27 Mayıs 2026 Çarşamba

14:35   ANKARA’DA BAYRAM MASASı KURULDU AMA İKI KRITIK ÇATLAK VAR! SIYASETIN BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNDA ŞOK CHP DETAYı   14:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İZMIR GÜNDOĞDU’DA TARIHI ÇıKıŞ: ’İLK KEZ BU SOKAKLARDA BÜYÜK BIR ÖFKE GÖRÜYORUM’   13:34   CHP’DE DIJITAL KRIZ PATLAK VERDI! ASU KAYA’DAN ZEHIR ZEMBEREK ’SARAY’ ÇıKıŞı: ’İSIMLERIMIZI SILEBILIRSINIZ AMA...’   12:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER: KURULTAY KARARı SONRASı BARIKATLAR KURULDU, İŞTEN ÇıKARMALAR BAŞLADı!   12:40   ERDOĞAN’DAN BAYRAM MESAJı: ’O SÜRECI SAMIMIYETLE MENZILINE GÖTÜRÜYORUZ!’   12:35   LIDERLERIN KURBAN BAYRAMı PROGRAMı BELLI OLDU! ERDOĞAN, ÖZEL, BAHÇELI VE SIYASI LIDERLER BAYRAMDA NEREDE OLACAK?   12:20   MITING YASAĞıNA SERT TEPKI: ’İKTIDARı BÜYÜK BIR KORKU SARDı, SOKAKLARDAYıZ!’   11:28   KıLıÇDAROĞLU SESSIZLIĞINI BOZDU: CHP’DE ’GÖLGE BAKAN’ VE ’GRUP BAŞKANLıĞı’ KRIZI! ÖZGÜR ÖZEL’E İKINCI ŞOK...   11:21   YARGıTAY’DAN FLAŞ CHP KARARı: ÖZGÜR ÖZEL SILINDI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU YENIDEN LISTEDE!   11:05   İŞ DÜNYASı VE GENÇLIK BU NOKTADA BULUŞUYOR: MERSIN’DE YENI NESIL İNOVASYON DALGASı!   11:03   TARSUS TSO BAŞKANı RUHI KOÇAK’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı: ’PAYLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZ EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   10:51   AKDENIZ’DE BAYRAM COŞKUSU! CHP İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT:    10:50   BAŞKENTTE ÇIFTE BAYRAMLAŞMA: ÖZGÜR ÖZEL HALKLA BULUŞACAK, KıLıÇDAROĞLU GENEL MERKEZ’DE OLACAK!   10:18   CHP’DE TABELALAR SÖKÜLDÜ, İNTERNET SITESI BOŞALTıLDı: BÜYÜK KRIZDE YENI PERDE!   20:06   KıLıÇDAROĞLU’NUN PROGRAMı BELLI OLDU: 30 MAYıS’TA GENEL MERKEZE GELECEK, PM VE YDK 1 HAZIRAN’DA TOPLANACAK   20:02   EMEP’TEN TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’E ZIYARET... ASLAN: "BIRLIKTE MÜCADELE IÇERISINDE OLACAĞıZ"   20:01   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NUN BAYRAMLAŞMA PROGRAMı DEĞIŞTI: 30 MAYıS’TA CHP GENEL MERKEZI’NDE BAYRAMLAŞMA PROGRAMıNA KATıLACAK   20:01   BILGI ÜNIVERSITESI YENIDEN AÇıLDı: BUGÜN BILGI’YE YAPıLAN YARıN BAŞKA BIR ÜNIVERSITEYE YAPıLABILIR   19:59   ABD BAŞKANı TRUMP: "İRAN ILE ANLAŞMA SONRASı TÜRKIYE DAHIL BÖLGE ÜLKELERI, ABRAHAM ANLAŞMALARı’NA KATıLMALı"   19:48   CAN ATALAY: "APAÇıK GERÇEĞIMIZ, ANAYASASıZ BIR ÜLKE OLDUĞUMUZDUR"  
 
     
   

"BARINAMIYORUZ HAREKETİ", GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI ÖNÜNDE… ŞEVVAL SARI: “BİZİ GÖRMEK VE DUYMAK ZORUNDASINIZ. ÇÜNKÜ BU SORUN ÇÖZÜLEBİLİR. EĞER BİZİ GÖRMEZSENİZ MECBUR KALDIĞIMIZ SOKAKLARA ÇADIRLARLA GERİ DÖNECEĞİZ”


Barınamıyoruz Hareketi, öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa ilişkin hazırladıkları raporu Gençlik ve Spor Bakanlığı`na sunmadan önce bakanlığın önünde açıklama yaptı. Barınma sorununun çözülebileceğini belirten, Barınamıyoruz Hareketi`nden Şevval Sarı, “Biz öğrenciler olarak soruyoruz. ‘Bakanlığın bütçesi neden KYK yurtlarına yatırılmıyor? Gençliğin bütçesi nereye gidiyor?` Bu konuda taleplerimiz çok net. Özel yurtlarda ve apartlarda kalan öğrenciler için barınma desteği, kirada kalan öğrenciler içinse kira yardımı ve fatura desteği sağlansın. Yurt kapasiteleri ranzalı sistemle değil, nitelikli yurtlarla arttırılsın. Meclis`te Barınma Komisyonu kurulsun. Yineliyoruz. Bizi görmek ve duymak zorundasınız. Çünkü bu sorun çözülebilir. Eğer bizi görmezseniz ve duymazsanız mecbur kaldığımız alanlara, sokaklara, çadırlarla geri döneceğiz” dedi.

 

Tarih : 9 Ekim 2023 Pazartesi 17:27   Okunma : 527

Haber: CEYLAN SAĞLAM / Kamera: ONUR BİNGÖL

Barınamıyoruz Hareketi, öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa ilişkin hazırladıkları raporu Gençlik ve Spor Bakanlığı`na sunmadan önce bakanlığın önünde açıklama yaptı. Barınma sorununun çözülebileceğini belirten, Barınamıyoruz Hareketi`nden Şevval Sarı, “Biz öğrenciler olarak soruyoruz. ‘Bakanlığın bütçesi neden KYK yurtlarına yatırılmıyor? Gençliğin bütçesi nereye gidiyor?` Bu konuda taleplerimiz çok net. Özel yurtlarda ve apartlarda kalan öğrenciler için barınma desteği, kirada kalan öğrenciler içinse kira yardımı ve fatura desteği sağlansın. Yurt kapasiteleri ranzalı sistemle değil, nitelikli yurtlarla arttırılsın. Meclis`te Barınma Komisyonu kurulsun. Yineliyoruz. Bizi görmek ve duymak zorundasınız. Çünkü bu sorun çözülebilir. Eğer bizi görmezseniz ve duymazsanız mecbur kaldığımız alanlara, sokaklara, çadırlarla geri döneceğiz” dedi.

Barınamıyoruz Hareketi`nden öğrenciler barınma sorununa ilişkin hazırladıkları raporu Gençlik ve Spor Bakanlığı`na sunmadan önce, bakanlık binası önünde açıklama yaptı. Öğrenciler barınma sorunun çözülebileceğini belirtirken, çözüm bulunamadığı takdirde sokaklara çadırlarla dönerek eylem yapacaklarını ifade etti.

Barınamıyoruz Hareketi`nden Ozan Deniz Ödemiş, şöyle konuştu:

“ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNUNU ÜLKE GÜNDEMİNE TAŞIMAK İSTEDİK. BUNU DA BAŞARDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ. BUGÜN, BÜTÜN TÜRKİYE BU SORUNA VAKIF”

“Barınamıyoruz Heyeti olarak Gençlik ve Spor Bakanlığına iletmek için bir rapor hazırladık. Bu raporda barınma sorununun aslında çözülemeyecek bir sorun olmadığı, istenirse çözülebileceği ve hangi sorunların olduğuna dair detaylı bir raporumuz var. İki senedir biz bu mücadeleyi veriyoruz. İki sene önce sokaklarda, parklarda yatarak bu mücadeleye başladık. Parkları evimiz, bankları yatağımız, çantalarımızı yastık yaptık. Öğrencilerin barınma sorununu, yurt ve ev bulamama sorununu ülke gündemine taşımak istedik. Bunu da başardığımızı düşünüyoruz. Bugün, bütün Türkiye bu soruna vakıf. Bu sorunun ne ve nerede olduğunu, kimlerin bu sorunu çektiğini biliyor.

“SORUNU SÖYLEMEMİZİ BİLE İSTEMEDİLER. GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA BÜTÜN BUNLARI AÇIKLADIĞIMIZ BİR RAPOR SUNUYORUZ”

Bu iki sene içerisinde bazı kazanımlar elde ettik. Bazı belediyelerin yurt açması ve iktidarın bu sorunu görmezden gelmemesi bir kazanımdır. Bu sorunu çözme niyetleri çok yok. Yurt yapmıyorlar, yurt yapmadan sorunu çözmek istiyorlar. Nasıl çözmek istiyorlar? Var olan yurtların yatak kapasitelerini arttırarak yani iki kişilik odalara dört kişilik yataklar atarak, çalışma masalarını kaldırarak bu sorunu çözüyorlar. Ama bu öğrencilerin sorununu çözmek değil, sorunları ötelemektir. Biz önce nöbetler yapmaya başladık. Sokaklarda yattık. Sonrasında Ankara`ya yürüdük. Burada gözaltına alındık. İstanbul`dan ve çeşitli illerden arkadaşlarımız geldi, burada gözaltın alındılar. Sorunu söylememizi bile istemediler. Bugün burada Gençlik ve Spor Bakanlığına bütün bunları açıkladığımız bir rapor sunuyoruz.”

Barınamıyoruz Hareketi`nde Şevval Sarı ise şunları söyledi:

“10 ÖĞRENCİDEN DOKUZU YURDA YERLEŞEMİYOR”

“2002 yılında burs ve kredi miktarı asgari ücretin yüzde 24`üne karşılık geliyordu. 2014`te bu oran yüzde 33`e çıkıyor. 2023`te ise yüzde 11. Şanslıysak aldığımız burslar, değilsek fazlasıyla geri ödediğimiz krediler tam 9 yıl önce 137 dolara denk geliyordu. Bugünse yalnızca 67 dolar. Bu tablolar biz öğrencilerin alım gücünü nasıl yok ettiğini gözler önüne sererken, bütün bu imkansızlıklar içinde 10 öğrenciden dokuzu yurda yerleşemiyor. Açıkta kalıyoruz. Yerleşenlerimizse 6-8 kişilik hatta bazen 15 kişilik odalarda kalmak mecburiyetindeyiz. Odalarımızdan fareler, yemeklerimizden böcekler çıkıyor ve zehirleniyoruz.

“EĞER BİZİ GÖRMEZSENİZ VE DUYMAZSANIZ MECBUR KALDIĞIMIZ ALANLARA, SOKAKLARA, ÇADIRLARLA GERİ DÖNECEĞİZ”

Yerleşemeyenlerimizse son 1 yılda sadece Ankara`da yüzde 250 arttı. Hiçbir destek verilmeyen biz öğrenciler en az 10 bin lira kira ödemeye mahkûm ediliyoruz. Biz öğrenciler olarak soruyoruz. ‘Bakanlığın bütçesi neden KYK yurtlarına yatırılmıyor? Söz verilen KYK yurtları neden açılmadı? Gençliğin bütçesi nereye gidiyor?` Bu konuda taleplerimiz çok net. Özel yurtlarda ve apartlarda kalan öğrenciler için barınma desteği, kirada kalan öğrenciler içinse kira yardımı ve fatura desteği sağlansın. Yurt kapasiteleri ranzalı sistemle değil, nitelikli yurtlarla arttırılsın. KYK bursu ücretleri asgari ücretin üçte birinin altına düşmesin. Yurt koşulları iyileştirilsin. Meclis`te Barınma Komisyonu kurulsun. Yineliyoruz. Bizi görmek ve duymak zorundasınız. Çünkü bu sorun çözülebilir. Eğer bizi görmezseniz ve duymazsanız mecbur kaldığımız alanlara, sokaklara, çadırlarla geri döneceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA