30 Temmuz 2026 Perşembe

14:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SOLI POMPEIOPOLIS BEACH YÜRÜYÜŞ YOLUNDA ÇALıŞMA   14:35   TARıM VE ORMAN BAKANı YUMAKLı: "SON 24 SAATTE 110 YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı"   12:38   YENİ PARTILI TÜZÜN’DEN ETIMESGUT OPERASYONUNA TEPKI: "HIÇBIR GÖZALTı, SORUŞTURMA VE BASKı MILLET IRADESININ ÜZERINDE DEĞILDIR"   12:37   ETIMESGUT BELEDIYESI SORUŞTURMASı: ERDAL BEŞIKÇIOĞLU DAHIL TOPLAM 55 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   14:35   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN YENİ PARTI AÇıKLAMASı: “İKI CEPHEDE MÜCADELE IÇIN ÜYELERIN BIR KıSMı CHP’DE KALACAK”   14:32   MERSIN ÇEVRE PLATFORMUı: PLASTIK ATıK ITHALATıNı DURDURUN   14:30   ZELENSKIY, TRUMP ILE PATRIOT HAVA SAVUNMA SISTEMI VE RUSYA-UKRAYNA BARıŞ SÜRECINI ELE ALDı   14:27   FILENIN EFELERI, VNL ÇEYREK FINALINDE SLOVENYA’YA 3-0 YENILEREK ELENDI   12:58   MUĞLA’DA ORMAN YANGıNı ALEVLERI SARDı: FETHIYE-ANTALYA KARA YOLU ULAŞıMA KAPATıLDı, EVLER BOŞALTıLıYOR!   12:20   SINEM DEDETAŞ NEDEN GÖZALTıNA ALıNDı? ÜSKÜDAR BELEDIYESI OPERASYONUNA İBB VE DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI   12:05   MERSIN’DE İLAÇLAMADA DIJITAL DEVRIM: HAŞERE MÜCADELESI ARTıK ANLıK TAKIP EDILIYOR!   11:40   PROF. DR. MEHMET HABERAL CHP’DEN İSTIFA ETTI! SERT SÖZLERLE VEDA: "BUTLANLA YÖNETILIYOR"   11:29   BACAĞıNı KAYBETMEK ÜZEREYDI! MERSIN’DE MUCIZE OPERASYONLA HAYATA TUTUNDU   06:46   İKI İLÇE BELEDIYE BAŞKANı CHP’DEN İSTIFA EDEREK YENİ PARTI’YE GEÇTI!   16:36   YENİ PARTI YDK TOPLANTıSı YAPıLDı   16:36   MANISA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı DUTLULU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   16:35   DORUK MADENCILIK IŞÇILERI, ÇALıŞMA VE SOSYAL GÜVENLIK BAKANLıĞı ÖNÜNDE: "PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR GELIŞME OLMAZSA FARKLı AKSIYONLAR ALACAĞıZ"   16:34   TGC: GAZETECILIK FAALIYETININ SORUŞTURMA KONUSU HALINE GETIRILMESI KABUL EDILEMEZ   16:33   HATAY’DA CHP’LI ÜÇ MERKEZ ILÇE BAŞKANı VE YÖNETIMI PARTILERINDEN ISTIFA ETTI   15:39   RıZA AKPOLAT: “ÖZGÜR ÖZEL YENI BIR YOL AÇMıŞTıR. BU YOLDA YÜRÜYEN TÜM DOSTLARA SELAM OLSUN”  
 
     
   

MERSİN DAYANIŞMA PLATFORMU’NDAN ‘GELENEKSEL PİLAV KAVURMA GÜNÜ’


Mersin Dayanışma Platformu tarafından Bu yıl 20.si düzenlenen, “Gelenekten geleceğe, gençlerle Pilav ,Kavurma Günü” etkinliği,Büyükşehir Belediye Başkanı,Mezitli Belediye Başkanı,CHP İl Başkanı,İlçe Başkanı ve yöneticileri, Milletvekilleri,Meclis Üyeleri ,STK Başkan ve Temsilcileri,Basın Mensupları ve yurtdaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

 

Tarih : 9 Ekim 2023 Pazartesi 13:44   Okunma : 1511

Mersin Dayanışma Platformu tarafından Bu yıl 20.si düzenlenen, “Gelenekten geleceğe, gençlerle Pilav ,Kavurma Günü” etkinliği,Büyükşehir Belediye Başkanı,Mezitli Belediye Başkanı,CHP İl Başkanı,İlçe Başkanı ve yöneticileri, Milletvekilleri,Meclis Üyeleri ,STK Başkan ve Temsilcileri,Basın Mensupları ve yurtdaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Yenişehir,Park Kafe’de düzenlenen etkinliğe, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür,İl Yöneticileri,Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz ve yönetim Kurulu üyeleri,Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Milletvekili Talat Dinçer, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, 25 ve 27. Dönem Halkların Demokratik Partisi Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Parti Meclisi Üyesi Bülent Ufuk Ateş, Adana Barosu Başkanı Semih Gökayaz, STK ve sendika temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Meclis üyeleri ve dayanışma platformu üyeleri katılım sağladı.

12 Eylül rejiminin idam ettiği ilk kişi olan devrimci Necdet Adalı’nın mektubunun okunması ile başlayan etkinlikte Mersin Dayanışma Platformu adına Ali Özdemir'in yaptığı konuşmada, 20 yıldır her türlü engele, kumpasa ve güçlüklere rağmen yeniden buradayız! Dayanışmayla güçlenip büyüdük! Dayanışmayla yaşadık! Dayanışmamız her yıl 8 Ekim’de pilav kavurmaya kaşık sallamaktan ibaret değildi tabii ki. Geçmiş yıllarda olduğu gibi yoldaşlarımızla birlikte toplumda yaşanan güncel sorunlara elimizden geldiğince çözüm üretmeye çalıştık. Düğünde, bayram da, cenaze de, hastalıkta, pandemide, depremde ve gerek yerel gerek genel doğa katliamlarına karşı arkadaşlarımızla, dostlarımızla ve yoldaşlarımızla ele ele omuz omuza yan yana geldik dayanıştık. Yani iyi günde zor günde gücümüz ve olanaklarımız elverdiğince yardımlaştık.

Mersinde deniz başta olmak üzere ormanlarımızı, hayvanları yani doğayı katleden nükleer santral daha şimdiden çevre ve doğaya zarar vermeye başladı. Bu anlamıyla Nükleer Karşıtı Platform ve Dikmece ile Akbelen’de ki orman katliamlarına karşı dayanışma içerisinde olduk. Gezicilerin, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işçilerin emekçilerin sömürülmesine, insanların yoksullaştırılmasına karşı mücadelelerinde yanlarında olduk.

kritik bir süreçten geçiyoruz. Geçtiğimiz genel secim sonuçları morallerimizi çok bozdu zaman zaman demorilize olduk. Ancak artık yanlışlarımızdan ders çıkarmalı ve geçmişe takılı kalmamalıyız. Önümüzde yerel seçimler var bu seçimlerde var olan mevzileri korumak ve yeni mevziler elde etmek için tüm devrimci, sosyalist, demokrat, yurtsever güçlerin bir araya gelerek yani dayanışmayı yükselterek demokrasi mücadelesini yerelden genele doğru mücadele ivmemizi yükseltmeliyiz.

Bizler Can Atalay,Gülten Kışanak,Osman Kavala, Figen Yüksekdağ, Celalletin Can, Selahattin Demirtaş ve Barış Pehlivan'ı ve birçoğu tecritte olan arkadaşlarımızı unutmadık. Devrimci, demokrat, sosyalist,yurtsever, özgürlükçü tutsakların dayanışmayla yanlarında olmaya devam edeceğiz dedi.

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen ‘Geleneksel Pilav Kavurma Günü’ etkinliğinde yaptığı konuşmada, Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlere değinen Başkan Vahap Seçer, sonucun matematiksel olarak olumsuz görünse bile konuya farklı açıdan bakan insanların temel ilkeler çerçevesinde elinden gelen gayreti göstermiş olmasının önemine işaret etti. Seçer, “Sonuç bizim için matematiksel olarak olumsuz bir sonuç ama dayanışma ruhu ve anlayışı, ortak ilkeler çerçevesinde gerektiği zaman beraber olabilme olgusu açısından da son derece önemli bir sınav olduğunu düşünüyorum. Bu ve bunun gibi birliktelikleri aslında daha öncede yaşadık gelecekte de yaşamak zorundayız. Bir gerekliliğin ötesinde bir zorunluluk” dedi.

Aynı birlikteliğin 2019 yerel seçimlerinde de yaşandığını hatırlatan Seçer, elde edilen başarı sayesinde her kesime eşit hizmet götüren anlayışın iş başına geçtiğini söyledi. Seçer, “Küçük Türkiye hüviyetindeki, farklı demografik yapı, farklı siyasal görüşlerden, farklı etnik yapılardan, mezhepsel, meşrepsel yapılardan oluşan, hatta farklı ekonomik yapılardan oluşan Mersin’de belki de insanların kendini öteki hissetmemesini sağlayacak, her insanın kimliği, etnik yapısı, dili ne olursa olsun, kendini Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşı olarak görmesini sağlayacak bir anlayış iş başına geldi” diye konuştu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA