11 Kasım 2025 Salı

15:16   237 GÜN SONRA İBB IDDIANAMESININ HAZıR OLDUĞU AÇıKLANDı   13:34   PERIHAN KOCA: TAPETEN MENSUCAT IŞÇILERININ CANıNDAN OLMASı IÇIN BILINÇLI BIR ŞEKILDE UĞRAŞıLıYOR   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASININ TEMELI OLAN HALK IRADESININ BIR TESCILI OLAN SEÇILMIŞLERIN, GÖREVDEN UZAKLAŞTıRıLMALARıNı DOĞRU BULMUYORUZ"   13:26   BEYAZ SARAY’DA TRUMP – ŞARA ZIRVESI...    13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, VELI-ÖĞRENCI-ÖĞRETMEN İLIŞKISINI GÜÇLENDIRIYOR   20:18   VAHAP SEÇER BAŞKANLıĞıNDA MESKİ GENEL KURULU: 8 MADDELIK GÜNDEM KOMISYONA HAVALE EDILDI   19:58   ELEKTRIKLI OTOBÜSLER, FESTIVAL RÜZGARı VE DEMOKRASI MESAJı: MERSIN MECLISI KASıM AYıNDA DOLU DIZGIN   15:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:55   MERSIN, SATRANÇTA DÜNYA SAHNESINE ÇıKTı: 19 ÜLKE, 406 SPORCU, 905 BIN TL ÖDÜL   14:45   AYM ÜYESI KENAN YAŞAR’DAN HUKUK LITERATÜRÜNE YENI KAVRAM: “MOZAIKLEŞMIŞ ANAYASA İHLALI”   14:20   TARSUS’TA ATATÜRK’E SESSIZ SAYGı: CUMHURIYET MEYDANı’NDA 87. YıL ANMASı   14:08   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”  
 
     
   

ARTVİN`DE SALINBAŞ ALTIN MADENİ… ÇEVRE PLATFORMU ÜYESİ SOLMAZ: “BAKANLIK, PROJENİN TAMAMININ DURDURULUP İPTAL EDİLMESİNE KARAR VERMİŞTİR”


Artvin`de, Salınbaş Çevre Platformu`ndan Erdem Solmaz; Artvin merkezi ile Ardanuç ilçesi arasındaki yaylaları kapsayan ve toplamda 602 hektarlık alandaki maden işletme projesi ile ilgili; "Proje iptal veya iade gerekçesiyle durduruldu. Projeyi bakanlık, öyle umut ediyoruz ki çevreye zararlı etkilerini öngörüp projenin tamamının durdurulup iptal edilmesine karar vermiştir. İlgili şirket belki yeni bir ÇED hazırlığında olduğu için belki de alanı genişleterek, yeni bir başvuruyla gideceği için bu projeyi iade etmemiştir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 4 Ekim 2023 Çarşamba 12:17   Okunma : 495

UĞUR İSTANBULLU

Artvin`de, Salınbaş Çevre Platformu`ndan Erdem Solmaz; Artvin merkezi ile Ardanuç ilçesi arasındaki yaylaları kapsayan ve toplamda 602 hektarlık alandaki maden işletme projesi ile ilgili; "Proje iptal veya iade gerekçesiyle durduruldu. Projeyi bakanlık, öyle umut ediyoruz ki çevreye zararlı etkilerini öngörüp projenin tamamının durdurulup iptal edilmesine karar vermiştir. İlgili şirket belki yeni bir ÇED hazırlığında olduğu için belki de alanı genişleterek, yeni bir başvuruyla gideceği için bu projeyi iade etmemiştir” açıklamasını yaptı.

Artvin`de, Salınbaş Çevre Platformu`ndan Erdem Solmaz, Artvin merkezi ile Ardanuç ilçesi arasındaki yaylaları kapsayan ve toplamda 602 hektarlık alandaki maden işletme projesi ile ilgili açıklama yaptı. Solmaz şunları söyledi:

"BU ALANIN YÜZDE 80`İ ORMAN ARAZİSİ"

“Devasa bir projeden bahsediliyordu. Yaklaşık 844 futbol sahası büyüklüğünde ve yine bu alanın yüzde 80`inin orman arazisi olduğu ve binlerce ağacın kesileceği ve bölgenin kültürel dokusunun yok olacağı ve birçok köye etkisi olacak devasa bir proje. Projenin duyurulmasından sonra yerel halkımız yani köylülerimiz ve çevre dostu, doğasever tüm arkadaşlarımız çok ciddi bir mücadele örneği göstermiştir ve bunun neticesinde, yaklaşık 10 gün öncesinde Bakanlık projeyi inceledi ve projenin iptal veya iade gerekçesiyle durdurulduğunu duyurdu. Bu anlamda baktığımızda bizim istediğimiz bir şeydi bu ve dolayısıyla bunu kazanım olarak değerlendirmek mümkündür. Bu mücadelede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada yalnız dikkat çekmek isterim projenin iptal veya iade gerekçesiyle durduruldu ve projeyi bakanlık, öyle umut ediyoruz ki çevreye zararlı etkilerini öngörüp projenin tamamının durdurulup iptal edilmesine karar vermiştir ve ilgili şirket belki yeni bir ÇED hazırlığında olduğu için belki de alanı genişleterek, yeni bir başvuruyla gideceği için bu projeyi iade etmemiştir. Yani ben bunu şunun için söylüyorum, Cerratepe`de de gördük örneklerini ve özellikle ne zaman şirketlerin karşısında bir engel çıksa ne yazık ki bazı mevzuat değişikliğiyle bu engellerin kaldırıldığına tanık oluyoruz. Dolayısıyla burada şunu belirtmek isterim ÇED yönetmeliği defalarca değişti ve yine söylüyorum ve öyle umuyoruz ki proje tamamen iptal edilmiştir.

"BİR TARAFTAN ÇED İPTAL EDİLİRKEN ARTVİN YUSUFELİ`NDE YENİ ÜÇ PROJE DUYURULDU"

Şunu eklemek isterim ayrıca, bir taraftan bu projenin durdurulmasına seviniyoruz ve istediğimiz şey bu ve bir taraftan daha yeni üç tane proje duyuruldu Artvin`in Yusufeli ilçesinde. Ne yazıktır ki Artvin bir doğa kenti ve bir turizm kenti olması gerekirken verilere göre yüzde 71`i maden ruhsatı verilmiş ve tamamen bir maden kentine çevrilmek istenen Artvin`den bahsediliyor. Gerçekten korkunç ve üzücü bir tablo bu. Şunu yinelemek isteriz Artvin`in üstü hakikaten altından daha değerlidir ve bunun böyle bilinmesi gerekir. Şunun bilincindeyiz, yani tabiata ne kadar kötü davranırsak ve tabiat bize o kadar kötü davranıyor. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz ve etmeliyiz de. Son olarak şu şekilde kapatayım, yeni projelerle, şirketler gelse dahi bizlerin çevre dostu ve doğasever tüm arkadaşlarımızın mücadelesi sürecektir ve devam edecektir. Aynı zamanda ne gerekiyorsa sonuna kadar gideceğimizi belirtmek isterim."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA