonomi politikalarındaki öngörüsüzlükler ve yüksek enflasyon müteahhitlerin ihalelere girememesine yol açtı” eleştirisini yaptı. 

"SADECE 3 AYDA 30`UN ÜZERİNDE TOKİ İHALESİ İPTAL EDİLDİ"

Temel inşaat malzemelerindeki fiyat artışına dikkat çeken CHP`li Dinçer, müteahhitlerin ihalelere katılmaktan çekindiğini ifade ederek, “Sürekli artan kur ve enflasyon sonucu oluşan ekonomik kriz ortamında kamu ihaleleri de peş peşe iptal edilecek duruma geldi. Sadece 3 ayda 30`un üzerinde TOKİ ihalesi iptal edildi. AKP iktidarı ve Bakanlık o kadar öngörüsüz ki belirledikleri malzeme fiyatları piyasanın çok altında kaldı. Böylece müteahhit de inşaat yapmaktan kaçınır hale geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri gibi kurumların ihalelerine kimse katılmaz hale geldi. Sadece geçtiğimiz yıldan bugüne dolar/TL kuru neredeyse 10 lira artmış durumda. Buna akaryakıt fiyatlarındaki artış da eklenince maliyetler tavan yapmıştır. AKP iktidarında müteahhitler de artık çivi çakamayacak duruma geldi” dedi.

"TÜRKİYE`NİN NE KADAR BÜYÜK BİR EKONOMİK KRİZDE OLDUĞUNUN EN İYİ GÖSTERGESİ"

EKAP üzerinden alınan bilgilere göre Eskişehir Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası Yapım İşi adı altında yapılacak ihalenin de teklif veren olmadığından iptal edildiğinin de altını çizen Dinçer, “Bakanlık daha kendi il binasını yaptıracak müteahhidi bile bulamıyor. Maliyetleri o kadar düşük tutuyorlar ki o fiyatlara inşaat yapamayacağını düşünen müteahhitler de ihaleye girmiyor. Sadece bu örnek dahi Türkiye`nin ne kadar büyük bir ekonomik krizde olduğunun en iyi göstergesidir” dedi. 

"İPTAL EDİLEN İHALELERİN TOPLAM BEDELİ NE KADAR?"

Dinçer, Özhaseki`nin yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: 

“2023 yılı içinde kaç ihale, ‘İhaleye Teklif Veren İstekli Çıkmaması` ve ‘Bütün Tekliflerin Alıma Ayrılan Ödeneğin, Yaklaşık Maliyetin Çok Üzerinde Olması Nedeniyle` iptal edilmiştir? İptal edilen bu ihalelerin toplam bedeli ne kadardır? Yukarda bahsi geçen iptal edilen kamu ihalelerinin yeniden yapılarak hızlı bir şekilde gerekli kritik projelerin hayata geçirilmesi noktasında temel inşaat malzeme fiyatlarında güncelleme yapmayı düşünüyor musunuz?

İptal edilen kritik projelerin yeniden ihale edilmesi ve projelerin derhal başlatılması konusunda Bakanlık olarak ne gibi çalışmalar yürütüyorsunuz? Önümüzdeki yıl içerisinde toplu konut, okul, kamu hizmet binası, hastane, yol ve köprü gibi hizmetleri içeren kaç ihale yapılmasını öngörüyorsunuz? Bu ihaleler sonrasında, söz konusu projelerin ne kadarlık süre içerisinde bitirilmesini planlamaktasınız?”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA