11 Kasım 2025 Salı

15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...    13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, VELI-ÖĞRENCI-ÖĞRETMEN İLIŞKISINI GÜÇLENDIRIYOR   20:18   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI   19:58   ELEKTRIKLI OTOBÜSLER, FESTIVAL RÜZGARı VE DEMOKRASI MESAJı: MERSIN MECLISI KASıM AYıNDA DOLU DIZGIN   15:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:55   MERSIN, SATRANÇTA DÜNYA SAHNESINE ÇıKTı: 19 ÜLKE, 406 SPORCU, 905 BIN TL ÖDÜL   14:45   AYM ÜYESI KENAN YAŞAR’DAN HUKUK LITERATÜRÜNE YENI KAVRAM: “MOZAIKLEŞMIŞ ANAYASA İHLALI”   14:20   TARSUS’TA ATATÜRK’E SESSIZ SAYGı: CUMHURIYET MEYDANı’NDA 87. YıL ANMASı   14:08   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”  
 
     
   

ERKAN BAŞ: “HATAY, ÖZEL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMEDİ, ÖZEL HİÇBİR ÖDENEK AYRILMADI. AMA 18 MERA, ORMAN, VASIFLI ALAN, ZEYTİNLİKLER KAMULAŞTIRMA YOLUYLA İMARA AÇILDI”


Türkiye İşçi Partisi (TİP), Yargıtay tarafından Gezi Davası`nda aldığı hapis cezası onanan Hatay Milletvekili Can Atalay için başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü"nü sürdürüyor. Yürüyüşün üçüncü gününde Hatay`ın Arsuz ilçesinden yola çıkan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Tarihin en büyük yıkımlarından birini yaşayan Hatay, özel afet bölgesi ilan edilmedi, bu kent için özel hiçbir ödenek ayrılmadı. Ama ne yapıldı, sadece Hatay`da 18 mera, orman, vasıflı alan, zeytinlikler kamulaştırma yoluyla imara açıldı. İnsanların hem insanca yaşayabilecekler hem hayatlarını idame ettirebilecekleri koşulları yaratamadığınızda çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2023 Salı 12:22   Okunma : 553

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Yargıtay tarafından Gezi Davası`nda aldığı hapis cezası onanan Hatay Milletvekili Can Atalay için başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü"nü sürdürüyor. Yürüyüşün üçüncü gününde Hatay`ın Arsuz ilçesinden yola çıkan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Tarihin en büyük yıkımlarından birini yaşayan Hatay, özel afet bölgesi ilan edilmedi, bu kent için özel hiçbir ödenek ayrılmadı. Ama ne yapıldı, sadece Hatay`da 18 mera, orman, vasıflı alan, zeytinlikler kamulaştırma yoluyla imara açıldı. İnsanların hem insanca yaşayabilecekler hem hayatlarını idame ettirebilecekleri koşulları yaratamadığınızda çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Davası kapsamında hapis cezasına mahkum edilen Can Atalay, Osman Kavala, Çiğdem Mater, Tayfun Kahraman ve Mine Özerden`in mahkumiyetlerini onadı. TİP, Milletvekili Can Atalay`ın da bulunduğu Gezi tutuklularının tahliye edilmemesine karşı Hatay`dan Ankara`ya yürüyüş başlattı. Yürüyüşün üçüncü gününün rotası Arsuz Kale, Işıklı, Konacık, Haymaseki köyleri, Arsuz Merkez ve Gökmeydanı olarak planlandı.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yürüyüşün üçüncü gününde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

HATAY, ÖZEL AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMEDİ, ÖZEL HİÇBİR ÖDENEK AYRILMADI. AMA 18 MERA, ORMAN, VASIFLI ALAN, ZEYTİNLİKLER KAMULAŞTIRMA YOLUYLA İMARA AÇILDI”

“Bugün gündemimizde Hatay`da deprem sonrasında iktidarın yaptıkları ve yapmadıkları var. Tarihin en büyük yıkımlarından birini yaşayan Hatay, özel afet bölgesi ilan edilmedi, bu kent için özel hiçbir ödenek ayrılmadı. Ama ne yapıldı, sadece Hatay`da 18 mera, orman, vasıflı alan, zeytinlikler kamulaştırma yoluyla imara açıldı. İnsanların hem insanca yaşayabilecekleri hem üretebilecekleri, hayatlarını idame ettirebilecekleri koşulları yaratamadığınızda çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. İktidar depremi bahane ederek örneğin zeytinlikleri talana açıyor, depremden önce de zeytinliklerin talan edilmesi içi çeşitli uğraşları olmuştu. Yol boyu yurttaşlarımızla sohbet edeceğiz, Hatay`da iktidarın yaptıklarını ya da yapmadıklarını onlardan dinleyeceğiz. Yapması gerekirken yapmadıklarını, yapılmaması gerekirken sadece rant uğruna, 3-5 kuruş daha fazla kazanalım diye yapılanları hep beraber konuşmaya devam edeceğiz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA